Mikorra tervezik a következő fellövést?Meeeekkoraaaaaa!!!
Mikorra tervezik a következő fellövést?Meeeekkoraaaaaa!!!
Még nincs időpont, de iszonyatos tempóban építkeznek!Mikorra tervezik a következő fellövést?
 4-6 garnitura van előkészületben, ha kész az OLM, és beválik, akkor felgyorsulnak a tesztrepülések!
 4-6 garnitura van előkészületben, ha kész az OLM, és beválik, akkor felgyorsulnak a tesztrepülések!Én nem követem annyira szorosan a fejleményeket, de nem az van, hogy átépítik a Hot-stage-re a meglévő hardvert, ahogy Musk utalt rá, vagy az már csak az újabb építésű verzióknál lessz alkalmazva? Illetve kaptak engedélyt az újabb tesztre? -csak mert legutóbb több vizsgálat is indult meg fel is jelentették őket...Meeeekkoraaaaaa!!!
Még nincs időpont, de iszonyatos tempóban építkeznek!
Beemelték az OLM alá a vízhűtésű acélpajzs legnagyobb elemét, és most teszik hozzá a 3 külső modult. Nyomás próbázzák az új tartályparkot, kötik a csöveket, kábeleket fektetnek, stb.!
Bővítik a gyártó telepet, most egy kicsit lelassították a Boosterek, Shipek gyártását, mert már nem tudják hova tenni!4-6 garnitura van előkészületben, ha kész az OLM, és beválik, akkor felgyorsulnak a tesztrepülések!

Amennyire én látom, a már kész boosterekre kerül védőkupola, és egy közdarab a két fokozat közé, nyílásokkal, hogy ki tudjon lépni a második fokozat hajtóműveinek gázsugara, amikor lerúgja magát a boosterről. +10% hasznos teher növekedést várnak ettől.
Közben valamit még tunningoltak a Raptorokon, lesz kb. 6000 t tolóerő!
Ha gonosz akarok lenni: kell a tolóerő a lerohadó hajtóművek kieső tolóerejének kompenzálására. Vagy csak hogy szimplán ne kelljen őket 100%on járatni, hátha úgy tovább bírják.Amennyire én látom, a már kész boosterekre kerül védőkupola, és egy közdarab a két fokozat közé, nyílásokkal, hogy ki tudjon lépni a második fokozat hajtóműveinek gázsugara, amikor lerúgja magát a boosterről. +10% hasznos teher növekedést várnak ettől.
Közben valamit még tunningoltak a Raptorokon, lesz kb. 6000 t tolóerő!

www.youtube.com

www.youtube.com
				A Viasat antennájáról:Én nem követem annyira szorosan a fejleményeket, de nem az van, hogy átépítik a Hot-stage-re a meglévő hardvert, ahogy Musk utalt rá, vagy az már csak az újabb építésű verzióknál lessz alkalmazva? Illetve kaptak engedélyt az újabb tesztre? -csak mert legutóbb több vizsgálat is indult meg fel is jelentették őket...

Kíváncsi leszek, beválik-e majd ez a látszólag összetákolt utólagos kényszer megoldás.
Egyébként csak SpaceX vonalon kapcsolódó, de érdekes körülmény, hogy a még Február 27-én indított új szériás Starlink V2Mini műholdak valami komolyabb hibával találhatták szembe magukat, mert egy részük már elégett a légkörben, egy részükkel ugyan végrehajtották a üzemi pályára állást, de úgy tűnik onnan is irányítottan kivonják azokat.. (bad batch?)

És ha már Fail..
Hivatalos közleményben jelezte a Viasat, hogy az utobbi évek legnagyobb és legdrágább $420M Viasat3 GEO kommunikációs műhold reflektor antennát egy hónapja sikertelenül próbálják megfeleően kinyitni.. Ez indult az eldobható Falcon Heavy konfigurációban.
A képen a henger alakú izé lenne az antenna;

És így nézne ki üzemi allapotban;

spacejunkie.hu

spacejunkie.hu

www.youtube.com

www.youtube.com
				Te bedolgozol ennek a csatornának, vagy mire ez az állandó promó?
VÃzelárasztásos rendszer teszt | Heti Starship fejlemények #53 (2023.07.18.) | Spacejunkie
Legyél Te is csatornatag, támogasd a munkánk és létezésünk ðhttps://www.youtube.com/channel/UCCbfGK0rnXmjUGS1KgbKepA/joinÃlÅ adásunkban pörgÅs, de tartalmas...www.youtube.com
Segtek a lelkes fialoknak, akik egész jó dolgokat csinálnak űrkutatás témakörben!Te bedolgozol ennek a csatornának, vagy mire ez az állandó promó?

t.me

t.me
				 t.me

t.me
				másfél órákat agonizalnak egy egy ilyen live adasnal pár fényképen, hogy hova került egy új cső felszerelésre... Vagy mi volt a videóban az a érdemi információ amiről lenne értelme itt is beszélni? Ez nekem inkább a megélhetési Youtube kategória. De nézzétek csak, ajánlanám a YT feliratozás gombot amivel nem maradsz le egy videóról sem! Szerintem elég hülyén nézne ki a fórum ha mindenki elkezdené a kedvenc csatornája összes videóját bedobálni, kommentár és kontextus nélkül.Segtek a lelkes fialoknak, akik egész jó dolgokat csinálnak űrkutatás témakörben!
Nézegesd meg a lapjukat: www.spacejunkie.hu , a csatornán is rengeteg anyag van fenn élő rakétaindításokról, a JWebb-ről, Hold és Mars bázisról, stb. stb....

Gyakorlatilag az RGV Aerial Fotography csatornát fordítják magyarra ilyenkor.másfél órákat agonizalnak egy egy ilyen live adasnal pár fényképen, hogy hova került egy új cső felszerelésre... Vagy mi volt a videóban az a érdemi információ amiről lenne értelme itt is beszélni? Ez nekem inkább a megélhetési Youtube kategória. De nézzétek csak, ajánlanám a YT feliratozás gombot amivel nem maradsz le egy videóról sem! Szerintem elég hülyén nézne ki a fórum ha mindenki elkezdené a kedvenc csatornája összes videóját bedobálni, kommentár és kontextus nélkül.
Nem akarom egy sznob fasz benyomását kellteni, aki megmondja a frankót mit lehet posztolni, szóval csak hajrá, de ez a fajta flood szerintem (és ez más topikokra is igaz) inkább rombolja az érdemi eszmecserét és egyszerű tartalom-feedre redukalja a Fórumot.
+ a NASASpaceflight videóit.Gyakorlatilag az RGV Aerial Fotography csatornát fordítják magyarra ilyenkor.

Be lehet állítani az automatikus fordítást
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..