Köszi.

Az ilyennél hogy oldják meg, hogy a rásütő nap ne olvassza meg a fókuszpontban azt a szenzort?

Még nem világos, de igérem igyekszem. Egy ilyen tányérnak egy fókuszpontja van ha jól tudom, attól fókuszpont, hogy akárhonnan érkezik a sugárzás, azt oda veri vissza. Ezt lehet manipulálni ha dönthetőek az egyes tányérok, de akkoris csak máshova kerül a fókuszpont. Ha meg elrángatják a fókuszpontból a felső érzékelőt / visszasugárzót, akkor nem ér az egész semmit, mert nem kap semmi infót így.A Nap nem "felette van" (zenit) nem éri közvetlenül a felső visszasugárzót. Meg rángatható a kötélpályával is, amellyel az észlelés epliktikától mért távolsága is szabályozható.
)
)Két kép a parabola felülethez.Még nem világos, de igérem igyekszem. Egy ilyen tányérnak egy fókuszpontja van ha jól tudom, attól fókuszpont, hogy akárhonnan érkezik a sugárzás, azt oda veri vissza. Ezt lehet manipulálni ha dönthetőek az egyes tányérok, de akkoris csak máshova kerül a fókuszpont. Ha meg elrángatják a fókuszpontból a felső érzékelőt / visszasugárzót, akkor nem ér az egész semmit, mert nem kap semmi infót így.

Én így értelmezem. Ebben az esetben mást vizsgáltak, a többi jel kárba vész (mint Szabó bakter ünnepi gúnyája, amit a Piócás ember elvisz. )Ez alapján akkor csak a párhúzamos sugaraknak ugyanaz a fókuszpontja, de ha más szöhből érkezik két sugárnyaláb azoknak a fókuszpontja is eltérő lesz. Akkor viszont megtörténhet, hogy bejön egy rádióhullám valamilyen szögből, visszaverődik a tányérról, de nem a visszasugárzót találja el, mert az épp máshol van, mivel ezer helyen lehet,

Én is így értelmezem. Ebben az esetben mást vizsgáltak, a többi jel kárba vész (mint Szabó bakter ünnepi gúnyája, amit a Piócás ember elvisz. )![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..