1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Visszajelzések és javaslatok

Diskurzus a(z) 'Tudnivalók és visszajelzések' témában - Jeno által indítva @ 2012. december 23..

 1. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Engem is érdekelne a téma,
  hozz létre egy topikot itt:

  https://forum.htka.hu/forums/egyéb-vegyes-haditechnikai-témák.82/
   
  FilcTroll and Veér István like this.
 2. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Azóta hogy válaszoltam neked, postírás közben eszembe jutott egy kis gyakorlati próba, hogyan tudod lecsökkenteni pld. alapra a hatalmas betűméretet, amit szöveg formázásában lévő tulajdonsággal a vágólapon keresztül hoz át ide.

  Egyszerű a kérdés, ugyanis NEM KELL KÜLSŐ VAGY ONLINE JEGYZETTÖMBBE SEM BETENNI MAJD ÚJRA KIMÁSOLNI. elég ha kijelölöd A POSTODBAN ÍRÁSKOR a beillesztett szövegrészt, és így nyomsz rá a "formázás eltávolítása" GOMBRA A JOBB FELSŐ SAROKBAN ! Ekkor CSAK AZ ADOTT KIJELÖLT SZÖVEGRÉSZ FORMÁZÁSÁT FOGJA ELTÁVOLÍTANI, minden más rész szövegformázását meghagyja. Amúgy most kipróbáltam ez a post írása közben, és kijelölés nélkül nem távolítja el a szövegformázásokat, itt például a félkövért és a soremelést, ami van benne. Szóval jelöld ki a szövegrészt a postodban, amit alapra kell állítani, utána (a kijelölés közben aktív) megnyomod a "Formázás eltávolítása" gombot, és lőn csoda, azonnal alapra állítja a kijelölt szövegrészt !!!! A többi nem bántja. Kijelölés nélkül nem csinál semmit. Ha mégis meggondoltad magad, a "visszavonás" és az "újra" gomb is a barátod, a műveleteket amiket végzel vissza tudod vonni, másokat is, pld. a törléseidet. De csak addig, amíg nem záródik be az oldal ahol írsz. Ha bezártad vagy bezáródott, a motor ugyan visszaadja az utolsó mentett állapotot, de a visszavonás és az újra (undo + redo) a korábban beírtakra már nem működik, azt nem menti le így az oldal motorja. Szóval nem kell a gépeden vagy online jegyzettömbbe rakni, becopyzod a posztírásba a cuccaidat, ami nem tetszik mert formázott, azt kijelölöd, és nyomsz rá egy "Formázás eltávolítása" gombot. Nem kell semmilyen külső programot használni ehhez, csak jelöld ki a nemtetsző szöveget amit bemásoltál. Ez most már így remélem jobban hangzik, mint a külső jegyzettömbös megoldás. Ha mégis valamit nem szedne le a kijelölt szövegről, akkor még mindig foghatsz a gépeden egy jegyzettömböt, és azon keresztül bemásolva biztos hogy mindent letakarít róla. ;)

  Ha minden kötél szakad, akkor hívd az UFO-kat, Soros Gyuriba-t, Orbán Viktor-t, a CIA-t, a Moszad-ot, és CSAK legutolsónak az oroszokat. Így ebben a sorrendben. Az oroszoknak csak akkor szólj ha nagy baj van, mert az a legerősebb, de viszont kétélű fegyver. Ha hívod őket, lehet hogy nem mennek el maguktól haza ha végeztek, hanem maradnak a nyakadon, ez náluk ilyen veleszületett reflex lehet. :rolleyes::D:D:p;)
   
  DaniElyahoo and ghostface like this.
 3. jani22

  jani22 Well-Known Member

  :eek::rolleyes:

  #3377
  :D

  Nem akartam szószátyár lenni. :)
   
 4. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

 5. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Köszi!
   
  Mackensen likes this.
 6. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Kicsit túllövés történt. Egy kis gyereket is kiöntöttünk a vízzel együtt....:rolleyes:
  Az átrakott hozzászólásokban van jópár passzív radaros is! :)
   
  LMzek 2.0 likes this.
 7. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  :D
   
  Leonidas, pöcshuszár and LMzek 2.0 like this.
 8. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Kérés, javaslat.
  A címekben keresésem alapján nincs sem olyan topic hogy "Konteok", sem pedig olyan hogy "Online diliház", ahova a milagro által a Járványok topic-ból a hasonlóan teleszemetelő konteos és "diliházas" postokat át lehetne tenni, mert azok nem oda valók ! Az UFO topicba áttételt sem preferálom, mivel az ilyen anyag ott is csak szemetet jelentene, a beszélgetősben szintén, és a videos topicban is csak a szemetet szaporítaná. Ha nem irritálnak állandóan ilyen szeméttel, én sem írok szájlikkal telerakott postot. Bár ez egyfajta burkolt bosszú is a részemről szemetelők ellen, ezt elismerem... :rolleyes:

  Tehát a kérésem:
  egy "Konteok" topic nyitása
  vagy
  egy "Az online diliház" topic
  nyitása, ahova az ilyen amúgy sehová nem illő elrettentő agymenéseket át lehetne tenni, és nem szemetelné össze a másik topicokat.

  Erről a posztról van szó: https://forum.htka.hu/threads/járványok-fertőzések.1730/page-608#post-684283

  Köszönöm, csak ennyit szerettem volna kérni.
   
 9. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Ha a témaindító ignoren van akkor a teljes téma eltűnik.

  Tehát xxxx user nekem ignoren van és ő indított egy Bizpol-Pirézia nevű topicot akkor én azt a Bizpol alatt soha nem fogom látni.
  Lehetne, hogy ez ne így működjön?
   
  kiskrumpli likes this.
 10. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Minek az ignore? Akinek nincs idegrendszere elviselni, hogy vannak a fórumokon számára irritáló fórumozók is, akkor ne fórumozzon... Nem kell őket elolvasni, ennyi. Ez az ignore-kultúra kicsit túl elterjedt, aztán ha az utcán jön szembe a kellemetlenség, akkor nem fog működni, nem lehet láthatatlanná válni vagy eltüntetni az illetőt egy gombnyomással (persze levegőnek nézni lehet, de ha tényleg köcsög az illető, akkor nem fog használni).
   
  yangwenli, fip7, kamm and 2 others like this.
 11. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Te elolvasod a postaládádba bedobott összes reklám szórólapot vagy csak a leveleket amiket kapsz?
  Minden spam emailt elolvasol?
  A meglátogatott weblapokon elolvasod az összes cikket?

  Na ha nem, akkor már értheted. Nincs annyi időm, hogy idióták propaganda hányását és ökörségeit tekergessem.
  Érdemi információ kell, a hulladékot meg kiszűröm. Ennyi. Sokkal jobb és használhatóbb így a fórum.
   
  csibeszke, kiskrumpli, geseft and 2 others like this.
 12. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Mea culpa a fórum T. tagság felé, meg az adminisztrációja felé, hosszú ideig tartózkodtam a chat-botokkal, értelmet Len regekkkel való értelmes diskurzustól, kicsit lazítottam a saját szabályaimon, meg is lett az eredménye, mostantól újra csökkentett észlelhetoséguekként nem azonosítom oket.
  Szép napot mindenkinek. ❤️
   
 13. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Úgy halkan megemlítem, ki kéne törölni pár oldalt a Közép-/Kelet-Európa topikból. Mind a 3 szál hajam :confused: égnek áll attól, ami ott folyik 2 napja.
  És egyre rosszabb lesz.
  Eleinte csak néztem, mint ló a moziban, aztán sírhatnékom támadt. Jött persze a röhöghetnék is, most éppen heveny viszketést kapok tőle.
  Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy minden oldal tudja még fokozni, csak én nem bírom a dedó alatti szinteket tartósan.

  Dicső népünk győzni fog!
  :hadonaszos:
   
  zeal and geseft like this.
 14. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Szorgos népünk győzni fog!
   
  LMzek 2.0 likes this.
 15. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  TikTok videókat nem lehet beszúrni vagy csak én bénázok?
   
 16. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member


  Teszt:

  TikTok
  videa.hu

  Code:
  <iframe width="640" height="480" src="//videa.hu/player?v=fZIXaWjfJ707BbjC" allowfullscreen="allowfullscreen" webkitallowfullscreen="webkitallowfullscreen" mozallowfullscreen="mozallowfullscreen" frameborder="0"></iframe>

  A tiktok és a Videa.hu eseten is hibaüzenetet ad a média beillesztés menüpont. Code beillesztést is próbáltam... :(


  ...ha lehet, kérem én is mindkettőt. :)
   
 17. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Van valami lehetőség megjelolni, eltennni hsz-eket a fórumon, pl évekkel ezelőtti hsz-t ne kelljen órákig keresgélni, hanem megjelolni, esetleg nevét adni neki, és csak ráklikkelni, azt jól meg is van?
   
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az adott hsz-t bookmarkold a böngészőben. Más lehetőség tudtommal nincs.
   
 19. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  A topicokban egy személy hozzászólásait ki tudod listáztatni, a saját hozzászólásaidat is. A módszer - abban topicban ahol vagy jobb felül katt a keresés szövegbokszba, pipát betenni a "Search this thread only" rublikába, "Közzétette:"-be beírni nick-et akinek az összes hozzászólását listáztatni akarod, "Újabb mint:" üresen marad, és a kereső címszó szövegdoboza is is üresen marad. Ezután go a "keresés" gombra, és a személy összes abban a topickban lévő postját kilistázza, tartalomtól függetlenül. A sajátjaidat is, ha az kéred tőle.

  Ezután megpróbálod felismerni a keresett hozzászólásod, és amit úgy tartasz hogy az lesz az, arra jobb klikk, és megnyitás új ablakban. A hozzászólásaid időpontjait látod, az is egy támpont a keresésben, hogy kb. mikor írhattad.

  Egy ilyen listázás eredményeit pld. oldalanként el is mentheted mhtml-ben Crome-ban, és így az összes postod elérhetősége abban a topicban ezeken a lapokon linkkel és a hozzászólásod elejével el is mentetted. (megj.: az mhtml-t külön be kell kapcsolni hogy működjön mentéskor, a bekapcsolás módját az interneten lehet megtudni pld. "Chrome + mhtml" kulcsszavas kereséssel - ez a mentési módszer "örökös", mindent elment, ami a későbbi megjelenítéshez kell, az mhtml fájl minden összetevőt tartalmaz az oldalhoz, bármennyi idő elteltével úgy fog megjelenni ahogy elmentetted)
  Vagy az a módszer van a könyvjelző, vagy külön doksiban (pld. Office, OpenOffice és hasonlók stb.) lemented a linkjét a hozzászólásodnak, azzal a szöveggel ami neked fontos, ami emlékeztet (vagy akár a teljes hozzászólást), megjegyzésekkel stb. Könyvjelző mentésbe érdemes az elejébe idő kódot tenni, és topiconként külön mappába rendezni, pld. így "2020_05_25_Ide-jon-az-emlekezteto-szoveg-vagy-csak-meghagyod-az-eredetit-amit-hozzatesz". Egy mappában lévő bejegyzéseket is jól el lehet különíteni, ha pld. mappán belül havonkénti vagy évenkénti csoportokba rendezzük. Az elválasztás megoldható egy vagy több pld. "ELVÁLASZTÓ MAPPA" vagy hasonló feliratú mappák létrehozásával, és ezek közé kell tenni a linkeket. Pld. Ilyen című üres mappákat érdemes alkalmazni, hogy "2015_ELVÁLASZTÓ MAPPA", "2016_ELVÁLASZTÓ MAPPA", "2017_ELVÁLASZTÓ MAPPA" stb., és közé jönnek a dátum kódolt könyvjelzők a linkekhez. Persze lehet csak az egyénnek fontos hozzászólások elérhetőségeit ilyen jól átlátható rendszerben betárolni.

  Nos ezek után pedig jön Tcat, aki egyik reggel úgy ébred, hogy ma gyökeresen átalakítja az adatbázist, és az egész könyvjelzős rendszert el lehet felejteni, mert utána nem működnek már a lementett linkek. :eek::rolleyes::) Ez benne van a pakliban.

  Szóval nem egyszerű (átlátható és jól használható) rendszert létrehozni a saját postoknak sem, de nem is lehetetlen.
   
 20. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Igen, jelenleg csak az van amit molni és Leonidas írt. Viszont a fórummotor 2-es verziójában van bookmark lehetőség. Hozzászólás könyvjelzők közé mentésekor fűzhetsz mellé megjegyzést és tehetsz rá címkéket is. Ezen címkék szűrési paraméterként viselkednek a bookmark listádon belül.

  Eldöntöttem: most lesz még egy olyan 1,5 hét zűrös időszak, de azt' frissítem a fórumot, bőőven eléggé magyarosítottam már a fórum 2.1-es verzióját. Jó lesz az úgy, mert sose lesz így frissítés ha arra várunk, hogy véglegesítsem... :D
   

Ezen oldal megosztása