Már elnézést, de ki akarna kiszállni ebből a fegyveres konfliktusból? Az orosz, ukrán vezetés biztos, hogy nem, az ukrán hadvezetés hiába kongatja a vészharangokat, a támogató "nyugat" pedig csak időt akar nyerni, eszük ágában sincsen lemondani az eredeti terveikről. Én nem tudom, hogy mennyire gondolják komolyan azt, amit kommunikálnak, mármint, hogy tárgyalások kellenének, de ezek megint olyan "álmodozások", mint a mindent elsöprő ukrán ellentámadás. Szerintem a nyugat saját maga ellensége és képtelen reálisan látni az eseményeket, aminek nagyon komoly következményei lesznek. Az arroganciájuk már a legkevésbé sem pozitív, amíg ezt nem tudják levetkőzni, addig nem lesz előre lépés sem és ez nem csak Ukrajnára vonatkozik. A nyugati gazdasági modell nagy gondban van, mert megváltoztak a feltételek. Az eddigi fejlődésnek hatalmas korlátai lettek. Vannak még hatalmas energia és nyersanyag készletek, de számukra egyre elérhetetlenebbek a régi viszonyok alapján. Azért is kellene nekik Ukrajna és a távlatokban Oroszország, mert ott van szinte minden, ami kell. A szakképzett munkaerő hiánya az egyik sarkalatos probléma, ami egyre nehezebb helyzetet teremt, mert alapvetően a profitot az termeli. A média nem mérvadó, mert a háttérben teljesen más folyamatok játszódnak le. Nincsenek "csodafegyverek" egyik oldalon sem, mennyiség kell mindenből, a fedezet nélküli hitel pénzek sem állnak korlátlanul rendelkezésre. Abból kell főzni, ami jelenleg rendelkezésre áll mind a két oldalon. Senki nem volt felkészülve még a mostani helyzetre, de a körülmények kikényszerítették, hogy lépni kell és ez csak fokozódhat a jövőben. Az fog nyerni, akik hamarabb és jobban fog alkalmazkodni a körülményekhez és meglesznek a tartalékai hozzá. Eljött a realitások ideje és most már a pályán kell bizonyítani, a partvonalon kívülről már nem lehet komolyan befolyásolni semmit. Az ukránok látványosan fogynak, már csak az a kérdés, hogy fejben meddig bírják. Az eredmények elmaradtak, a szövegelés, ígéretek (Zelenszkíj) már kevés. Az edzőnek (USA/angol) elő kell készíteni a törülközőt, az újra tervezés folyamatban. Az EU felkészül a végjátékra.
Mi az a bajonett a cső végén?