Miért haragudott meg Hofi Géza Vitray Tamásra? Érdemes megnézni a fotót az elején. Szóval, én elismerem, hogy voltak a Kádár rendszernek jó dolgai is, még akkor is, ha amúgy, gyűlölöm a kommunistákat (nem, nem nyitok szemantikai vitát a de azok nem is kommunisták voltak című kommunista hazugságról). Azonban ez a könyv azért elmegy ám a picsába. Mosdatni a kor legszarosabb nyelvű kiszolgálóit, még akkor is, ha saját maguk közül való írta, egy olyan arculcsapása az egész rendszerváltásnak amilyet jobb helyeken helyből küldenének el melegebb éghajlatra. Az akkori TV-ben csak olyanok dolgozhattak akik megbízhatóak voltak, nincs olyan, hogy de én ellenzéki voltam ám, nem, onnan senki. Ahogy a munkásőrségből, vagy a párt felső vezetéséből sem. A szakszervezetek főemberei is mind egy szálig ide tartoznak.
Egy "humoros" Gálvölgyi, vagy egy "tudós" Vágó akar mesélgetni azokról az időkről? Szerencsétlen Rózsa talán az egyetlen aki iránt némi szánalmat érzek, aki tudja a személyes történetét az tudja miért, de a többiek? Okádék banda. Kedélyesen mesélgetni Komlósról, meg Hofiról? Ész megáll.
Egy "humoros" Gálvölgyi, vagy egy "tudós" Vágó akar mesélgetni azokról az időkről? Szerencsétlen Rózsa talán az egyetlen aki iránt némi szánalmat érzek, aki tudja a személyes történetét az tudja miért, de a többiek? Okádék banda. Kedélyesen mesélgetni Komlósról, meg Hofiról? Ész megáll.