A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Jaa ezzel nincs baj, nincs rajta több tonna plusz páncé ami kivégzi a felfüggesztést.
azért jó hogy vannak a sprinterek végre. (bár az unimog nekem még mindig nagy kedvenc . szívesen fogadnék pár darab új gyártásút 4x4 es tgk ból nagyon több nem is kellene ) és inkább 6x6 osra tenném garast. (még a DAILY lenne jó gép számunkra e-onos futóművel )

@krisss
iveco-reparaturwagen-e-on-gesehen-am-141163.jpg
ezeket olyan örömmel rekvirálnám :P

a luxus belső nem kellene de el tudnák képzelni pár szerepkört.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
sajnos nem nagyon nyúzzák csak száraz födúton.

Állítólag Mh 59et átnevezik 101. Vadászezredre. Illetékesek nem erősítették meg de nem is cáfolták
Bezony! Ami ciki, hogy kiveszik a Kecskemét szót is az elnevezésből.. Gyakorlatilag minden katonaváros nevét is kiveszik. A tataiak és MH.24 Bornemissza meg huszárezred lesz elvileg. A faszok.. Persze a lengyeleknél és briteknél, sőt a franicáknál is a páncélosok dragonyosok, lándzsások, dzsidások, de Ők nem vátoztatták meg az ezred neveket azért mert más fegyvereket kaptak és más fegyvernemhez kerültek. De nálunk a II. vh-ban is páncélos ezred, meg páncélos hadosztály volt, nem pedig huszár.

Pápa nevét is elveszik majd lesz MH 47. Bázisrepülőtér... Örülnek majd a pápaiak is. Eddig ez volt a büszkeségük.

Bezony! Ami ciki, hogy kiveszik a Kecskemét szót is az elnevezésből.. Gyakorlatilag minden katonaváros nevét is kiveszik. A tataiak és MH.24 Bornemissza meg huszárezred lesz elvileg. A faszok.. Persze a lengyeleknél és briteknél, sőt a franicáknál is a páncélosok dragonyosok, lándzsások, dzsidások, de Ők nem vátoztatták meg az ezred neveket azért mert más fegyvereket kaptak és más fegyvernemhez kerültek. De nálunk a II. vh-ban is páncélos ezred, meg páncélos hadosztály volt, nem pedig huszár.
a huszáros infó téves.

a huszáros infó téves.
Reméljük a legjobbakat :).. Én is csak örülnék neki. De a többi sem normális. Egy névváltoztotás lebonyolítása nem kis pénz és persze munka. A semmiért. Eddig is a katonák hagyományokat is őriztek. Attól, hogy most fentről belenyúlnak.. A hagyományörzés alulről kell hogy jöjjön. (Máshol írták miért kell...) Azért mert magunkban kell éreznünk, hogy hova tartozunk. Ha nincs előd, akkor parttalan a nemzet, az haderő, az egység stb. De nem felülről kell utasítani, meg kitalálni. Ahol a rendszerváltás ideje után, ezeket megtették azok mind a csapatoknál történt és nem a HM részéről indították. A babos kendőt sem a miniszter írta ki a Pumák számára...

Most érjük el a GDP 2 %-ot.0.7-0.8%-ról indultunk.1mrd dollár alatt volt az éves költségvetés, most még fotrntgyengüléssel együtt több mint 3,5mrd dollár.
A 2023-as költségvetés HM-et érintő módosításáról/"új alapokra helyezéséről" van már valami hír? (Más országokban decemberben szokták elfogadni a következő évi költségvetést.)

Reméljük a legjobbakat :).. Én is csak örülnék neki. De a többi sem normális. Egy névváltoztotás lebonyolítása nem kis pénz és persze munka. A semmiért. Eddig is a katonák hagyományokat is őriztek. Attól, hogy most fentről belenyúlnak.. A hagyományörzés alulről kell hogy jöjjön. (Máshol írták miért kell...) Azért mert magunkban kell éreznünk, hogy hova tartozunk. Ha nincs előd, akkor parttalan a nemzet, az haderő, az egység stb. De nem felülről kell utasítani, meg kitalálni. Ahol a rendszerváltás ideje után, ezeket megtették azok mind a csapatoknál történt és nem a HM részéről indították. A babos kendőt sem a miniszter írta ki a Pumák számára...
felejtsd el nekem 2 hete beszólt egy "vezénylő" a határon a kesztyűmért... (aztán számonkérte azt is miért nem a cégest hordom...(tarcsis vagyok a vezénylő is) szerinted ilyen környezetben miféle hagyomány születhetne ?

felejtsd el nekem 2 hete beszólt egy "vezénylő" a határon a kesztyűmért... (aztán számonkérte azt is miért nem a cégest hordom...(tarcsis vagyok a vezénylő is) szerinted ilyen környezetben miféle hagyomány születhetne ?
No erre mit írjak. Képzeld el Don kanyarba a vezénylődet, hogy sorba fokozná le a katonákat, vagy tépné le a vitzéségi érme, vagy főbe lőné Őket, mert nem kincstári sállal tekerték be a fejüket, mert nem volt biztosított elég meleg ruha az állománynak, és ami volt azt sem az orosz télre tervezték.. Erre ezért azt mondom, hogy Bas[@&za meg..