Reméljük a legjobbakata huszáros infó téves.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Reméljük a legjobbakata huszáros infó téves.
A 2023-as költségvetés HM-et érintő módosításáról/"új alapokra helyezéséről" van már valami hír? (Más országokban decemberben szokták elfogadni a következő évi költségvetést.)Most érjük el a GDP 2 %-ot.0.7-0.8%-ról indultunk.1mrd dollár alatt volt az éves költségvetés, most még fotrntgyengüléssel együtt több mint 3,5mrd dollár.
felejtsd el nekem 2 hete beszólt egy "vezénylő" a határon a kesztyűmért... (aztán számonkérte azt is miért nem a cégest hordom...(tarcsis vagyok a vezénylő is) szerinted ilyen környezetben miféle hagyomány születhetne ?Reméljük a legjobbakat.. Én is csak örülnék neki. De a többi sem normális. Egy névváltoztotás lebonyolítása nem kis pénz és persze munka. A semmiért. Eddig is a katonák hagyományokat is őriztek. Attól, hogy most fentről belenyúlnak.. A hagyományörzés alulről kell hogy jöjjön. (Máshol írták miért kell...) Azért mert magunkban kell éreznünk, hogy hova tartozunk. Ha nincs előd, akkor parttalan a nemzet, az haderő, az egység stb. De nem felülről kell utasítani, meg kitalálni. Ahol a rendszerváltás ideje után, ezeket megtették azok mind a csapatoknál történt és nem a HM részéről indították. A babos kendőt sem a miniszter írta ki a Pumák számára...
No erre mit írjak. Képzeld el Don kanyarba a vezénylődet, hogy sorba fokozná le a katonákat, vagy tépné le a vitzéségi érme, vagy főbe lőné Őket, mert nem kincstári sállal tekerték be a fejüket, mert nem volt biztosított elég meleg ruha az állománynak, és ami volt azt sem az orosz télre tervezték.. Erre ezért azt mondom, hogy Bas[@&za meg..felejtsd el nekem 2 hete beszólt egy "vezénylő" a határon a kesztyűmért... (aztán számonkérte azt is miért nem a cégest hordom...(tarcsis vagyok a vezénylő is) szerinted ilyen környezetben miféle hagyomány születhetne ?
kb ezt gondoltam én is magamba amit a végén írtál. (érdekes hogy egy tucat határszolgálat alatt amikor rossz időjárási viszonyok között rajtam vólt senkit nem zavart...) mindezt azért mert ő kapott cégest (én nem ahogy az állomány többsége sem) pedig esküsöm hogy amióta tartalékos vagyyok (a szerdzsós vásáróltt felszereléseim szétosztogattam tatán eljövetelem elött) semmi olyat nem hórdtam ami nem a cégtől való (amit adott a sereg. tehát semmit nem válltottam ki sajátra ami céges. csak olyat hordtam eddig sajátot amit nem adott a cég.) na most ez megfog változni... (még egy kicseszett málharendszert sem vettem ha tártáskát adtak azt vittem...) erre ez a .... beszólNo erre mit írjak. Képzeld el Don kanyarba a vezénylődet, hogy sorba fokozná le a katonákat, vagy tépné le a vitzéségi érme, vagy főbe lőné Őket, mert nem kincstári sállal tekerték be a fejüket, mert nem volt biztosított elég meleg ruha az állománynak, és ami volt azt sem az orosz télre tervezték.. Erre ezért azt mondom, hogy Bas[@&za meg..
Megfrissítettem a Zrínyi-program szócikkét bele dolgozva a Bobo-féle propi-videóban szereplő ábrákat is beledolgozva.
Ha valaki egyben szeretné látni az eddigi eseményeket, akkor érdemes megnézni...
![]()
Zrínyi Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program – Wikipédia
hu.wikipedia.org
köszi az észervételt, az elírást javítom pár napon belül!A 2017-2020 részt kidolgozhatnád részletesen a "korábban" helyett.
A Mi-17/24 az nem 6+5, hanem 5+8.
Gondolom ha 101. vadászezred lesz (aminek én kívülről nagyon örülök), és kiveszik a Kecskeméter a nevéből, esetleg megágyaznak annak, hogy máshol is lesz repülőtér. Mármint használható. Itt mindig követelik a pápai 2. századot...a huszáros infó téves.
Gondolom ha 101. vadászezred lesz (aminek én kívülről nagyon örülök), és kiveszik a Kecskeméter a nevéből, esetleg megágyaznak annak, hogy máshol is lesz repülőtér. Mármint használható. Itt mindig követelik a pápai 2. századot...
Dolgoznak rajtaA 2023-as költségvetés HM-et érintő módosításáról/"új alapokra helyezéséről" van már valami hír? (Más országokban decemberben szokták elfogadni a következő évi költségvetést.)
Hol van a többi 100 vadászezredünk?Gondolom ha 101. vadászezred lesz (aminek én kívülről nagyon örülök), és kiveszik a Kecskeméter a nevéből, esetleg megágyaznak annak, hogy máshol is lesz repülőtér. Mármint használható. Itt mindig követelik a pápai 2. századot...
Szia,Ezért is lenne jó, ha legalább az alap dolgokat tudnánk itthon előállítani. Szíve szerint ezért mondaná azt az ember, hogy minden egyenruha, személyi felszerelés, lőszer, kézi lőfegyver, öngyilkos drón legyen itthon gyártva, mert ez nemcsak nemzeti érdek, hanem a hadseregre költött pénz nagyobb része így az országban tudna maradni.
Kipróbáltam.Szóval nem véletlen van moderálás az ilyen platformokon...kicsit túl leegyszerűsíted a helyzetet. Lehet az mondani hogy rossz a moderálás módja, de mindenképp szükséges. Lásd mi kis fórumunk ukrán topikja...
Kösz mindent Szittya. A két hét alatt sokat tanultam tőled a határon. Remélem leszünk még egy járőrben. Üdv.kb ezt gondoltam én is magamba amit a végén írtál. (érdekes hogy egy tucat határszolgálat alatt amikor rossz időjárási viszonyok között rajtam vólt senkit nem zavart...) mindezt azért mert ő kapott cégest (én nem ahogy az állomány többsége sem) pedig esküsöm hogy amióta tartalékos vagyyok (a szerdzsós vásáróltt felszereléseim szétosztogattam tatán eljövetelem elött) semmi olyat nem hórdtam ami nem a cégtől való (amit adott a sereg. tehát semmit nem válltottam ki sajátra ami céges. csak olyat hordtam eddig sajátot amit nem adott a cég.) na most ez megfog változni... (még egy kicseszett málharendszert sem vettem ha tártáskát adtak azt vittem...) erre ez a .... beszól(kevés olyan hülye van mint én aki inkább szenved a cégesbe akármit is adjon) és nem spulságból csináltam eddig vagy mazohizmusból) pedig a gyikmálha már elég terhes vólt néha)mondjuk konzervnek jó ha van)
Én a másik 46 bázisrepteret keresem...Hol van a többi 100 vadászezredünk?
Azert nem tudtok rola mert titkosak!Én a másik 46 bázisrepteret keresem...
igazán nincs mit tettem a dolgomatKösz mindent Szittya. A két hét alatt sokat tanultam tőled a határon. Remélem leszünk még egy járőrben. Üdv.
Biztos le vannak?És az a durva, hogy röhejesen le vannak maradva a katonai fejlesztők a polgári szoftveres és harvderes fejlesztésektől.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..