A briteket kezeljük a helyükön, viszont az amerikai hírszerzés szerint is az orosz támadás 9. és 15. között fog kezdődni, ők a februárt is eltalálták egész jól, nekem a problémám ezzel csak az hogy még nincs felfagyva a föld, még van áram ukrajna egyes részein illetve a bahmuti húsdaráló csodálatosan nyeli el az ukrán csapatokat, sietni felesleges. Mondok egy tippet mert múltkor se jött be, de szerintem megvárják a nagy fagyokat hogy kényelmesen tudjanak mozogni.
A fehérorosz részvételnek nem látom sok értelmét, mivel tudd többet nyújtani a 10 milliós Fehéroroszország mint Oroszország? Főleg úgy hogy az ország egy jelentékeny része lázadozik a vezetés ellen sok önkéntes harcol ukrán oldalon. Szerintem sokkal kényelmesebb felhasználni orosz részről a területet, miközben maga az ország semleges marad. A mozgósításuk inkább csak a fenyegetettség növelésének látom az ukránokon, az esetleges részvételüket pedig akkor tartom elképzelhetőnek ha az északról történő támadás jól fog haladni, ebben az esetben megszálló erőkként részt vehetnek, és kialakulhat bennük a gyűlölet és a harci vágy az esetlegesen problémás nyugat ukrán területek lakossága ellen. Ha emlékszünk eleinte moltovozgattak az ukránok, de mikor nőttek az orosz veszteségek már nem gondolkoztak a katonák csak lőttek.
Na meg persze jó kérdés hogy vajon az irány az nyugat Ukrajna lesz e.....
Egyetértek. Fehéroroszország kivételével. Mire alapozod, hogy lázadoznak. Wilson hozott forrást?
Lukasenkát amúgyis napi szinten támadták már évek óta a nyugati agitprop oldalak. Még mikor Putyint jófiuként kezelték, Lukasenkát már akkor is Kim Dzsongun szinten kezelték. Azaz bármi amit egy hvg, porftfolió szintű "híroldal" leközölt, látványos túltolt hazugság volt.
Szóval bármit is kijelenteni, kezelni tényként, ismeretek nélkül szerintem felesleges.
Ez olyan, mint kijelenteni hogy az orosz légierő nem megfelelően működik. Amit egy 444 kaliberű hírportálra alapoznak.
Ezeknek általában pont az ellenkezője igaz.. bár azért én sem hinném, hogy bármelyik országban repesnének az örömtől egy háborúban.. hogy menni kell a harcba.. valószínű sok országban kéne ilyen ukrán szintű motiváló kivégzés a dezerőrökkel...
De ha meg azt nézed, hogy Fehéroroszországnak gyakorlatilag nincs más választása, mint beszállni a háborúba. Csak a mérték a kérdés. Oroszország bukáaa esetén ők lennének az elsők akiket megbuktatnának. Vélhetően a jelenlegi vezetés demokratikus módon életét vesztené.
Lukasenkáról szintén nem tudok se jót, se rosszat mondani. De ha abból indulok ki, hogy a hvg szennyek szerint a föld szemete, akkor a valóságban egy igazi fasza csávó lehet.