Én annak vagyok a híve hogy magyar szemmel nézzük a dolgokat, nem hiszek egyik oldalnak sem feltétel nélkül el semmit, Ukrajna az ellenségünk Oroszország ezt az ellenséget pusztítja, miközben velünk legrosszabb esetben is semlegesnek nevezhető a viszonya. Ezt csak azért írom le hogy érthető legyen a nézőpontom a konfliktussal kapcsoltban.
Nem igazán a nyugati propagandára alapozom a véleményem. Láttam egy táblázatot az ismert külföldi zsoldos veszteségről, a többsége grúz és fehérorosz, nem pedig lengyel vagy amerikai, vagy jól titkolják a több ezres nyugati veszteséget vagy pedig az orosz propaganda állítja ezt.
Nem hiszem hogy a dolgok tragikusan rosszak lennének Fehéroroszországban a vezetés szempontjából, sem azt hogy a többség a jelenlegi vezetés ellen lenne, azt pedig főleg nem hogy Oroszország ellen. Viszont az tagadhatatlan tény hogy komoly feszültségek vannak az országban, komoly tüntetések voltak az országban, egy választás után, Oroszországban a legnagyobb háború ellenes tüntetésen is max pár ezren voltak jelen, a lakosság ideológiailag fel van készítve a háborúra, majd 90% támogatja azt. Szerinted a magyar lakosság 90% ban beállna egy reviziós akció mögé? 1938 ban megtette, mert ideológiailag fel volt rá készítve, viszont jelenleg hamarabb kezdenénk el egymást gyilkolni... Az hogy jelentékeny része lázadozik nem a többséget jelenti, de problémát okozhat, hisz a hadsereg is az ország népéből áll. Mint írtam is nem tartom kizártnak a bevetésüket, de kételyeim vannak afelől hogy ideológiailag felkészültek e arra hogy a támadásban részt vegyenek, előbb meg kell ízlelniük a háborút, és lehetőleg egy előretörő sikeres művelet során.
Másfelől érdekes helyzet, mert tekinthetünk úgy is erre a háborúra mint egy szovjet vagy cári helyreállítási háborúra ( tegyük félre a nyugat szerepét), mit gondolnak erről a fehéroroszok, (mi az egyébként?
) tudtommal Lukasenka volt az egyedüli vezető aki a szovjetuniót meg akarta tartani, de azóta eltelt 40 év, új generációk születtek és nőttek fel, mit gondolnak ők?
Szerintem egyértelműen fogalmaztam, olvasd el újra és megérted. Az északról történő támadással teljesen egyet értek, és én is a nyugat ukrajani területekre helyezném a fő csapást, de a támadás élvonalában nem látom értelmét bevetni a fehérorosz haderőt, ha be is vetik inkább mint megszálló erő tudom őket elképzelni, viszont önmagában véve, a logisztikát leszámítva, mennyivel tud jobb arányban erőt mozgósítani egy Fehéroroszország mint egy Oroszország?
Szeretem a magyar nyelvben lévő lehetőségeket kihasználni, de való igaz néha egyszerűbben kell fogalmaznom.