[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 565
80 943
113
"Erre is érdemes emlékeztetni mindenkit, amit egy éve tettem közzé...
Nyílt forrásokra, valamint kiszivárgott dokumentumokra támaszkodva hozzávetőleges képet kaphatunk az amerikai politikai elit részvételéről az ukrajnai katonai-biológiai tevékenységekben. A következőkben e részvétel kronológiájának rekonstruálására teszünk kísérletet, ha nem is átfogóan. Ebben a valóban ördögi tervben sok hiányosság van, amelyeket még pótolni kell.
‼️1991 – Az Egyesült Államok elindítja a Nunn-Lugar programot a volt szovjet országok számára a szovjet tömegpusztító fegyverek ellenőrzése/felszámolása érdekében, beleértve a biológiai fegyvereket is. A Pentagon Defense Threat Reduction Agency-t (DTRA) nevezték ki a program fő végrehajtójának.
‼️1993 – Ukrajna-USA megállapodást írnak alá a tömegpusztító fegyverek elterjedésének megakadályozásáról.
‼️2005 - Kiegészítő jegyzőkönyv aláírása Ukrajna Egészségügyi Minisztériuma és a DTRA között a biológiai fegyverek fejlesztéséhez felhasználható technológiák, kórokozók és know-how terjedésének megakadályozásáról. Ez a kezdete annak, hogy az ukrán katonai biológiai potenciál amerikai szakemberek kezébe kerüljön.
‼️2000-es évek – A nagy amerikai katonai-ipari vállalatok katonai-biológiai tevékenységet folytatnak Ukrajnában.
‼️2005-2014 – A Black & Veatch Special Projects, a DTRA vállalkozója 8 biolabort épít és korszerűsít Ukrajnában ahelyett, hogy megszüntetné a katonai biológiai infrastruktúrát, ahogyan azt eredetileg állították. Az egyik létesítményt, egy odesszai biolabort 2011 óta finanszírozzák "bioterror-támadásokhoz felhasználható kórokozók" tanulmányozására.
‼️2007 - Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának tisztviselője, Nathan Wolfe megalapította a Global Viral Forecasting Institute (később Global Viral) orvosbiológiai céget. A chartában megfogalmazott küldetés a határokon átnyúló fertőzések nem kereskedelmi célú vizsgálata, beleértve Kínát is.
‼️2009 – John Kerry volt amerikai külügyminiszter mostohafia, Christopher Heinz és Joe Biden hivatalban lévő amerikai elnök fia, Hunter Biden megalapítja a Rosemont Seneca Partners társaságot.
‼️2014 – Alkotmányellenes puccs Ukrajnában.
‼️2014 - Hunter Biden csatlakozik az ukrán energiavállalat, a Burisma Holdings igazgatóságához.
‼️2014 - A Metabiota, a pandémiás kockázatok tanulmányozására szakosodott magánkereskedelmi szervezet elválik a Global Viraltól. Neil Callahan és John DeLoche, Hunter Biden cégének, a Rosemont Seneca Partnersnek az alkalmazottai csatlakoznak a Metabiota igazgatótanácsához. Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma megbízásokat ad a Global Viralnak és a Metabiotának.
‼️2014 – A Metabiota érdeklődést mutat Ukrajna iránt, és felkéri Hunter Bident, hogy „erősítse Ukrajna kulturális és gazdasági függetlenségét Oroszországtól”.
‼️2014 – A Metabiota és a Burisma Holdings megkezdi az együttműködést egy meg nem nevezett „Ukrajnai Tudományos Projekten”.
‼️2014 – A Metabiota, a Global Viral és a Black & Veatch Special Projects teljes körű együttműködést kezd az amerikai DoD programokon belül.
‼️2014-2016 – Szerződések végrehajtása a Metabiotával és az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumával, beleértve egy 300 000 dollár értékű projektet Ukrajnában.
‼️2016 – Ulana Nadia Suprun amerikai állampolgárt, az ukrán nácik leszármazottját nevezik ki Ukrajna megbízott egészségügyi miniszterévé. Jelentősen bővül az amerikai védelmi minisztérium és az ukrán egészségügyi minisztérium együttműködési programja.
‼️2016 – Sertésinfluenza járvány az ukrán védelmi minisztérium munkatársai között, akik egy biológiai laboratóriumot őriztek Harkovban, Ukrajnában; 20 halott.
‼️2016 – Andrew Weber volt amerikai védelmi miniszter-helyettest nevezik ki a Metabiota globális partnerségi részlegének élére.
‼️2016 – Az EcoHealth Alliance, a Global Viral alapítójának, Nathan Wolfe-nak a szervezete a denevérek által terjesztett koronavírusok tanulmányozásával foglalkozik a kínai Wuhanban található laboratóriumban.
‼️2016 - A DTRA és az ukrán egészségügyi minisztérium az ukrán védelmi minisztérium jóváhagyását követően meghosszabbítja a szerződést.
‼️2019 – Vuhanban kitört a COVID-19 mutált denevér koronavírus-járvány.
‼️2022. február 24. – Ukrajnában elindult az orosz Z-művelet.
‼️2022. február 24-25. – a törzsek gyors eliminációja a biolaborokban Ukrajnában.
‼️2022. március 8. – Victoria Nuland, az Egyesült Államok politikai ügyekért felelős államtitkár-helyettese nyíltan elismeri az Egyesült Államok által finanszírozott biokutató központok létezését."

"A Biden család hasznot húzhat abból, hogy az Egyesült Államok kivonul Afganisztánból, és ezt követően kínai lítiumot szerez Afganisztánból.‼️
GYORS TÉNYEK:
• Hunter Biden 10%-os részesedéssel rendelkezik a Bohai Harvest RST kínai állami magántőke-társaságban.
• A Bohai Harvest a Contemporary Amprex Technology Co. Limited tulajdonosa, a világ legnagyobb lítium-ion akkumulátorgyártója.
• Napokkal azelőtt, hogy Biden kivonult Afganisztánból, a Contemporary Amprex Technology bejelentette, hogy hamarosan 9 milliárd dollárt gyűjt össze hat projekt finanszírozására, amelyek célja a lítium-ion akkumulátorok gyártási kapacitásának növelése.
• Biden kivonulása Afganisztánból az ország 3 billió dolláros lítiumtartalékát a tálibbarát Kínára és az állam által ellenőrzött állami vállalatokra hagyta, mint például a Hunter Biden-féle Bohai, amely a világ legnagyobb lítium-ion akkumulátorgyártójának tulajdonosa."
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 764
113
Az RPG -ben van egy rugós golyó biztosíték, ami 70 méternél közelebb elvileg nem engedi elmükodni. Ha jól emlékszem. Ezt a 70 métert ki kell várni, ha távolodik a tank.

Erre céloztam azzal, hogy túl közel volt. Csak én a pontos méter számra már nem emlékeztem.

Az RPG-s mentségére szóljon, hogy egy ilyen közelről leadott (nem rájuk, hanem valahová jóval mögéjük) hk. lövés után még képes volt valami harctevékenységre.
Én tuti, hogy kórházban feküdnék 2-3 hétig, és nem azért, mert hófehérre őszültem 2 mp. alatt, hanem mert süket lennék, és a pulzusom is beállna 100 fölé. A meg nem szűnő kézremegésről nem is beszélve...

Ezért is emeltem ki, hogy az enyém az csak egy fotelből okoskodás. Lehet meg se mertem volna mozdulni a háború végéig....
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 707
32 377
113
Nem tudom, hogy az-e, de szerintem nem működött el az RPG. Azt meg így bent, szerintem nem biztos , hogy észre veszik.
Bár elég fura mozgású tank volt. Meg az egész drónozás is fura nekem.

Erre céloztam azzal, hogy túl közel volt. Csak én a pontos méter számra már nem emlékeztem.



Ezért is emeltem ki, hogy az enyém az csak egy fotelből okoskodás. Lehet meg se mertem volna mozdulni a háború végéig....
azzal a mennyiségű droggal a szervezetedbe amit ott kapnak hidd el sokmindenre lenne bátorságod...
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 396
4 398
113
.

Általában erről dumáltok ti natovédek, hogy a fejlett nyugat erkölcsi fölénye ezekből táplálkozik, mindenesetre mink mucsai keleti barbárok, ilyen primithiv magyarok, oroszok, részben még szlovákok, szerbek, csehek is, valahogy ragaszkodunk ezekhez.

És az oroszoknak is van, mégpedig annyi, amivel meg tudják csinálni a Castel Falkeinstein RPG Új-Európájának beltengerét. Miután elpusztították a Földet.

Khm, szóval a teljes eu nem tudott egy covid vakcinát kiizzadni, az oroszoknak meg van 3 v 4.
Na ennyire vannak a top 5ben.

A világ 2. 3. katonai hatalmáról beszélünk, akinek a gazdasága kevésbé sínyli meg a teljes eu szankcióit, mint a szankciózó eué, és az érdekérvényesítő képessége annyira alul van, hogy épp most takarítják ki a francúzokat is afrikából. Ja igen és ezen kívül mondtam már, van 5000+ stratégiai atomtöltetük.

Mondja ezt a NATOvédségnek a NATOvédje (mert nem vagytok honvédség, ha ez ott engedélyezett). Biztos nagyon szuper víztisztító képességeink vannak.

Amúgy akkor szájbarágósan:

De pontosan ezt mondták ki:
Ti el akartok minket pusztítani (igen, ezt szeretnétek) mi viszont úgy vagyunk vele, hogy két opció van:
az egyikben Oroszország a világ része
A másikban nincs világ.

Szóval ha ennyire meg akarsz dögleni, menj, és jelentkezz a frontra, de ne azoknak a faszával verd a csalánt, akiknek a megvédésére állítólag felesküdtél.
Dudi bevette a redpillt, nem el tobbe alomvilagban. Egyesevel kerulnek az emberek az “atlantista” oldalra mert a haboru megmutatta mit is er Oroszorszag.

Blogen es Silvio is automatikusan “atlantista” lett a szemetekben amikor mar nem voltak hajlando egy szint ala lemenni pedig tavol allnak az tradicionalis nyugati ertekrendtol.

Mas:
T90 veszteseg az oroszoknal

L119 pusztitja az oroszokat
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Most ébredj fel az álomvilagodból, és mondj valid érveket. Múlt jogán? Kultúra jogán? Tisztelet jogán? Remémélem ezeket a hülyeségeket csak viccnek szántad.
Atom? Az az amerikaiaknak is van, meg a franciáknak, kínaiaknak, stb...
Tudás jogán? A jelenkori orosz kutatás fejlesztés nincs a világ szorosan vett élvonalában, tehát messze nem top 5.


Nagyon el vagy tévedve, ha szerinted a világon bármi is "jár" a múlt alapján vagy bármilyen morális okból kifojólag. A világon katonai, gazdasági és érdekérvényesítő képesség alapján jár bármi is. Az oroszoknak sem érdekervényesítő, sem gazdasági ereje nincs a nyugattal szemben. Katonai sincs az atomot leszámítva, de az meg nem opció, hogy kiirtom a földet, ha valami nem tetszik nekem.
Ezt te amúgy halál komolyan gondolod? Magyarázd már el, hogy egy benszülött, rabszolgatartó, kifosztó anglia mitől van erőlébb a te szemedben, mint pl az oroszok?
Remélem nem ilyenekrt akarsz mondani, hogy "filmek".

Köcsög náci kapja a jussát
(Mielőtt megint hónapokra bannoltok modik a semmi miatt, azért írtam hogy náci, mert nézzétek meg a videót, és egyértelmű lesz.)
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
325
3 643
93
Ezt te amúgy halál komolyan gondolod? Magyarázd már el, hogy egy benszülött, rabszolgatartó, kifosztó anglia mitől van erőlébb a te szemedben, mint pl az oroszok?
Remélem nem ilyenekrt akarsz mondani, hogy "filmek".

Köcsög náci kapja a jussát
(Mielőtt megint hónapokra bannoltok modik a semmi miatt, azért írtam hogy náci, mert nézzétek meg a videót, és egyértelmű lesz.)
Guantanamoban már a fején lenne a vizesrongy. Ez csak meg lett simogatva.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 845
9 666
113
Milyen alapon várja el Oroszország, hogy egyenlő partnerként kezelje a nyugat? Mert ezt várja el, épp csak nincs hozzá semmilyen alapja. Az ENSZBT tagja, mert úgy alkották meg ezelőtt 60-70 évvel, hogy az állandó tagokat lehetetlen kizárni, de alapja már vagy 30 éve nincs az állandó tagságának, továbbá van 5000 atomtöltete. Ezen a két dolgon kívül semmilyen alapja nincs annak, hogy akárcsak egy GB-vel egy lapon emlegessék.
Eddig sosem trollkodtál. Pont most kezded el? :rolleyes:
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 425
44 143
113
Ezt te amúgy halál komolyan gondolod? Magyarázd már el, hogy egy benszülött, rabszolgatartó, kifosztó anglia mitől van erőlébb a te szemedben, mint pl az oroszok?
Remélem nem ilyenekrt akarsz mondani, hogy "filmek".

Köcsög náci kapja a jussát
(Mielőtt megint hónapokra bannoltok modik a semmi miatt, azért írtam hogy náci, mert nézzétek meg a videót, és egyértelmű lesz.)
Ne kérjél már elnézést hogy nácizol egy embert, akinek rá van tetoválva a karszallag svasztikástól a bal felkarjára 1:1-ben, szerintem ezért a modik sem akarhatnak bannolni...

A náci, az náci, nem egy egész népet nácizol le, hanem egy jól láthatóan NÁCIT, azzal nem hinném hogy bárkinek baja van...

Az más kérdés, hogy nem csípem az ilyen videókat, mikor aláznak valakit, akkor sem ha egy ilyen vén fasz nácit pofoznak rajta, szerintem méltatlan.

Ha csinált valamit, bizonyítsák rá, ítéljék el, de alázni nem alázunk senkit, ez az én véleményem!
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
Ukrajna bejelentette az új támadó gárdát - RT (Részlet)

A Belügyminisztérium felszólította a „hazafiakat”, hogy jelentkezzenek önkéntes brigádokba, és „számolják fel az ellenségeket”.

Kijev felszólította a polgárokat, hogy jelentkezzenek be az újonnan létrehozott „roham brigádokba”, Igor Klimenko ügyvezető ukrán belügyminiszter szerint a kormány szolgálatot teljesítő rendőröktől, határőröktől és a nemzetőrség tagjaitól várja az egységek magját.

A „Támadó gárda” névre keresztelt haderőt azoknak az ukránoknak szánják, „akiknek elég dühük van ahhoz, hogy legyőzzék az ellenséget” – mondta a miniszter csütörtökön a nemzeti televízióban.

Az „Attack Guard” weboldal nyolc brigádot sorol fel, amelyek közül választhatnak az újoncok, köztük egy „Azov” nevű brigádot. Klimenko elmondta, hogy hat egység a nemzetőrök, a másik kettő pedig a rendőrök és a határőrök számára készült.

A pályázók anyagi kompenzációra, szociális juttatásokra és egyéb kedvezményekre számíthatnak, valamint „lehetőségre, hogy megszabaduljanak az ellenségektől” – ígérte Klimenko. Az erők „közvetlen célja” Ukrajna „nemzetközileg elismert határainak” teljes körű biztosítása.
Jópofa ötlet, gondolom aki addig jelentkezni akart azt megpróbálták párszor lebeszélni és ha nem adta be a derekát végül a frontra engedték. Nem tudom eldönteni hogy ez propaganda arra hogy úgy tegyenek mintha nem égne az egész ház, vagy pedig ez egy lehetőség arra hogy jelentkezzen aki akar olyan egységekbe akik majd a besorozott húspépet hajtják neki az oroszoknak, hogy azoknak meg ne forduljon a fejükben visszafordulni.

Most már odáig jutottak hogy kiképzés nélkül vagy pár napos hetes kiképzéssel küldik a húst a darálóba, pont mint február március környékén, csak akkor még volt jobban miből meríteni, és az oroszok sem erre készültek fel, de most már pont ezt akarják ők is. Azt mondják hogy ezzel a módszerrel készülnek fel az ukránok az ellentámadásra. Milyen ellentámadásra? Tegyük fel sikerül kb 100-150 ezer nagyobb harcértékű egységet összegyűjteniük, hol fognak támadni, és mivel? Merthogy az ukrán főparancsnok elmondta hogy naponta több tucat járművet veszítenek, oké dzsihádmobilból lehet több tízezer, de itt már nem ismétlődik meg a harkovi buli, mivel az oroszok a nyugati hírszerzés szerint több mint 500 ezer embert tartanak Ukrajna körül, akik jelenleg nem harcolnak, a "300 ezer" mozgósítottat még mindig képzik, eltudom képzelni mennyi lehet az a 300 ezer..... Nem lesz értelmezhető gyenge pont, ráadásul ha az az oroszoknak területet is kell feladni nem számít semmit ha közben az ukrán elit egységek felmorzsolódnak, és közben ők megnyitnak egy új frontot. Ráadásul a jelenlegi helyzet megteremtésében hónapok óta segédcsaptok és különlegesek vesznek részt főleg, nem pedig a teljes orosz hadsereg.
Szóval tegyük fel lesz egy 15-20 ezer négyzetkilométeres ukrán területi nyereség cserébe a támadó erők kopni fognak, az orosz pedig visszavonul, és bemegy máshol. Mit érnek el vele hosszútávon? Semmit.
A háborút elvesztették, ez most már csak arról szól hogy minél tovább menjen az üzlet, mert nagyon sokan nagyon jól járnak ezzel, Jól jár az usa, jól jár az ukrán politikus, és az orosz birodalmiság is. Aki szopik az az ukrán nép és az eu.

Az a narratíva pedig hogy tudják nyugaton azt hogy az ukrán nem győzhet de ezzel gyengítik az oroszt úgyszintén hülyeség. Úgy meggyengítették az oroszokat amiről a második világháborús usa jut az eszembe, a racionális japán vezetők tudták hogy ha nem tudnak gyorsan elérni egy békét a támadás után akkor a háborút el fogják veszíteni, ugyan ezt tudták Németországban is, csak éppen a politikai vezetés ezt nem volt hajlandó elfogadni. Most Oroszország azt teszi amit az usa tett, békeidős gyenge hadseregéből elkezdett létrehozni egy háború megvívásához szükséges hadigépezetet és azt azt kiszolgáló hátországot. A híres neves havi max 50 tank gyártása után most havi 200 ról beszélünk, tehát egy év alatt 2400 és ez csak egy típus, és minden más fegyverrel hasonló a helyzet, a társadalmi egységről nem is beszélve, plusz a több (tíz)millió új orosz állampolgár, a nyersanyag, föld, és ipari lehetőségek.

Amíg az ukrán vezetésnek a pénzcsapok nyitva lesznek a húst tolni fogják a darálóba mert jó biznisz, az sem számít ha ehhez a menekülteket kell hazazavarni az eu ból, ez esetben is állva tapsolnának nekik az eu vezetői, de akkor is ha nemre és korra való tekintet nélkül hurrá felkiáltással zavarnák a pár napja még civileket az oroszoknak.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 983
113
Javaslom inkább mindenki tartsa magát a saját álláspontjához.
Persze ez csak akkor lehetséges, ha valakinek van olyanja.
Ha tudnad pl egy nemet mennyire tartja magat a kormanya allaspontjahoz... Mi magyarok sokalliberalisabbak vagyunk ezugyben.



Sztalingradi unnepsegek.

Az orosz csapatok 80 eve mar egyszer felszabaditottak Krasznij limant es kornyeket, pont februatrban.


Valami baj van a lett hatarorizettel.

Artyemovszk, orosz vesztesegek.
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 140
93
Ukrajna bejelentette az új támadó gárdát - RT (Részlet)

A Belügyminisztérium felszólította a „hazafiakat”, hogy jelentkezzenek önkéntes brigádokba, és „számolják fel az ellenségeket”.

Kijev felszólította a polgárokat, hogy jelentkezzenek be az újonnan létrehozott „roham brigádokba”, Igor Klimenko ügyvezető ukrán belügyminiszter szerint a kormány szolgálatot teljesítő rendőröktől, határőröktől és a nemzetőrség tagjaitól várja az egységek magját.

A „Támadó gárda” névre keresztelt haderőt azoknak az ukránoknak szánják, „akiknek elég dühük van ahhoz, hogy legyőzzék az ellenséget” – mondta a miniszter csütörtökön a nemzeti televízióban.

Az „Attack Guard” weboldal nyolc brigádot sorol fel, amelyek közül választhatnak az újoncok, köztük egy „Azov” nevű brigádot. Klimenko elmondta, hogy hat egység a nemzetőrök, a másik kettő pedig a rendőrök és a határőrök számára készült.

A pályázók anyagi kompenzációra, szociális juttatásokra és egyéb kedvezményekre számíthatnak, valamint „lehetőségre, hogy megszabaduljanak az ellenségektől” – ígérte Klimenko. Az erők „közvetlen célja” Ukrajna „nemzetközileg elismert határainak” teljes körű biztosítása.
Honnan is ismerős ez...ja, megvan.

Ha jól emlékszem a németek 45-ben ezeket nevezték Volkssturm-nak és minimális fegyverzettel vagy anélkül zavarták neki őket az oroszoknak. A végeredmény ismert.
A szomorú az, hogy az ukránoknak ezek szerint valami alternatív történelmet taníthatnak az iskolában. Tanítanak nekik egyáltalán történelmet az iskolában?
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 674
15 326
113
Ukrajna bejelentette az új támadó gárdát - RT (Részlet)

A Belügyminisztérium felszólította a „hazafiakat”, hogy jelentkezzenek önkéntes brigádokba, és „számolják fel az ellenségeket”.

Kijev felszólította a polgárokat, hogy jelentkezzenek be az újonnan létrehozott „roham brigádokba”, Igor Klimenko ügyvezető ukrán belügyminiszter szerint a kormány szolgálatot teljesítő rendőröktől, határőröktől és a nemzetőrség tagjaitól várja az egységek magját.

A „Támadó gárda” névre keresztelt haderőt azoknak az ukránoknak szánják, „akiknek elég dühük van ahhoz, hogy legyőzzék az ellenséget” – mondta a miniszter csütörtökön a nemzeti televízióban.

Az „Attack Guard” weboldal nyolc brigádot sorol fel, amelyek közül választhatnak az újoncok, köztük egy „Azov” nevű brigádot. Klimenko elmondta, hogy hat egység a nemzetőrök, a másik kettő pedig a rendőrök és a határőrök számára készült.

A pályázók anyagi kompenzációra, szociális juttatásokra és egyéb kedvezményekre számíthatnak, valamint „lehetőségre, hogy megszabaduljanak az ellenségektől” – ígérte Klimenko. Az erők „közvetlen célja” Ukrajna „nemzetközileg elismert határainak” teljes körű biztosítása.

iu
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 294
44 918
113
.

Általában erről dumáltok ti natovédek, hogy a fejlett nyugat erkölcsi fölénye ezekből táplálkozik, mindenesetre mink mucsai keleti barbárok, ilyen primithiv magyarok, oroszok, részben még szlovákok, szerbek, csehek is, valahogy ragaszkodunk ezekhez.
Teljesen fölöslegesen érvelsz. Van akinek a szellemi szintjét ez meghaladja. Az önálló gondolkodás hiányától szenved, a paneleket szajkóz, képtelem értelmesen elemezni a világot. Kár rá bármennyi energia.

Ukrajna csatlakozása az Európai Unióhoz azon múlik, hogy sikerül-e felkészülnie erre a lépésre, nincsenek szigorú határidők a belépésre, sőt még a tárgyalások megkezdésére sem ” –
mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a kijevi Ukrajna-EU csúcstalálkozón.

Orosz csapatok először semmisítették meg a norvég NASAMS légvédelmi rendszert
Kínai Külügyminisztérium: Az Egyesült Államok felett látott léggömb valóban Kínából repült, ez egy polgári eszköz, amelyet tudományos kutatásokhoz használnak Kanadában.

Finnország nem csatlakozik a NATO-hoz Svédország nélkül Ez történt tegnapi stockholmi látogatásán – mondta
Sanna Marin
finn kormányfő . Szerinte a két ország biztonsága összefügg, így a szövetségnek kifizetődőbb lenne egyszerre felvenni őket tagságába .
A miniszterelnök ezzel véget vetett annak a vitának, hogy Finnországnak fel kell gyorsítania a NATO-felvételi folyamatot, anélkül, hogy visszatekintene Svédországra és a török féllel fennálló nézeteltéréseire.


Robert C. Castel
A Fehér Ház helyettes szóvívője úgy reagált a hírre, hogy a Newsweek által közölt adatok "nem pontosak".
Ez azt is jelentheti, hogy az ukrán területnek nem a 20%-át ajánlotta fel az USA Oroszországnak, hanem csak 19%-ot.
Akár így, akár úgy nem a legnagyobb fokú optimizmus jele.
Tegnap megnéztem egy interjút az egyik legnevesebb nyugati elemzővel. A nevét inkább nem írom le, mert nemsokára egy panelben fogunk együtt szerepelni.
Szomorú volt látni ahogy verbálisan gumiemberkedik és mindent megtesz, hogy nem mondja ki azt ami a Lajtától nyugatra kimondhatatlan.

Somkuti Bálint: Előbb-utóbb ki kell, hogy merüljön a behívható emberállomány​

 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 043
5 488
113

Peszkov: A különleges katonai művelet folytatódik


„Oroszország új régiói még nem védettek teljesen a fenyegetésektől, ezért a különleges katonai művelet folytatódik. Ugyanakkor a Krím már teljes mértékben védett” – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken a médiával. Ezzel kommentálta azokat a híreket, amelyek szerint az ukrán belügyminisztérium új rohamdandárok felállítását kezdte meg a Donbász és a Krím elleni támadó műveletekhez.

Meg kell védenünk az ott élő embereket. Egyelőre ezt a célt nem sikerült teljes mértékben elérni. Ez még hátravan – mondta Peszkov arra a kérdésre, hogy elég védelmet biztosítanak-e ezeken a területeken.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Milyen alapon várja el Oroszország, hogy egyenlő partnerként kezelje a nyugat? Mert ezt várja el, épp csak nincs hozzá semmilyen alapja. Az ENSZBT tagja, mert úgy alkották meg ezelőtt 60-70 évvel, hogy az állandó tagokat lehetetlen kizárni, de alapja már vagy 30 éve nincs az állandó tagságának, továbbá van 5000 atomtöltete. Ezen a két dolgon kívül semmilyen alapja nincs annak, hogy akárcsak egy GB-vel egy lapon emlegessék.
Mindig tudtam hogy a szolgálat az MH-nál nem tesz jót a kreatív gondolkodásnak és a szellemi képességek fejlődésének és erre igazán jó példát mutatsz...
Olyan országról beszélsz aminek önálló űrprogramja van, a teljes arzenálját maga fejleszti és képes gyártani a gyalogsági lőszertől a harckocsin, harci repülőkőn át az interkontinentális ballisztikus rakétákig. Hány ország mondhatja el mindezeket magáról?
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Eddig azt hittem józanul gondolkodo vagy, lehet tévedtem. Velem is előfordul néha ezek szerint... azért tartunk ott ahol tartunk mert ugyanígy gondolkodtak páran ahogy most te is... Egy lenézett, alsóbbrendűnek mondott, megalázott ország most elégtételt vesz? Mindenki pont leszartamit kérnek az oroszok, most meg mindenki csodalkozik mint hal a szatyorba?? Kikkel akarsz ellenük harcolni?? Már attól sírva fakadnak a NATO harcosok hogy ha nem gendersemleges a wC a laktanyában!! Az orosz katona meg -30fokban is az udvaron szarik mert nincs víz a viskoban!! Szerintem ki fogja ezt tovább bírni?

Oroszországot pont hogy nem nézték le. Kifejezetten nyitottak felé, kereskedtek vele, hogy majd akkor minden jobb lesz. Bár az orosz élet alatta van a nyugatinak - ezért is élnek még a russzofilok is nyugaton és nem Oo-ban -, a nyugat pozitívan állt hozzá. Elég megnézni, hogy a Hollywood-i filmek mint sugalltak. Pár kínos klisén kívül az oroszok erényeit is igyekeztek középpontba helyezni. Oroszország viszont mindent megtett az EU egységének bomlasztásáért, a világpolitikában a diktatúrákat támogatta, diktatórikus rendszert épített otthon, még gyilkolta is a (belföldi) ellenfeleit az EU területén.

Ezeket az éktelen nagy baromságokat honnan veszed.

Te honnan veszed, hogy nem így van? Az ukrajnai behívásokról kapunk infót, bár nem feltétlenül mind megbízható. Az orosz behívásokról is hasonló infókat lehetett olvasni. A magyar kormány gondolkodását meg ismerjük, ugyanazt csinálnák, mint ezek. A nyári törvény is ezt támasztja alá.

Más:


Érdekes infók van benne több témát is illetően, de ami az ukrán témát illeti:

  • valami katonai dolgok szállításáról beszélt Neta, meg hogy azért nem akarnak túl messzire menni Oo provokálásában
  • valszeg izraeli külügyér megy Ukrajnába
  • túl korai berszélni arról, hogy ő mediáljon Ukr és Oo között. Csak akkor ha Ukr, Oo és USA felkérné