Volt ott több is. Az elmúlt két napban volt kb 20 kilőtt ukrán gép (amiről volt videó) az orehovói frontszakaszon.Ha ez egy áttörő,"fő" támadási kisérlet lett volna,nem ezt a pár gépet látnád otragadva a harcmezőn.Sokkal többet.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Volt ott több is. Az elmúlt két napban volt kb 20 kilőtt ukrán gép (amiről volt videó) az orehovói frontszakaszon.Ha ez egy áttörő,"fő" támadási kisérlet lett volna,nem ezt a pár gépet látnád otragadva a harcmezőn.Sokkal többet.
Ukránok is beleestek abba a hibába mint itt sokan a fórumon, köztük én is, hogy azt gondoltuk olyam lesz ez mint a II.vh-ban Michael Wittmann Tigrise! 10-20 orosz harckocsit lő ki egy Leo! Majd az ágyúcsövén gyűlnek a strigulák, de itt max ami gyűlni fog rajtuk a Kubinkai múzeum hűtőmágnesei!
Szerinted a puhatolózáshoz az A6-okat vetik be? Miért is tennék ezt?
Mit csináltam én?Erről kérhetek egy kifejtést, hogy mit értesz az alatt, hogy kilő 10-20 oroszt majd megsemmisül?
Ezt egyelőre csak akkor tudom értelmezni, ha az oroszok igényt tartanak azokra az állásokra, amikből kiszorították őket és jön tőlük egy igazi ellentámadás (mármint csatatéren az, nem fél évvel korábban valaki meghirdeti az ellentámadást és 6 hónapig a visszatámadott még önti a betont, meg várja, hogy megszáradjon).
Én ilyen képekre is kíváncsi leszek, hogyan fog viselkedni a két iskola terméke. De Maróth Gáspárunk ha olvassa, akkor én már most kezdenék előkészíteni egy kampányt és anyagot gyűjteni hozzá, hogy az ukrán kézben mennyi javíthatatlan orosz technika van és mennyi a német gépek javítási aránya. Oké, hogy ez is marketing anyag lenne a végén, de például ha 10 aknára futásból a Leo2 9-szer javítható lesz, a T-72 meg 1-szer, akkor ez például értelmezhető a számomra. Vagy ha tényleg találkoznak a csatamezőn.
Amúgy szemét megjegyzés lesz tőlem, de ez nekünk kedvez, mert át kell gondolniuk majd azért a germánoknak is, hogy mennyit kérnek egy új tankért. Ezt a mostanában mindig hallgatom háborús inflációt nem árt, ha rendbe teszi. Még ha ettől még azt gondolom is, hogy egy nagyon jó gép.
Azt hiszem Dudinak volt egy olyan mániája, hogy állítsuk fel egy nagy, zöld mezőn az összes mozgó képes ukrán hk-t és kezdjük el megszámolni! Az Oryx portált meg zárjuk be, a tabletet kapcsoljuk ki arra a kis időre, amíg számolunk. Ha látjuk a szemünkkel, akkor nem kell az internet már hozzá.
MÁS!
Én mindenkitől azt kérném, hogy várjátok már ki a jövőhét végét és legkorábban akkor mondjatok ítéletet!
Az tuti, hogy nem nehéztüzérséggel belőtt területreMüszaki-mentő járgányt szerinted minek van?
Mit csináltam én?
A hires nato kiképzés?S ki tartott pisztolyt a fejükhöz, hogy a létező összes tankönyvi hibát elkövessék?
Ilyen szarokat csak te nézelNem egy propaganda csatorna létezik, a zászlóshajója ezeknek a Perun, és beszéltek arról órákon keresztül, monoton, robotikus hangon, önismétlő "műsorokkal", hogy a jönnek a Leopárd 2-esek meg a Challenger 2-esek, ezek a Wunderwaffe-k, bezzeg az oroszoknak már csak T-54-eseik vannak, azokból is kevés, más páncélelhárításuk nincs, két hét és összeomlik az Orosz Hadsereg, a Krím is ukrán lesz, Ukrajnát felveszik soronkívül az Ejjuba és a Nátóba, Oroszországot megbüntetik történelmi bűneiért, és véget is ért a történelem, ahogy a nagy Fukuyama mondaná.
![]()
Írtam egy becslést, de semmi olyasmit nem amit te írtál.Te feszegetted, hogy hány ukrán tank van még működőképes. Én nem lennék meglepődve azon, ha azért látnánk most nem a főcsapásnál, hanem már a tapogatózásnál is bevetve őket (Leo2), mert nincs már akkora mennyiség a szovjetből, ami kiváltsa. Abszolút nem zárom ki azt, hogy van 1-2 tűzpár mondjuk minden dd mögött, ezek mentek a 10-12 IFV-vel, és amikor zászlóalj harccsoportokat kellett bevetni, akkor ahhoz már rég nincs egy alakulat se, akinél század szintű T-72 meg T-64 lenne.
Lehet nem te voltál, aki mindig szkeptikus volt a több ezer ukrán MBT kapcsán, amit páran az Oryx alapján kiszámoltak.
Ilyen szarokat csak te nézel
Az amerikaiak direkt nem engedtek az abramsra a gyorstalpaló képzést. Látható hogy nem véletlenülEgy ABRAMS személyzetet két évig képeznek. Az ukránokra pár hónap volt csak mert "ég a ház".
Az amcsik mindent összehangolnak tankönyvszerűen, k. sok van mindenből nekik - persze hogy alig van veszteség!
A "körítés" számít nagyobb mértékben, nem maga a hk. típus! Az csak egy kis tényező a végső eredmény szempontjából.
Majd ősszel látni fogod hogy a gyorstalpalón végzett ukrán ABRAMS személyzet ugyanígy elvérzik. Ez nem típusfüggő!
Helyzet a fronton éjjelről, orosz kezelők már csak röhögnek ha Leopard-ot látnak...
https://files.catbox.moe/zhwt8v.mp4
Igen. Csak éppen idejük nincs. Se Kievnek, se Natonak. Mert a fránya szankciók csak nem működnek és az orosz haderő minden nap erősebb lesz.Lehetnének ezek akár birodalmi lépegetők is, ha nem képesek összeszokottan "csapatban" dolgozni + a rossz felderités párosul a gyors és felületes kiképzéssel, akkor mindegy mibe ültetik őket...el lett ez kapkodva.
Ez valszeg (valszeg, mert nem voltam ott) nem teljesen igaz. Az A6-os nekitolatott az egyik Bradlynek, vagyis esélyes hogy egyszerre voltak ott. De abban igazad van hogy furán egy csomóban vannak.Gondolkodjunk már egy kicsit, tök nyilvánvaló, hogy nem egyszerre lőtték szét azokat a gépeket, hanem be volt lőve az a pont és ahogy próbáltaka járművek segíteni egymásnak úgy lettek kukára vágva.
Ha nem működnek, akkor miért Manult gyártanak Kurganyec-25 helyett?Igen. Csak éppen idejük nincs. Se Kievnek, se Natonak. Mert a fránya szankciók csak nem működnek és az orosz haderő minden nap erősebb lesz.
Ez valszeg (valszeg, mert nem voltam ott) nem teljesen igaz. Az A6-os nekitolatott az egyik Bradlynek, vagyis esélyes hogy egyszerre voltak ott. De abban igazad van hogy furán egy csomóban vannak.
Ha nem működnek, akkor miért Manult gyártanak Kurganyec-25 helyett?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..