No,akkor oktatás.Eto kés,eto villa,eto tapéta.....
Erőszakos felderités,harcfelderitő vállalkozás,puhatolózó támadás,egykutya.
Célja,hogy rábirja a gaz ellent,hogy működésbe hozza tűzrendszerét,megmutassa védelmének felépitését és működését.Vagyis ilyen esetben a vállalkozásban részt vevő erőkre tutti,hogy lőni fognak.Mert pont az a célja a támadásnak,hogy rábirja az ellent,hogy lőjön,ezzel felfedve tűzeszközeinek elhelyezkedését és működési rendjét,tervezett harceljárásait.
Mint irtam,ez egy qrvaveszélyes művelet,hisz pont az a célja,hogy lőjenek a vállakozásban résztvevő erőkre.vagyis ide a legjobb technikát,és a legjobb,jol kiképzett,lehetőleg harcedzett legénységet kell beosztani,mert igy van a legtöbb esély a vállalkozás sikeres véghezvitelére-és a vállalkozásban résztvevő erők túlélésére.
És mivel a vállalkozás célja,hogy a védő bevesse,és ezzel elárulja rejtett és álcázott tűzeszközeinek helyét,harceljárásait,óhatatlanul lesznek,vannak veszteségei a harcfelderitő erőknek.Még akkor is,ha a legjobb,erre a fajta tevékenységre jol felkészitett erők hajtják végre-hátmég ha másodrangú,gyengén,elavultan felszerelt erők végzi,amik éppen gyengeségük és elavultságuk miatt nem is kényszeritik rá az ellent tüzrendszerének minnél nagyobb mérvű felfedésére.
Szóval a vállalkozást elrendelő pk nagyon jol tudja,hogy a kiküldött harcfelderitő erőknek lesznek veszteségei.De az ezen az áron nyert információkkal késöbb sokkal nagyobb veszteségeket előzhet meg.
Ez a háború kegyetlen matematikája,és a vezénylő pk terhe.
Van erről egy jelenet A halál 50 órája cimű filmben.Az usák tábornok mereng a felderitő tisztjének (kb,nem szó szerint)
-Köd,átkozott köd.Nem találjuk a német páncélosokat.Ha felszáll a köd,megtaláljuk őket.És akko én bevetem a tankjaimat,hogy utját állák nekik,ne tudják elérni a céljaikat.És azok a Tigrisek szét fogják lőni a tankjaimat,meg fogják őlni a katonáimat.Én mégi azt kivánom,hogy száljon már fel végre ez a köd....Minek tart most engem?
-Tábornoknak.