Harckocsik harctéri alkalmazása

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 593
13 836
113
Bizony nincsenek, ezek nem dobták fel 30 méter magasra a tornyukat mint az orosz harckocsik egy része, pedig az orosz beszámolók szerint az akna mellett kapták az áldást az orosz kamikaze drónoktól és az ATGM-től is.

Milyen ATGM-et kaptak be ? Meg tudnád mutatni a találat helyét ? :confused:

uAhbm64.jpg


Ilyen minőségű felvételt várok a teknőről vagy toronyról, hogy épp hol esett meg a találat. Ne zavarjon, hogy ez Abrams, csak illusztrációként tettem be, milyen felvételt várok.

Amennyiben akna okozta a veszteségeket, arra azt tudom mondani, hogy azt még az orosz harckocsik is elviselik, bármilyen harckocsinak kötelessége elviselnie az aknát.

A drón az meg Top Attack fegyóként nullázza a bennük ülőket, a kérdés az, Miért nem bírnak légvédelmi géppuskával a Leók ?
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 574
32 079
113
Hogy "kedvenc" búrjaim se maradjanek ki.
Angolában az SADF nem sok totál hk vesztesége volt,de azok mindegyikét aknák okozták,vagy közvetlenül,vagy közvetve.Cuitonál abba buktak bele,ahol különben létszámhátrányban és kubai légifölény ellenére támadtak,hogy nem tudtak átjárót nyitni az aknamezőkön.Az egyetlen aknataposóval felszerelt centurionjuk aknára futott,és a mozgásképtelen gépet a kubaiak szétlőtték.
De egyébb harcjármű,meg mindenféle jármű veszteségeik litájának legvastagabb tétele az aknák okozta veszteség.Nem véletlen,hogy a Centurion átépités Olifan egy kettős aknavédelmi feneket kapott,amit eredetileg a logimnak terveztek.A kompozit futógörgőt is azért terveték,hogy könnyeb legyen az aknasérült futóműelemeket cserélni.És ma is élvonalban vannak az aknavédelmi rendszerek terén,a Patria XP is dél afrikai tervezésű aknavédelmi rendszert kapot a fenekére.
Szóval az aknákat komolyan kell veni-és nem ártana nekünk is sok és jóféle aknát,akna rendszert beszereznünk
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 115
78 652
113
Mi értettük az örömödet az égő cicák láttán. Azt viszont nehezebb megérteni, hogy mit nem értesz azon, hogy pár évvel ezelőtti leo-kritikusok hozzáállásával szemben lényegesen módosult az összkép.
Pár évvel ezelőtt hallgattam sokaktól, hogy a Leo2 elcseszett konstrukció, mert a sofőr mellett lőszer van és az instant robban, ha a tank testén áthatol valami lövedék. És mindenki ajnározta az Abramest, hogy drága a fenntartása, meg nem kapsz helyi gyártást, szervizet; de legalább sokkal nagyobb a harcértéke, mert robbanásbiztos lőszerrekesz. Hogy az is hord a testében lőszert?

1, Én régebben is abban a hitben voltam, hogy a törökök tartják megszállás alatt Észak-Szíriát és nem Aszadék, a kurdok, meg az Iszlám Állam Dél-Törökországot. Azok a Leopárdok jó szolgálatot tettek egy támadó hadműveletben.

2, Akik még pár éve is szakértőként a tévében azt nyilatkozták, hogy 11 T-72-es ér fel 1 darab Leopárd2-vel, azoktól és főleg a gyártótól meg kell kérdezni, hogy akkor mégis mennyi is az ára ezeknek a cicáknak. 30millió dollárt megér egy ilyen gép? Én abszolút pártolom, hogy legyünk kritikusak a német árazással szemben.

3, Kiderült az elmúlt hetekben, hogy az a lőszer mégsem robban a nagymacskákban, szemben a T-72-vel. Sokkal kritikusabb pontja a kiégés. És nagyon hasznos újításnak tűnik, hogy az újabb példányoknál a torony forgatását átcserélték hidraulikusról elektromosra. De maradt még bőven, ami éghető legyen.

Végkövetkeztetés: A Leopárd2 nem olyan jó, mint sokan szerették volna lefesteni és nem olyan rossz, mint amilyennek most szeretnék sokan lefesteni. Ha a front tovább gördül, a legtöbb jármű menthető, a személyzet is életben marad (a keletivel szemben, ahol ez a kettő szinte azonnal pusztul), viszont az MBT-k értékelésénél eddig nem igazán volt benne a közgondolkodásban, hogy mennyire kritikus a támadás sikeressége. (Vagyis, hogy cafatokra fogják lőni, ha a támadás elakad; márpedig az ukrán háborúban a támadások döntő része elakad. Mind a két oldalon alig van olyan akció, ami a szomszéd falunál tovább jut. Mind a két oldalon főleg azokra emlékezünk, amik sikeresek voltak, de inkább kivételnek számítanak, Harkov, illetve első hónapok déli kitörése a Krímből.)
Mi éghető a küzdőtérben a lőszeren kívül? Amúgy az orosz harckocsikban nem a 2 palack hidraulika folyadék a legnagyobb baj, hanem a teknő térfogatanak döntő részét kitevő lőszer és gázolaj.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 115
78 652
113
Ahogy már egyszer megjegyeztem, ez az alalvető probléma a szovjet/orosz harckocsikkal (és lám az élet bizonyítja a nyilvánvalót, miszerint minnél kevesebb a küzdőtérben az eghető/robbanó anyag annál kisebb az esély egy találatnál a robbanásra, vagy a küzdőtér kiégésére):
Yerdhyfgjysghj-MJh-N.jpg

N-vtelerszjn.jpg
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 574
32 079
113
Ahogy már egyszer megjegyeztem, ez az alalvető probléma a szovjet/orosz harckocsikkal (és lám az élet bizonyítja a nyilvánvalót, miszerint minnél kevesebb a küzdőtérben az eghető/robbanó anyag annál kisebb az esély egy találatnál a robbanásra, vagy a küzdőtér kiégésére):
Yerdhyfgjysghj-MJh-N.jpg

N-vtelerszjn.jpg
Ment a lájk,ugyanakkor az üzemanyagtank valójában megfelelő kialakitással a páncélzat része.Nagyon jol véd a kummulativ sugár ellen-persze ehez semleges gázrendszer is kell,meg massziv tartályfalak.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
Mi éghető a küzdőtérben a lőszeren kívül? Amúgy az orosz harckocsikban nem a 2 palack hidraulika folyadék a legnagyobb baj, hanem a teknő térfogatanak döntő részét kitevő lőszer és gázolaj.

Nem a küzdőtérben lévő éghető anyagokról beszéltem, hanem a találat után meggyulladó anyagokról. És igen, a T-72-nek a toronyröptetése a legkritikusabb problémája. És ahogy mondtam, a Leo2-nek nem ez... pedig pár éve sok ellenszurkoló pont erre alapozott elméleteket. A legtöbb videón azt látjuk, hogy találat után lángol, de robbanni összehasonlíthatatlanul kevésbé hajlamos, mint a Hetvenkettő. Ergo a mérnököknek továbbra is a kettő közül arra kell koncentrálnia, hogy minél kisebb legyen a célfelület, ahol találat esetén gyullad a tank.
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 115
78 652
113
Nem a küzdőtérben lévő éghető anyagokról beszéltem, hanem a találat után meggyulladó anyagokról. És igen, a T-72-nek a toronyröptetése a legkritikusabb problémája. És ahogy mondtam, a Leo2-nek nem ez... pedig pár éve sok ellenszurkoló pont erre alapozott elméleteket. A legtöbb videón azt látjuk, hogy találat után lángol, de robbanni összehasonlíthatatlanul kevésbé hajlamos, mint a Hetvenkettő. Ergo a mérnököknek továbbra is a kettő közül arra kell koncentrálnia, hogy minél kisebb legyen a célfelület, ahol találat esetén gyullad a tank.
A küzdőteren kívül az ég ami akar és lássuk be, valahová rakni kell a lőszert és üzemanyagot.
 
  • Vicces
Reactions: fip7
T

Törölt tag 1711

Guest
Nem a küzdőtérben lévő éghető anyagokról beszéltem, hanem a találat után meggyulladó anyagokról. És igen, a T-72-nek a toronyröptetése a legkritikusabb problémája. És ahogy mondtam, a Leo2-nek nem ez... pedig pár éve sok ellenszurkoló pont erre alapozott elméleteket. A legtöbb videón azt látjuk, hogy találat után lángol, de robbanni összehasonlíthatatlanul kevésbé hajlamos, mint a Hetvenkettő. Ergo a mérnököknek továbbra is a kettő közül arra kell koncentrálnia, hogy minél kisebb legyen a célfelület, ahol találat esetén gyullad a tank.

Mondjuk a toronyröptetés se jelent automatikusan személyzethalált, még tavaly ősszel csinált egy videót egy orosz tankparancsnok ahol egy bombatölcsérben bemutatta, hogy az egyikük kapott egy repeszt a fenekébe, de amúgy jól vannak és várják a felmentő csapatot, majd mutatta a ~4-500m-re lángoló tankot és halál nyugodtan mondta: "Kb. 20 perc és felrobban." (természetesen oroszul).
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
A küzdőteren kívül az ég ami akar és lássuk be, valahová rakni kell a lőszert és üzemanyagot.

Én azért dolgoznék rajta. Egy tank értékének egy igen jelentős része, hogy mekkora az a felület, ami pontokon eltalálva a harckocsi helyreállíthatatlan károkat szenved. Tudom, a személyzet élete, meg minden. De a környékben meg fog szaporodni az egy zl-as Leo2 felhasználó országok száma és őket az fogja érdekelni, hogy egy véres támadás után a nagymacskák hány százaléka marad harcképes, hány százaléka szenved csupán könnyen helyrehozható károkat és mennyi lesz kukás belőle. Mondom másként. Hány százalék lesz a háborújukban újra bevethető és mennyi kézszem lesz hozzá. (Mivel az embert elég jól megvédi a nyugati technika, a fókusz valószínűleg a vas harcképes állapotban tartására fog helyeződni most, hogy igazoltan 44 Leo2 nem ér fel 440 T-72-vel.)

Mondjuk a toronyröptetés se jelent automatikusan személyzethalált, még tavaly ősszel csinált egy videót egy orosz tankparancsnok ahol egy bombatölcsérben bemutatta, hogy az egyikük kapott egy repeszt a fenekébe, de amúgy jól vannak és várják a felmentő csapatot, majd mutatta a ~4-500m-re lángoló tankot és halál nyugodtan mondta: "Kb. 20 perc és felrobban." (természetesen oroszul).

Igen, a toronyröptetés esetén mi szinte kizárólag arra szoktunk utalni, hogy T-72-nél szinte bárhol megy keresztbe a nyíl vagy a kum sugár, jó eséllyel bele fog akadni egy lőszerbe. Senki nem siratná a Hetvenkettőt, ha 10 esetből 9-szer kiég és csak utána fél órával robban be. (A kiégés után már helyrehozhatatlan amúgy is.) Nála a fő gyengeség az, hogy nem fél órás videókon, hanem 10-20 másodperces kivágásokban szokott találatot kapni és darabjaira hullani.
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711
T

Törölt tag 1711

Guest
Igen, a toronyröptetés esetén mi szinte kizárólag arra szoktunk utalni, hogy T-72-nél szinte bárhol megy keresztbe a nyíl vagy a kum sugár, jó eséllyel bele fog akadni egy lőszerbe. Senki nem siratná a Hetvenkettőt, ha 10 esetből 9-szer kiég és csak utána fél órával robban be. (A kiégés után már helyrehozhatatlan amúgy is.) Nála a fő gyengeség az, hogy nem fél órás videókon, hanem 10-20 másodperces kivágásokban szokott találatot kapni és darabjaira hullani.

Mondjuk kifelejtettem, hogy az T-80 volt, de egykutya.
 
  • Tetszik
Reactions: Vogon

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 600
56 351
113
Azt viszont nehezebb megérteni, hogy mit nem értesz azon, hogy pár évvel ezelőtti leo-kritikusok hozzáállásával szemben lényegesen módosult az összkép.

Semmit nem módosult az összkép.

Pár évvel ezelőtt hallgattam sokaktól, hogy a Leo2 elcseszett konstrukció, mert a sofőr mellett lőszer van és az instant robban, ha a tank testén áthatol valami lövedék.

Még mindig semmi bizonyíték nincs arra, hogy volt lőszer a Leopárdok teknőben lévő lőszer tárolójában. Ez az egyik lényeges dolog.
A másik, hogyha LOVA alapú lőszert használnak, az inkább elég, mint robban. De ha ilyen lőszer lenne az orosz vasakban akkor ott is ugyan ez lenne a helyzet.
(HA nem tudod mi a LOVA, keress rá)

Akik még pár éve is szakértőként a tévében azt nyilatkozták, hogy 11 T-72-es ér fel 1 darab Leopárd2-vel, azoktól és főleg a gyártótól meg kell kérdezni, hogy akkor mégis mennyi is az ára ezeknek a cicáknak. 30millió dollárt megér egy ilyen gép? Én abszolút pártolom, hogy legyünk kritikusak a német árazással szemben.

Aki ilyet nyilatkozik az egy f@szkalap, és vagy nem ért hozzá vagy hazudik. TV-ben mind kettő gyakori.
Se Szíriában, se ukrajnában nem bizonyította a Leopárd, hogy jobb lenne egy random T szériás tanknál.

Kiderült az elmúlt hetekben, hogy az a lőszer mégsem robban a nagymacskákban, szemben a T-72-vel.

Ez k*rvára nem derült ki :D
Mutassatok már 1 képet arról, hogy volt a teknőben lőszer.... ;)
E mellet az orosz tankokban is elképesztően ritka az azonnali lőszer robbanás.
Ha a Leókban LOVA (vagy hasonló) hajtó anyagú lőszer volt, az kisebb eséllyel robban, de ég. Nem kicsit.
Most a nem robbant fel, ellenben szarrá kiéget állapot között nem látok érdemi különbséget....

Végkövetkeztetés: A Leopárd2 nem olyan jó, mint sokan szerették volna lefesteni és nem olyan rossz, mint amilyennek most szeretnék sokan lefesteni.

Az eddigi végkövetkeztetés az, hogy a valós harctéren semmivel nem ér többet egy random T-64/72 tanknál.
Akna ugyan úgy kiszedni, ugyan úgy kilövi a drón és ugyan úgy szarrá ég. Egy kutya közönséges vas, hamis mítosszal és durva túlárazással.

És igen, a T-72-nek a toronyröptetése a legkritikusabb problémája.

Nézz már meg bármilyen nem szarrá vágott videót!
Az esetek 99%-ában nincs azonnali robbanás. Percekig ég, a személyzet kiszáll és kész. Milyen probléma ez? o_O
Komolyan azthiszitek, hogy a rommá éget Leók azok javíthatóak? o_O
Se a műszerezettségnek, se magának a fémváznak nem tesz jót a tartós tűz. Ezek ugyan olyan ipari hulladékok lesznek...

Ráadásul ha hagyományos lőszer van a teknőben akkor a Leopárd 2 is vagy azonnal, vagy a tűz miatt idővel így jár:
iu


Igen, a toronyröptetés esetén mi szinte kizárólag arra szoktunk utalni, hogy T-72-nél szinte bárhol megy keresztbe a nyíl vagy a kum sugár, jó eséllyel bele fog akadni egy lőszerbe.

Ez megint butaság már bocsi. Ha csak az automatába tesznek, ahogyan az oroszok, akkor rohadt nehéz eltalálni a lőszert...
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 600
56 351
113
Legalább vállaltad volna fel a balfék személyeskedésedet! ;)

Először mutass egy képet ahol van lőszer a kilőtt Leopárdok testében.
Aztán kérdezz meg valakit arról, hogy mit tesz a heggesztett fémszerkezetekkel a tartós, nagy hőmérsékletű tűz.
;)
 
  • Vicces
Reactions: Venom85

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
Legalább vállaltad volna fel a balfék személyeskedésedet! ;)

Először mutass egy képet ahol van lőszer a kilőtt Leopárdok testében.
Aztán kérdezz meg valakit arról, hogy mit tesz a heggesztett fémszerkezetekkel a tartós, nagy hőmérsékletű tűz.
;)

Mivel volt már, hogy csupán azért, mert egyik vitámat olvasó nem tudta, hogy magam is keresztény vagyok, ezért nem értette a szarkazmust az olyanok mögött, mikor idézek a Bibliából nem a megszokott sorokat.
Ettől még igaz, amit ír, hogy mint kutya az okádékához, úgy tér vissza a bolond a maga hülyeségéhez.
Csak olyan emberek mennek fele lőszerrel háborúzni egy harckocsival, akik számítógépes játékokon nevelkedtek. A valóságban azokat a Leokat soha az életbe ki nem lőtték volna... mert már az első pár kilométeren kifogytak volna a lőszerből és visszafordulnak feltölteni a készleteiket.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba and dudi

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 600
56 351
113
Csak olyan emberek mennek fele lőszerrel háborúzni egy harckocsival, akik számítógépes játékokon nevelkedtek.

Már bocsi, de ennek a maga biztososan előadott butaságnak csak egy szépség hibája van.
Az oroszok úgy mennek háborúzni, hogy az automatában van csak lőszer. Már a II. csecsen háborúba is így mentek ;)
Ahogyan a lánctalp fölötti üzemanyag tárolót is vagy kifogyasztják vagy leengedik bevetés előtt.
Az, hogy te ezekről nem tudsz az más kérdés.
Erős a gyanum, hogy az ukránok pont ugyan így mennek háborúba. Nem viszik a tartalék lőszert.
(Ha a Leóból nem lehet a lánctalp fölül leengedni az üzemanyagot, mert majdnem mind ott van. Szarrá is égtek....)

A vitánkat meg egyszerű feloldani. Tessék szépen képet hozni arról, hogy bent volt a testben a tartalék lőszer amikor az aknákon megálltak a Leopárdok.... ;)
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 115
78 652
113
Én azért dolgoznék rajta. Egy tank értékének egy igen jelentős része, hogy mekkora az a felület, ami pontokon eltalálva a harckocsi helyreállíthatatlan károkat szenved. Tudom, a személyzet élete, meg minden. De a környékben meg fog szaporodni az egy zl-as Leo2 felhasználó országok száma és őket az fogja érdekelni, hogy egy véres támadás után a nagymacskák hány százaléka marad harcképes, hány százaléka szenved csupán könnyen helyrehozható károkat és mennyi lesz kukás belőle. Mondom másként. Hány százalék lesz a háborújukban újra bevethető és mennyi kézszem lesz hozzá. (Mivel az embert elég jól megvédi a nyugati technika, a fókusz valószínűleg a vas harcképes állapotban tartására fog helyeződni most, hogy igazoltan 44 Leo2 nem ér fel 440 T-72-vel.)



Igen, a toronyröptetés esetén mi szinte kizárólag arra szoktunk utalni, hogy T-72-nél szinte bárhol megy keresztbe a nyíl vagy a kum sugár, jó eséllyel bele fog akadni egy lőszerbe. Senki nem siratná a Hetvenkettőt, ha 10 esetből 9-szer kiég és csak utána fél órával robban be. (A kiégés után már helyrehozhatatlan amúgy is.) Nála a fő gyengeség az, hogy nem fél órás videókon, hanem 10-20 másodperces kivágásokban szokott találatot kapni és darabjaira hullani.
Várom az ötleteket, hogy hová raksz el
1-1,5m³ gázolajat egy harckocsin úgy, hogy az védve legyen. A lőszerről se feledkezzünk el.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 115
78 652
113
Legalább vállaltad volna fel a balfék személyeskedésedet! ;)

Először mutass egy képet ahol van lőszer a kilőtt Leopárdok testében.
Aztán kérdezz meg valakit arról, hogy mit tesz a heggesztett fémszerkezetekkel a tartós, nagy hőmérsékletű tűz.
;)
Bármilyen fémmel, nem kell oda hegesztés. Ozymandias fejtette ki, hogy a kontrolálatlan hőbevitel kukara vág minden páncélt.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 593
13 836
113
Ahogy már egyszer megjegyeztem, ez az alalvető probléma a szovjet/orosz harckocsikkal (és lám az élet bizonyítja a nyilvánvalót, miszerint minnél kevesebb a küzdőtérben az eghető/robbanó anyag annál kisebb az esély egy találatnál a robbanásra, vagy a küzdőtér kiégésére):
Yerdhyfgjysghj-MJh-N.jpg

N-vtelerszjn.jpg

És más harckocsikról, nevesítve

- M48 / M60 Patton,

- Leopárd 1-es,

- AMX-30-as,

- Chieftain,

- Challenger,

- Abrams,

- Merkava,

- és a Leclerc

is lehetne ilyen ábrákat gyártani, kiemelezve, hogy mi náluk a robbanásveszélyes / gyulladékony ?


Mert unalmas a Leopárd 2 vs T-64 - T-90-es bashing !
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and fip7