Erre azt mondom,hogy túlbecsülöd az anyagi lehetőségeinket.további harckocsi beszerzés lessz RM leopárd (beszálunk és ha beszálunk rendszeresíteni is fogjuk ezt orbánnál magasabb színtről senki sem erősítheti meg ebbe az országba) lessz további lynx beszerzés ezt nállam alacsonyabb színtről nem sokan "jelenthetik be az országba"
értem hogy mit mondasz és nem is vagyok ellene. De ugye gumikerekes IFV és gumikerekes APC (4x4 esekkel kiegészítve) 8x8-6x6 IFV ből szerintem nem kell sok az előnye kell a gyors reagálási képesség. a harc fentartása nem ennek a kategoriának a feladata elhúzódó harc esetében a 8x8 6x6 os IFV mint távolabbi mélységi tartalék továbbra is hasznos (de fő szerepe a konfliktus kezdeti időszakában van amikor megindul az egész fesztivál.)
Gumikerekes APC-ből 6x6-8x8 viszont nagy mennyiségre van szükség az APC ára jóval kedvezőbb az IFV verziónál így nagy számba alaklmazható ezzel a szakcsapatok a dedikált alakulatok és a tartalékok is elláthatóak modern harceszközökkel. bár nem IFV de ez esetben nem is IFV szerepben lenne rájuk szükség.
Azonkivül továbbra is azt mondom,hogy 3,alapvetően gépesitett dd (várható szervezésük 3 gép.+1 pc zl-bár hivatalosan ez még nincs dekralárva.Egyébként szerintem nekünk is át kéne térnünk a vegyes zl szervezetekre) egyszerűen kevés a konvencionális védelemhez,minden máshoz meg nehézkes.
Fanter várható rendszeresitésének meg magam részéről nem örülnék.Szerintem pont úgy fogunk járni,mint a Lynxel.Egy még nem kellően kiforrott,"előszéria" változathoz jutnánk,ami segitti az RM pénzügyi helyzetét a kiforrott változat kifejlesztéséhez (OMFV Lynx lesz az a Lynx,amire nékünk is szükségünk lenne,szerintem).Gyártásügyileg meg semmiféle önállósághoz nem jutunk a Fanter révén se,nálunk csak az összerakás lenne.
Az én meglátásom az,hogy adroktrina továbbra is csak annyi,hogy a NATO majd megvéd.Zplan ezen doktrinához lett igazitva,és (hatalom)politikai érdekekhez
Mellékesen vannak jelen olyan elemek,amik olyan helyzetekre is gondolnak,mikor a NATO nem véd meg-pedig számunkra szerintem pont az ilyen helyzetek jelentik a reálisabb veszélyforrást.