Úgy van írva, hogy nincs/kétsíkú és ez vonatkozik a az éjjellátóra is. Azért ezt az egyszerűsített formát választottam, mert a TPD-K1-nek beépített formában csak függőleges stabilizátora van (+ hozzá van kötve még a harckocsiágyúhoz is ami + függőleges stabilizációt ad, az irányzó választja ki, hogy melyiket használja), horizontális nincs. A horizontális stabilizálás úgy valósul meg, hogy miután a torny tetejére van rögzítve az optika így a torony horizontális stabilizálása adja az optika horizontális stabilizálását. Ez a kettő összesen adja a kétsíkú stabilizálást.Szia,
A tablazatodban (koszi, hogy elkeszitetted!) a kesoi T-72A TPD-K1 nappali iranyzek stabilizalashoz azt irtad, hogy "nincs" (sot, a T-72B-hez is).
Ezt nem ertem.
A TPN-3-49-nek egyáltalán nincs beépített stabilizátora, fizikailag össze van kötve a nappali irányzékkal, ami össze van kötve a harckocsiágyú stabilizátorával így a harckocsiágyú stabilizátora a TPD-K1-en keresztül adja a függőleges stabilizálást. A horizontális stabilizálást a torony végzi, mert annak a tetejéhez van rögzítve.
Az 1K13-49-nél ugyanaz a helyzet mint a TPD-K1-nél, azaz van saját függőleges stabilizátora, de horizontális stabilizálást a a torony ad neki.
Megint csak az van, hogy megengedő voltam. Ha nagyon szigorúan vesszük akkor azt kellett volna írnom, hogy TPD-K1 csak függőleges, TPN-3-49 nincs, 1K13-49 csak függőleges.