Az utolsó féllánctalpas.Szerintetek milyen realitása lenne a mai modern harctéren egy féllánctalpas gyalogsági harcjárműnek, csak hogy mindenkinel igaza legyen?
Viszont ha jól tudom ez sem került sorozatgyártásra.Az utolsó féllánctalpas.
http://www.military-today.com/apc/alacran.htm
Nem, írja ott is.Viszont ha jól tudom ez sem került sorozatgyártásra.
Amúgy felülről a korai Piranhára hasonlít, a rajzok alapján
Több tiszteletet a miniszter úrnakTibi atya 1500 milliárd forintott mondot a Zrínyi 2026ra
!Több tiszteletet a miniszter úrnak!
Számomra újdonság,hogy az A400-ban elfér a Puma, lehet én emlékszem rosszul de mintha nem arról lett volna szó,hogy nehéz terheket (harci technikákat) szállítani képes szállítógépeket vesz a Honvédség?
Látom felfigyeltél rá a linken...![]()
1 darabot, de mindenféle pótpáncél nélkül, azokat a kit-eket egy mâsik gépnek kell vinnie utána. Persze ez csak leírva van, még senki nem látott egy darab képet se Puma-A400 kombóról
Befer a harckesz Puma default tipusa, ugy lett tervezve (35 tonna). Ha a legnehezebbet, a mindenfele extra pancellal akarjak vinni (40 tonna) az Atlasokkal, akkor az oldalso extra pancelzatot lekapjak (azt irtak, hogy ugy van tervezve, hogy konnyen leszedheto) es azokat egy masik geppel viszik (mert ugye nem egy-ket A400M van a nemeteknel, hanem tobb tucat, azaz at tudnak dobni egy szazadot egyetlen forduloval, ha nagyon akarjak.)Cseh Pandur II kezelők mondták pár éve, hogy maga a gép szuper. Talibant kergetni Afganisztánban nagyon jó, de soha nem akarnak vele olyan helyzetbe keveredni, ahol kézifegyveren kívül mással is lőhetnek rájuk. Úgy gondolták, hogy APC-ként kitűnő, IFV feladatokra viszont alkalmatlan, a gyenge védelme miatt. Ők ezt emelték ki. A terepjáró képességről nem esett szó.
Dehogynem, ezert magyarazom hetek ota, hogy nekem egyertelmu, hogy Atlasokra alkudoznak, valoszinuleg a nemetekkel, akiknel a kesve erkezo gepek feleslegesek lesznek majd.
Ha tényleg így van ,hogy a németekkel alkudozunk a felesleges Atlasokra és még Pumákat is veszünk tőllük, akkor erre a csomagra Pumák+Atlas elég jó árat tudnánk kialkudni a Németektöl.
Szerintem ez egyertelmu, eleve APC-nek hivjak az osztrakok is, no meg valami 20 tonna osszesen, abbol nem jon ki 30mm lovedekek elleni pancelzat.
A dd közvetlen felderítő század, a dd részére folytat harcászati csapatfelderítést. A felderítő ezred pedig a honvédség vezetése részére végez hadműveleti komplex, esetenként harcászati felderítést.
Az ár tényező nem feltétlen igaz magában.Pl az AMX10RC jóval drágább volt,mint az AMX30.Na! Fejtsd ki!
Szerintetek milyen realitása lenne a mai modern harctéren egy féllánctalpas gyalogsági harcjárműnek, csak hogy mindenkinel igaza legyen?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..