Nincs hozzá a környéken sehol sem többszázas nagyságrendben megmaradt régi technika se képzett emberanyag.Azt hittem, olyan, mint amilyen az orosz-ukrán, vagy a szír. Vagy a jugó polgárháború.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nincs hozzá a környéken sehol sem többszázas nagyságrendben megmaradt régi technika se képzett emberanyag.Azt hittem, olyan, mint amilyen az orosz-ukrán, vagy a szír. Vagy a jugó polgárháború.
szerintem pont nem. Azt hangoztatták, hogy mindenből megkapták a legkorszerűbb felszerelést, szóval szerintem pont, hogy az a baromság érvényesült, hogy majd kevés korszerű elég lesz. Ez az egyik legnagyobb tanulsága (sok más mellett) a mi Don tragédiáknak, Na meg az, hogy az a korszerű sem volt az, de valakik hittek abban amiben te. Kell a mennyiség is nem pótolható mindig a minőséggel. Különösen, ha az is kevés.A Donnál a te szemléleted érvényesült:jó lesz az elavult szar csak ember legyen.Ami ebből megvalósult az az elavult szar mert emberből vagy nem akartak vagy nem tudtak eleget küldeni.
Mondjuk politikai okokból? Szerintem van ilyen a német politikában.Ezt úgy szokták csinálni hogy halmoznak fel raktárkészletet(ezt jelenti többek közt a logisztikai biztosítás egy vásárlásnál)így ha nem adnak akkor is lesz miből gazdálkodni.De miért ne adnának?
De ma már senkinek nincs a környéken annyi technikája amivel évekig lehet alacsonintenzitású konfliktust vívni(az ukránoknak sem megy csak ami segítséggel).A HH után volt miből évekig harcolni de az 30 év volt.
Amúgy elég nagy mennyiségű pótalkatrésszel és lőszerrel vesszük mivel első a hadi tartalékraktárak megtöltése. Mindig azzal kezdik. Nem csak odaadják, hogy tessék jóska ülj bele.Mondjuk politikai okokból? Szerintem van ilyen a német politikában.
Nincs hozzá a környéken sehol sem többszázas nagyságrendben megmaradt régi technika se képzett emberanyag.
szerintem pont nem. Azt hangoztatták, hogy mindenből megkapták a legkorszerűbb felszerelést, szóval szerintem pont, hogy az a baromság érvényesült, hogy majd kevés korszerű elég lesz. Ez az egyik legnagyobb tanulsága (sok más mellett) a mi Don tragédiáknak, Na meg az, hogy az a korszerű sem volt az, de valakik hittek abban amiben te. Kell a mennyiség is nem pótolható mindig a minőséggel. Különösen, ha az is kevés.
A szerbeknél van még mindig nem?Ahol a sorkatonai szolgálat fennmaradt, ott kell legyen képzett tratlék emberanyag.
Gondold el mi lenne, ha az aktív tisztek beszélnének itt második világháborús csaták tapasztalatairól, meg a rongyfejűek háborúiról.Azért mókás látni, hogy egyes foteltábornokok valami fél évszázaddal ezelőtti háborúról flashelnek. Vagy, hogy egy harmadik világbeli szartelepen hogy lövik egymást ócskavassal a rongyfejűek. A legszebb pedig, hogy leugatják az aktív katonák érvelést. Priceless....
A legszomorúbb pedig az egészben az, hogy akik a T-72 nevű szartalicska felújítása mellett sírnak, azok aztán bele nem ülnének, hogy aztán ott dögöljenek meg - tulajdonképpen ők lennének az elsők, akik elsöpörnének külföldre...
Ebben biztos vagy? A mai világban nem erről szólnak a fegyverbeszerzések.Amúgy elég nagy mennyiségű pótalkatrésszel és lőszerrel vesszük mivel első a hadi tartalékraktárak megtöltése. Mindig azzal kezdik. Nem csak odaadják, hogy tessék jóska ülj bele.
Ebben biztos vagy? A mai világban nem erről szólnak a fegyverbeszerzések.
Gondold el mi lenne, ha az aktív tisztek beszélnének itt második világháborús csaták tapasztalatairól, meg a rongyfejűek háborúiról.![]()
Azért gondolom, hogy nem biztos, hogy így van, mert a németek a Puma rendszeresítésnél 0 alkatrészvásárlással kezdték....Elég nagy botrány lett belőle, ert mint kiderült a garancia nem mindent takar.Amúgy elég nagy mennyiségű pótalkatrésszel és lőszerrel vesszük mivel első a hadi tartalékraktárak megtöltése. Mindig azzal kezdik. Nem csak odaadják, hogy tessék jóska ülj bele.
Igen, én is így gondolom, de nem tudom, hogy ki kicsoda még.angelsoul és blogen, ugyan az a kategória, válaszolni sem érdemes nekik. krisss és dudi, akik aktív katonák és most összecsaptak, az olyan öregekkel, mint én is, de nem rossz értelmben, persze, hanem jó értelemben. Mert mindkét fél érveket hozott fel, nem csak blődségeket. Ilyen viták jó ha közben vannak.
De képzeld erről is szólnak minden szerződésben a logisztikai biztosítás részen, úgy van megoldvs hogy a függőség a hossszú távú üzemeltetésben ütközzön ki.Ebben biztos vagy? A mai világban nem erről szólnak a fegyverbeszerzések.
Azért gondolom, hogy nem biztos, hogy így van, mert a németek a Puma rendszeresítésnél 0 alkatrészvásárlással kezdték....Elég nagy botrány lett belőle, ert mint kiderült a garancia nem mindent takar.
És ma már mindent egyedileg rendelnek, nincs raktár a gyárban, vagy a beszállítóknál. Ha kell az alkatrész be kell spájzolni, az meg sok pénzt igényel az elején, általában az pont nincs.
Tehát akkor nem vesszük meg a tartalék alkatrészeket előre, mondjuk 5 évre vagy 10-re?De képzeld erről is szólnak minden szerződésben a logisztikai biztosítás részen, úgy van megoldvs hogy a függőség a hossszú távú üzemeltetésben ütközzön ki.
A szerbeknél van még mindig nem?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..