Harckocsik harctéri alkalmazása

Különböző lövedékek hatása homogén acélpáncélzaton.

https://thedeaddistrict.blogspot.com/2020/11/the-effects-of-various-type-of-rounds.html

dX1VTO7LkXA.jpg

SmROrD1afqg.jpg

Szia,

Erdekesek a kepek, de sajnos nem ertem a magyarazatokat. :-(
Esetleg valaki a legfontosabb reszeket leforditana?

Kal -Shot, Centurion helyileg módosítot verziója. Ha kéred, szólok az ottani ismerősöknek, küldjenek több infót. A szírek ellen szólt az alacsony kiképzettség, a nepotizmus a hadseregben, a lehetséges útvonalak csekély volta, főleg 73-ban.. illetve a film is mutatja az izraeli védelmi erő kialakított előre olyan helyeket ahonna kis célpontot mutatva tüzelhettek, etc.
Értem. De miért nem lőttek?

hülye vagyok, Shot' Kal.

Fun fact: Vele egyszer találkoztam. Na jó ott volt egy olyan helyen ahol én is, és fogadta a köszöntésemet.
21 évesen három nap alatt 60 szír harckocsit lőtt ki, legalább, itt egy írás, szóval a Könnyek Völgyében elég sok valós dolog van. https://www.badassoftheweek.com/zvikaforce
Nem vitatom, hogy így történt. Azt nem értem, miért nem lőttek? Másodpercenként két skulót tudtak volna zsidókra küldeni. ha nem is találnak el semmit (ami ki van zárva), akkor is eltemetik a zsidó tankokat, és letörnek róluk minden mozdíthatót. Beleértve a parancsnokot. Ráadásul a felvert portól a zsidók semmit se láttak volna.

Valaki felsorolná a harckocsik lőszer fajtáid ? Van ugye a a 1nyíl lövedékes és van 2 repeszromboló , 3-dik?

Szia,

3. Kummulativ meg a nagyon szeles korben elterjedt.

4. Pancelrepeszto: nem atuti a pancelt, hanem "csak" megrepeszti. Szendvics ellen hatastalan.

• Tetszik
Reactions: Roni
Valaki felsorolná a harckocsik lőszer fajtáid ? Van ugye a a 1nyíl lövedékes és van 2 repeszromboló , 3-dik?
  1. repesz-romboló / Frag-HE
  2. páncéltörő gránát / AP
  3. páncél repesztő / HEP
  4. űrméret alatti páncéltörő gránát / APDS
  5. páncéltörő nyíllövedék / APFSDS
  6. kumulatív gránát / HEAT
  7. irányított rakéta (ez nem lövedék) / ATGM
  8. rádiógyújtóval szerelt kumulatív gránát / HEAT-MP

1. repesz-romboló / Frag-HE
  2. páncéltörő gránát / AP
  3. páncél repesztő / HEP
  4. űrméret alatti páncéltörő gránát / APDS
  5. páncéltörő nyíllövedék / APFSDS
  6. kumulatív gránát / HEAT
  7. irányított rakéta (ez nem lövedék) / ATGM
  8. rádiógyújtóval szerelt kumulatív gránát / HEAT-MP

A fenti lista nagyjából a hidegháború idejére vonatkozik.

75 tonnás tankok kellenek a jövőben modern pancelzattal. Valljuk be a mostani tankok sem olcsók és még aps ára benne sincs. Kisebb db szám mellett sokkal védetteb

75 tonnás tankok kellenek a jövőben modern pancelzattal. Valljuk be a mostani tankok sem olcsók és még aps ára benne sincs. Kisebb db szám mellett sokkal védetteb
Nagyon nem értek egyet. A passzív páncélzat értelmes korlátait már kezdik a mostani hk-k is meghaladni.
Ha valaha is megjelenne a 130-140 mm űrméretű új löveg bárhol, akkor lényegében az összes mai hk-t lehetne kukázni. Ez ellen nincs passzív páncélzat. Sehogy.
Azt tudjuk, hogy az ennyire elborult tömeg mellett értelmes hk nem születhet, ha terepen is kell mozogni, amikor nincs száraz idő. Lehet akármennyi LE, ha nincs mibe kapaszkodni...

Eljönne megint az a világ, ahol és amibe a Maus és hasonló koncepciók megbuktak. Megbízhatatlan, túlsúlyos méregdrága és lassú behemót szerkezetek, amik szinte mozgásképtelenek, beszakad alattuk az út, ahol nincs ott elakadnak, és csodás célpontok fentről. Értelmetlen egy szint felett tovább páncélozni.

molnibalage

"Ha valaha is megjelenne a 130-140 mm űrméretű új löveg bárhol, akkor lényegében az összes mai hk-t lehetne kukázni. Ez ellen nincs passzív páncélzat. Sehogy."

Ez egyrészt igaz, mert a mai tankokat lehetne is kukázni.
Másrészt erre a világra készül az Armata és az utódai.
Az az elgondolás, hogy megfelezik a védendő felületet, így duplázzák a jelenlegi frontpáncél vastagságot. Más utat én sem látok.
A körkörös védelmet továbbra is a gépágyúk átütéséhez fogják igazítani. Minden másra ott lesz az APS.

• Tetszik
Reactions: Luthero and endre