azért a Milan Afganisztánban elég mély benyomást tett az orosz tankokra...
egy T72b esetében sem igazán látom, hol az előny a leo2a4-hez
Erről nem én tehetek.De előnyt nem is mondtam.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
dudi
Amúgy az ATGM-ekkel is ez a helyzet, ha szemből való kilövést nézünk.
A TOW vagy a Milan már megjelenésekor is elégtelen volt.
Mire megjelent a TOW 2 meg a Milan 2 addigra már jött az ERA korszak.
Az ERA ellen is hatékony TOW2A 1988-ban jelent meg!
A Milan 2T meg 1993-ban.....
A minden szovjet tankra veszélyes TOW2B szintén 1993-ban....
azt nem igazán látom, hogy a t72b hogyan is tudta kilőni a leo2a4-et...
egyébként meg 1988-ra mennyi komoly era-val felszerelt tankja volt az oroszoknak?
Az 55 tonnás hk útvonalát is eléggé meg kell választani...
Leopard 3-nak i
Ebből a következők nem igazak:Lemaradtam valamiről?
Am a m1 a legjobban sikerült tank .A 80 évek tóa megmaradt a koncepció . Ez alatt a oroszok mennyit fejlesztettek ki ?
Hiába volt a jneki tank sokkal jobb védettségben a szovjetek nem tanultak semmit .
Szemből, oldalról, hátulról. Leginkább ahonnan akarja. A kérdés csak a távolság.azt nem igazán látom, hogy a t72b hogyan is tudta kilőni a leo2a4-et...
Erős köhögés fogott el...Lemaradtam valamiről?
Am a m1 a legjobban sikerült tank .A 80 évek tóa megmaradt a koncepció . Ez alatt a oroszok mennyit fejlesztettek ki ?
Hiába volt a jneki tank sokkal jobb védettségben a szovjetek nem tanultak semmit .
azt nem igazán látom, hogy a t72b hogyan is tudta kilőni a leo2a4-et...
egyébként meg 1988-ra mennyi komoly era-val felszerelt tankja volt az oroszoknak?
A t-14 pont annyi .Az alváz védett rendesen de a torony védettsége gagyi .
Lemaradtam valamiről?
Ha szigorúan vesszük, a T-14 sem "új", a 90-es évek közepén már megcsinálták az adott kor szintjén, T-95 volt talán a demonstrátor típusa? Ennyire nem tanuktak az oroszok.Roncsi azt az apró tényt mindig kihagyod a számításodból , hogy volt egy SZU szétesés meg egy Jelcin korszak ! Ha nem tanultak volna akkor nem létezne a T14 !
Itt megint csodaszép összemosása van az alváltozatoknak.Igen, elismerem, hogy anno a T-64-es a 105mm-es NATO huzagolt csövű harckocsi lövegek, Milan, HOT és korai TOW rakéták korában még megfelelő páncélvédelemmel bírt, de a Hellfire, növelt robbanófejes Maverick és az L/45-ös 120mm-es simacsövű Rheinmetall lövegek űrméret alatti lövedékeivel szemben már nem.
Ennél a kijelentésnél konkrétan kiestem volna a székből, hogy nem lenne karfája...Így igen, harckocsiról harckocsira a szovjetek is valóban mindent megtettek a páncélvédelem kérdésében, de elhárító fegyverzet tekintetében nagyon hamar átlépett felettük a NATO. Maradt tehát a mozgékonyság és a tűzerő.
Az ATGM-je átvitte annak frontpáncélját is elvileg.azt nem igazán látom, hogy a t72b hogyan is tudta kilőni a leo2a4-et...
A T-72 topikba korábban beraktam a táblázatot mennyi T-72 harckocsit gyártott az UVZ évek szerint.azt nem igazán látom, hogy a t72b hogyan is tudta kilőni a leo2a4-et...
Így gondolom én is.A harckocsik jövője a páncélzat/tűzerő tekintetében a T-64/T-72 koncepció.
Ennek jövőbeli valamilyen változata meg kell, hogy álljon 55 tonna környékén és akármilyen is a passzív páncélvédelme, akármilyen féle-fajta és mennyiségű elhárító fegyvert is halmoznak fel ellenük, a tűzerő, hatótáv és a mozgékonyság maradhat a kulcs faktor.
És sok kell belőle.
A Leo-2-t jobb harckocsinak tartom, mint a T-72/T-90-es vonalat, de a jövője nem a 75 tonnás túlhízott, ultradrága guruló erőd, hanem az áráért kettő darab 50-55 tonnás, háromfős, 2000 lóerős, 140mm-es L/50-52-es löveggel szerelt, gyorsan mozgó valami.
Egyszerűen ki kell farolni a jelenlegi trend jelentette fejlesztési zsákutcából.
Ha szigorúan vesszük, a T-14 sem "új", a 90-es évek közepén már megcsinálták az adott kor szintjén, T-95 volt talán a demonstrátor típusa? Ennyire nem tanuktak az oroszok.
1988-ra mennyi komoly era-val felszerelt tankja volt az oroszoknak?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..