A harckocsi fejlesztés terén a szovjetek mindig 1 lépéssel előrébb voltak a nyugati társaiktól.

Azért megnéztem volna mit művel néhány lesajnált M60A3 TTS éjszaka az egy lépéssel előrébb járó T72B hordával.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A harckocsi fejlesztés terén a szovjetek mindig 1 lépéssel előrébb voltak a nyugati társaiktól.
Ha szigorúan vesszük, a T-14 sem "új", a 90-es évek közepén már megcsinálták az adott kor szintjén, T-95 volt talán a demonstrátor típusa? Ennyire nem tanuktak az oroszok.
Azért megnéztem volna mit művel néhány lesajnált M60A3 TTS éjszaka az egy lépéssel előrébb járó T72B hordával.
A passzív éjjellató az aktívval szemben az első tűzmegnyitásig előny.Onnantól kezdve,hogy az oroszok felkapcsolják az IR lámpát már nem voltak olyan óriási elnyőnyben a nyugati tankok éjszaka.
Lángjaikkal világítják be a terepet. Csak mert ki is kell tudni lőni az ellen hkját
Azt, hogy az orosz legrosszabb esetben visszavonul és kitér a harc elől. Aztán napközben meg szétrúgják a seggét.
Na ez a másik fele. A T-72M1 frontpáncélját se lőtte volna át 2 km távolságból az M60A3 a '70-es évek végi csúcs lőszerével sem. Ez az, amit az M1 is megkapott. De annak legalább volt páncélvédelme.Lángjaikkal világítják be a terepet. Csak mert ki is kell tudni lőni az ellen hkját
Kicsit több érvet várnánk, és ezen felül egy Roni hülyeségére reagálás volt.Butasagot beszélsz...
Azért össze ne törd magad. Mindent én se tudhatok jól.Ennél a kijelentésnél konkrétan kiestem volna a székből, hogy nem lenne karfája...
Igen, köszönöm. A T-14 újításainak fontos elrmei már megvoltak. Személyzet a teknőben, elöl, maximális páncélzat védelmében, távirányított torony, X motor.Kicsit több érvet várnánk, és ezen felül egy Roni hülyeségére reagálás volt.
A komment arra vonatkozott szerintem, hogy a T-14 projekt az pont olyan 20+ éves fázissal megvalósítása valaminek, mint az R-77-1 vagy az R-37.
Azt, hogy az orosz legrosszabb esetben visszavonul és kitér a harc elől. Aztán napközben meg szétrúgják a seggét.
Egészen elképesztő, hogy az 1978-as szovjet szemmel másodvonalas T-72M1 jobb tűzerővel és védettséggel bírt, mint a US elsővonalas M60A3...
Ez volt a VSz tagországok csúcs harckocsija.
Az M60 részben vitte tovább tudtommal az M48 örökségét is.
A 70-es évek végén a csúcs US harckocsi egy poszt II. vh-s cucc pimpelt változata volt erős túlzással.
Picit belepistultak a légierő imádatába no...
Na ez a másik fele. A T-72M1 frontpáncélját se lőtte volna át 2 km távolságból az M60A3 a '70-es évek végi csúcs lőszerével sem. Ez az, amit az M1 is megkapott. De annak legalább volt páncélvédelme.
Kicsit több érvet várnánk, és ezen felül egy Roni hülyeségére reagálás volt.
A komment arra vonatkozott szerintem, hogy a T-14 projekt az pont olyan 20+ éves fázissal megvalósítása valaminek, mint az R-77-1 vagy az R-37.
Ez a kommentet azért nem értem, mert nem tudom, hogy mit akar javítani, amit én mondtam. A T-14, mint termék egy teljesen új és egyedi dolog. Csak a Szu becsuklása miatt mostanra lett belőle legalább egy proto.Te mérnök vagy,nagyon jól tudod,hogy kb semmi új nincs a nap alatt(vagy csak nagyon ritkán vannak igazán uj dolgok),mégsem mondja senki egy új konstrukcióra,hogy amúgy ez valami 30 éves dolognak a megvalósulása.Volt unmanned tornyos tank koncepció a T-14 előtt?Volt.Volt aktív vedelmi rendszer a T-14 előtt?Volt.(és még sorolhatnám) Ettől már nem is új konstrukció a T-14?Hát dehogynem az.Ilyen alapon az F-22 sem lenne új konstrukció mert nincs olyan eleme(belső fegyvertér,stealth,szupercirkálás és még sorolhatnám)ami már ne létezett volna előtte valamilyen formában.Aztán mégis egy korszakalkotó új konstrukció volt a maga idejében a Raptor.
Nem is értem,hogy ezt miért kell bárkinek magyarázni vagy egyáltalan hogy jut valakinek eszébe az,hogy a dolgok nem előzmény nélkül csak úgy egyik pillanatról a másikra keletkeznek.
TTS, kicsit több mint kétszeres távolságra tudott tüzet vezetni, mint az oroszok akkor, ha fel van kapcsolva a Luna.
Ez a kommentet azért nem értem, mert nem tudom, hogy mit akar javítani, amit én mondtam. A T-14, mint termék egy teljesen új és egyedi dolog. Csak a Szu becsuklása miatt mostanra lett belőle legalább egy proto.
Roni hülyeségére reagálás
Még a no comment is no comment.Az hogy az ,m1 verziók zárójelbe tették az orosz vasakat ? az hülyeség ? A szovjet vackok tornya elszállt egy fos RPG-től . Az m1 meg körbe lőtték irakban és a személyzet elsétált .
Az hogy az ,m1 verziók zárójelbe tették az orosz vasakat ? az hülyeség ? A szovjet vackok tornya elszállt egy fos RPG-től . Az m1 meg körbe lőtték irakban és a személyzet elsétált .
Amire reagáltam, az koncepciókról, ötletekről szólt, hogy az oroszok nem tanultak, fejlődtek. Amit írtam, arra írtam, hogy milyen KONCEPCIÓK, ÖTLETEK voltak, és valósultak meg a 90-es évek elején, közepén. A T-14 ezekBŐL nőtt ki, nem azt mondtam, hogy maga nemében ne lenne új, újító.Semmit nem akart javítani,csak megjegyezted,hogy több érvet várnál.Én meg kifejtettem,hogy eszembe sem jutott,hogy egy ilyen triviális dologot(nincsenek dolgok előzmény nélkül,minden ipari termék egy folyamat eredménye) magyarázni kelljen.
Nem proto szinten van már,folyik a sorozatgyártás előkészítése vagy már maga a gyártas is,jövőre el kell kezdeni átadni az első széria gépeket.
E mellet érdekelne, hogy az M60 például mivel lőtte volna ki a szovjet tankokat, ha nem sikerül őket oldalba kapni?![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..