Nem lövöd ki na, nem robban látványosan, bumm.. Ha csak annyira sérül, hogy mehet a műhelybe, közepes javításra, már nincs harctéren.
Dehogy lesz ilyen baja.Ez tank nem papírrepülő.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem lövöd ki na, nem robban látványosan, bumm.. Ha csak annyira sérül, hogy mehet a műhelybe, közepes javításra, már nincs harctéren.
lesz.Dehogy lesz ilyen baja.Ez tank nem papírrepülő.
lesz.
Olvastad a magyar tesztlövészet eredményeit?
nem, elfolyt hűtővíz, elmozdult torony, tönkrement váltó -mondjuk ez lehet izraeli lövészet volt - undsowetier- ott a polcomon a Haditechnika cikksorozat,meg talán a video is megvan valahola z otthoni gépen.,Igen,de ott a 152-es okozta a gondot.
De ezeket nem szemből jövő talalat okozta.nem, elfolyt hűtővíz, elmozdult torony, tönkrement váltó -mondjuk ez lehet izraeli lövészet volt - undsowetier- ott a polcomon a Haditechnika cikksorozat,meg talán a video is megvan valahola z otthoni gépen.,
molnibalage
Nekem is meg van ez a cucc. E szerint 1991-ben 54,000 db-al számoltak.
Én a VSZ-el együtt becsültem 30-40 ezret a hidegháborúra. Ez alapján nem tűnik irreálisnak.
Meg ami 2010-ben már "hulladék" volt, az 1991-ben nagyon nem olyan állapotban volt.
Szerintem az első lépcsős tankok legtöbbje nem volt 1991-ben még 10 éves!
Igazából a T-54 es homlokpáncélján, 100-mm ha jül emlékszem körülbelül minden IS átment. Más kérdés, hogy mit talált el benn, de nekem sokkoló volt látni a VSZ technika hatását, és olvasni szép sorban: megsemmisült volna, kiégett volna, azonnal meghalt volna a teljes személyzet, talán túlélhette volna egy, ha nyitott a búvófedél, stb...De ezeket nem szemből jövő talalat okozta.
Amennyire én tudom 1978-ig nem volt a nyugatnak nyíllövedéke! Az M735 volt az első!
Miközben 1976-ban már gyártották a T-64B-t ami ellen hatástalan volt. Akárcsak a T-72A (1979) ellen!
Az előtt az L52-s volt a legjobb lövedékük. 1973-ban jött ki, 300 mm-s átütést tudott. A T-64A 1969 -ben jelent meg, az ellen már nem ért semmit.
Ha még korábbra nézünk akkor az L36A1-et látjuk 1961-ből. 270 mm-s átütéssel, ekkor volt utoljára esélyük a szovjetek ellen, ugyanis ez elegendő volt a T-62 és a T-55/54 ellen.
Ezzel szemben az T-55-nél a BM-8-as, (1968-tól) 300 mm RHA-t átlőtt. Vagyis ezek a tankok akkoriban simán kitudták egymást lőni. Csak a szovjeteknek tízszer annyi volt , mint a NATO-nak.
Aztán a 70's évektől folyamatos volt a NATO lemaradás, követő fejlesztésben voltak 1990-ig!
Igazából a T-54 es homlokpáncélján, 100-mm ha jül emlékszem körülbelül minden IS átment. Más kérdés, hogy mit talált el benn, de nekem sokkoló volt látni a VSZ technika hatását, és olvasni szép sorban: megsemmisült volna, kiégett volna, azonnal meghalt volna a teljes személyzet, talán túlélhette volna egy, ha nyitott a búvófedél, stb...
Ez az 1980-as hadosztály lista alapján nem értem. A listában szereplő hadosztályok felében volt T-64/72/80. 1980-ban...Épp mostanában írogatok egy anyagot az MN egykori páncéltörő eszközeiről, korabeli manuálok alapján.
Össze lehet ugyan hasonlítani a Moszkva környéki gárda hadosztály páncélos technikáját az Aberdeen Proving Ground-ról szabadult aktuális urán páncélos M1 variációval, de még a 80-as évek végén is túlnyomó többségében T-55A, Leopard-1, illetve M-60 harckocsik vívták volna meg a harmadik világháborút.
Sőt tovább megyek, a dél-nyugati harcmezőn jellemzően alupáncélos M113, illetve Győri PSzH-k találkoztak volna többségében.
Érdekességként az 1970-es évek közepéig-végéig a szovjet páncéltörő ágyúk jellemzően 1km alatti távolságon tudtak pásztázott lövést leadni, ahol esélyük is volt az első lövés utáni találatra. Ez bőven elég Európában, az Arabok viszont szívtak emiatt a sivatagokban...
Ez az 1980-as hadosztály lista alapján nem értem. A listában szereplő hadosztályok felében volt T-64/72/80. 1980-ban...
Az első lépcsős szovjet alakulatokban a '70-es években sem volt mát T-55/62. A VSz államokban a hh végén is T-55/62 volt, az tiszta sor.
Szuper egy állítás, de ebből akkor az következik, hogy akkor az összes...Az elsőlépcsős alakulatok mindenhol hamar elfogytak volna(nem csak keleten,nyugaton is).
Szuper egy állítás, de ebből akkor az következik, hogy akkor az összes...
Csak pl. hogyan hozod előre a hátul levő dolgokat, ha a vasúti hidak nagy része mondjuk a folyó alján pihen még akkor is, ha nem atomháborúról van szó?
A FoFA kiemelt célpontjai lettek volna ezek...
És mivel a Vsz országok nemzeti infrastruktúrája egy rakás szar volt...
2+2 = 4
Szóval akkor ezek után felmerül a gyors kérdés, hogy ha mindkét oldalon (szerinted) hamar elfogy minden, akkor mivel harcoltak volna? Vagy majd pókerpartin döntik el a végét?
Csak ezek alsó hangon 3 fő irányban biztosan szét voltak szórva.molnibalage
"Első lépcsős az, ahol 1980-ban T-64/80 volt."
Ahol a második lépcső a T-72 az nem gyenge hely.
T-64-ből 2998 db-ot számoltam
T-80-ból 4540 db-ot
T-72-ből 5154 db-ot.
Ez barátok között is 12,692 db első osztályú harckocsi.
Csak ezek alsó hangon 3 fő irányban biztosan szét voltak szórva.
És mindent így kell nézni. De még ezzel számolva is a kiképzés és mindent a permanensen a Vsz államokban levő T-64/80 állomány 2-3 ezer között lehetett.
- Nyugat-Európa, kiemelt.
- Skandinávia, második kiemelt.
- Kína, oda olyan sok modern cucc nem kellett a T-55 kínai másolata ellen.
- Kaukázus/Irán.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..