Köszi, hogy megcsináltad ezeket, tök jók!
Meg az az evidens dolog is jól látszik, hogy a nagyobb tankot könnyebb eltalálni

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem akadékoskodásból, de lehet a 115-ös nyíl szórásra is ábrát készíteni? Elvileg annak jobb volt a szórása a 105-ös APDS-nél. 2000 méternél 40cm függőleges (0,2 mil) és 50cm (0,25 mil) vízszintes területen csapódik be a lövedékek 50%-a.
A T-62es lövege és nyila közelebb áll a maiakhoz, mint egy 105-ös huzagolt ami APDSt tüzel.A 115-ös olyan pontos lett volna, mint a ma használt ágyúk?
Mert a mai lövegekre és KE lőszerekre van megadva 25 mil érték. A HEAT-ra meg 30 mil.
3000méterre ez rámézésre simán hozza a 30% találati arányt.Most már csak ki kéne ketetni az akkor használt(73) HESH lószer pontos tipusát,és az akkori L7,meg M68 lövegekböl nyújtott szórását.Látom az orrodon nem látsz túl és csak azt a hasonlóságot szemezgeted ki, ami neked tetszik.
A mecha radarok remekül elműködnek analóg számítógéppel is. PESA radart te digitális számítógép nélkül nem teszel gépre. Elég komoly vízválasztó dolog ez.
Képességek terén is, ha szerinted a PESA az AESA-hoz van közelebb, akkor elfog a röhögés.
DE ugyebár a jenki lövegcsöves ATGM is bukta volt, a szovjeteknél meg több család volt, amit rendszeresítettek...
De sok az OFF.
T-72
![]()
![]()
Elméletileg a huzagolt ágyú pontosabb mint a simacsövű.A T-62es lövege és nyila közelebb áll a maiakhoz, mint egy 105-ös huzagolt ami APDSt tüzel.
Csak a "találatok" egy része kb. súroló vagy a lánctalpat éri legfeljebb.3000méterre ez rámézésre simán hozza a 30% találati arányt.
Jártál ott?Én igen.Köln-Osnabruck-Bremenhafen vonaltol északnyugatra és Hollandia tehénlepény vidék.(viszont tele van tanyákkal,kistelepülésekkel,Hollandia csatornákkal is).A többi vidék meg ideális a terepfedezet kihasználásra épülő taktikához.Alföldi vidék,de nem tehénlepény.Kérlek nézzél már rá legyenl-szovjet határtól arra, hogy mi van nyugat felé haladva Hollandia és Párizs irányába...
Ez kb. 1500 km hosszú vonal...
A terep jellege elég egyértelmű.
![]()
A T-62es lövege és nyila közelebb áll a maiakhoz, mint egy 105-ös huzagolt ami APDSt tüzel.
A táblázatom csak szimmetrikus szórást tud kezelni perpill.Nem akadékoskodásból, de lehet a 115-ös nyíl szórásra is ábrát készíteni? Elvileg annak jobb volt a szórása a 105-ös APDS-nél. 2000 méternél 40cm függőleges (0,2 mil) és 50cm (0,25 mil) vízszintes területen csapódik be a lövedékek 50%-a.
Igen,a találat és a megsemmisités nem ugyan az.Csak a "találatok" egy része kb. súroló vagy a lánctalpat éri legfeljebb.
És te is elfelejted, hogy ez a tökéletes célzás.
Mondom, csak told el 0,5 - 0,5 méterrel mindkét irányba random - talán még azt is meg tudnám csinálni a táblázatban - és akkor lehet pislogni, hogy kb. szart sem találsz el.
Amúgy a számoló táblázat részénél is elgondolkoztam, hogy R célpont méret helyett X és Y koordináta határokra is át lehetne írni.
Csak minden perc, amit erre tolok az a videókból megy...
Teljes űrmérető lőszerrel. Űrméret alattival már nem. (Szerintem)Elméletileg a huzagolt ágyú pontosabb mint a simacsövű.
Rövid távra nem.Pásztázó lötávon a sima csövű pontosabb.Ahogy a táv nó,és a ballisztikus emelkedés egyre nagyobb,úgy válik a huzagolt egyre pontosabbá a simához képest.De ez lövedékfüggő mértékű és jelentőségű dolog is.Elméletileg a huzagolt ágyú pontosabb mint a simacsövű.
Csak összehasonlításnak a T-55AMek 1600 mes lőképeBakker, az ábrák lehet, hogy rosszak, amit eddig betettem. Ennek utána kell még járnom.
A görbe, amit az R-rel számoltam, az jó.
A forgás stabilizáló hatása segít minden lövedéktípuson.A baj a forgással a páncélátütésnél van.Teljes űrmérető lőszerrel. Űrméret alattival már nem. (Szerintem)
Nem tudom, hogy ezt hogyan hozták össze.Csak összehasonlításnak a T-55AMek 1600 mes lőképe
![]()
Ugye a T-54es tesztlövészwt
Szerintem meg alapvetően jol látja a dolgokat.A szovjetek egész egyszerűen másra terveszték a tankjaikat,mást helyeztek a középpontba,mint a nyugatiak.Azért mert sztereotíp (előítéletes) gondolkodású vagy, és mélységesen lenézed az oroszokat. A legfőbb érved az, hogy az nem létezik mert a németek nem úgy csinálták....
Hiába hozunk bármilyen tök érdekes infót, te azt élből ignorálod. Saját jól alátámasztott érvelésed nincs, csak azt mantrázod, hogy az oroszok ezt vagy azt nem tudják megcsinálni, mert buták.
Gyakorlatilag folyamatos valóságtagadásban vagy, az ellen meg rohadt nehéz ám érvelni....
Simán mellé nyomtam a sötétben a billentyűzeten, ennyi történt![]()
Hát, űrméretes, lőtér,AM magyar változat, és azért így is eléggé marha mázli, hogy a fölsők nem mentek melléNem tudom, hogy ezt hogyan hozták össze.
Mert a jenki doksi értéke adott. 37 mil.
Azzal a mesében lenne 8 találat 8 lövésből 1600 méteren 0 hibával is.
Olyan régen csináltam és mivel segítséggel, hogy a táblázatom egy részét már nem értem, hogy mit csináltamBakker, az ábrák lehet, hogy rosszak, amit eddig betettem. Ennek utána kell még járnom.
A görbe, amit az R-rel számoltam, az jó.
Ja igen, és ha ráillesztenénk a te ábrádra azért átfedne, ezért raktam be.Nem tudom, hogy ezt hogyan hozták össze.
Mert a jenki doksi értéke adott. 37 mil.
Azzal a mesében lenne 8 találat 8 lövésből 1600 méteren 0 hibával is.
Azért egy stabil 8/8 találathoz 1800 méterről, még ha oldalról is lőtték meg a célt sokkal kisebb szórás kéne, mint 37 mil.Ja igen, és ha ráillesztenénk a te ábrádra azért átfedne, ezért raktam be.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..