Modern harckocsikról van szó.Nagyobb baj, hogy az ágyú is mozog a harckocsival, ha stabilizált is, 1/2 métert simán mozdulhat fel/lefelé míg megnyomják az elsütőbillentyűt és a megnyomás időzítése is számít.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Modern harckocsikról van szó.Nagyobb baj, hogy az ágyú is mozog a harckocsival, ha stabilizált is, 1/2 métert simán mozdulhat fel/lefelé míg megnyomják az elsütőbillentyűt és a megnyomás időzítése is számít.
Mindennek van pontatlansága és tehetetlensége (meg pech-je) még ha a célnak elvileg esélye sem lenne.Modern harckocsikról van szó.
Meg belső energiával is dolgozhat a rendszer ami vízéren nem működik...Mindennek van pontatlansága és tehetetlensége (meg pech-je) még ha a célnak elvileg esélye sem lenne.![]()
Petynacaty centimetrov ... kilometrov 28:45-nél ! Tőlem jobban oroszul tudó olvtárs Boki , Nyugger tud pontosítani de nekem ez 15 cm-t jelent 1 km-en !Akkor egy kis T-90M:
Két lövés űrméret alattival, két találat között 15 centi eltérés. Távolságot kisípolják, de meg lehet becsülni a lövés és találat között eltelt idő alapján, legalább 2.5 kilométer.
Mert már csak ebbe tudnak belekapaszkodni meg egy RT-s "reklám" filmbe mert ott úgy gondolja , hogy meg tudja becsülni a távolságot ! Érted FILM alapján és be is mondja a 2.5km-t ! De nem ez a dullva ! Hanem az , hogy kanyar nélkül beveszi , hogy ott anyi a valós szórás ! 2.5km-n 15 cm ! Na ez az őrület !Te még mindig a tűzvezetésről beszélsz, amikor mi végig nem arról beszélünk.
Beszarás, hogy eddig sem sikerült megérteni..
Vagy csak megjelenik a harctéri idegesség !Ami nem is olyan elhanyagolható tényező !Valós harci helyzetben a lövedék 500 m se biztos, hogy talál, mert a hk mozog, mert a löveggel ledtak már 32 lövést, és forró vagy éppen hideg, vagy csak egyenletlen a talaj.
Ha 1000 méteren 15cm a szórás akkor 2,5km-en is 50cm maximum.Ha ez igaz akkor 5km-en is harckocsi méreten(2,3×2,3)belül van.Petynacaty centimetrov ... kilometrov 28:45-nél ! Tőlem jobban oroszul tudó olvtárs Boki , Nyugger tud pontosítani de nekem ez 15 cm-t jelent 1 km-en !
De 100% , hogy nem 2.5 km-en ennyi a szórása !
A TRADOC szerinted mai dokumentum...?Ma már a harctéri stressz kb semennyire nem faktor az irányzásban.Ha az irányzó képes a célzójelet a célra illeszteni akkor nyert ügyed van.Gyakorlatilag ma már az irányzó nem végez irányzást,csak kijelöli a célzójellel a célt és csinál mindent a gép.De még ez sem biztos,hogy kell,mert a modern rendszerek képesek bizonyos korlátok közt célazonosításra így csak annyi a dolga az irányzónak,hogy lőjön.
És ez hogyan jön a harckocsi lövegekhez?Amúgy ez a 15cm 1000 méteren az nagyjából 0,5MOA szórás ami egy tök átlag forgó-tolózáras puska(ennyit még a Szép M1 is tud rendes lőszerrel).
Arról beszélgetnek itt az oroszul értők,hogy 1000 méteren 15cm a T-90M szórása a videóban.Erre írtam azt,hogy 15cm 1000 méteren az nagyjaból 0,5MOA szórás.A TRADOC szerinted mai dokumentum...?
És ez hogyan jön a harckocsi lövegekhez?
500 méteren álló célpontra semmi nem számít,csak emberi oka lehet annak ha hibázol.Nem tud annyira kopott vagy koszos lenni a cső,hogy mellé menjen.Koszos optika?Ezt viccnek szántad ugye?Ha nem látsz az optikában akkor persze,hogy nem találsz el semmit.Jó, akkor a mozogot kihagyhatjuk. Az összes többi ott van. Elkoszolódott céloptika, kormos cső stb.
A 0.5 MOA az 0.15 mil.Arról beszélgetnek itt az oroszul értők,hogy 1000 méteren 15cm a T-90M szórása a videóban.Erre írtam azt,hogy 15cm 1000 méteren az nagyjaból 0,5MOA szórás.
Ne rajtam kérd számon,én azt mondom amiről az oroszul beszélők beszélnek a video alapján.A 0.5 MOA az 0.15 mil.
Még marketing anyagban sem mert senki ilyet megadni semmire...
Ne rajtam kérd számon,én azt mondom amiről az oroszul beszélők beszélnek.A 0.5 MOA az 0.15 mil.
Még marketing anyagban sem mert senki ilyet megadni semmire...
Már hogy ne számítana. Még ma is számít valamennyit, de egy M60as vagy egy T62es esetében abszolút számított.500 méteren semmilyen ballisztikai(legyen az kül vagy belballisztika)érték nem számít.No meg az se,hogy mozog.Gondolj bele,1700-1800m/s a sebesség a távolság meg 500 méter.Ha a harckocsi tökéletesen keresztbe mozog 60-al is biztos a találat
Miért lenne vicc?500 méteren álló célpontra semmi nem számít,csak emberi oka lehet annak ha hibázol.Nem tud annyira kopott vagy koszos lenni a cső,hogy mellé menjen.Koszos optika?Ezt viccnek szántad ugye?Ha nem látsz az optikában akkor persze,hogy nem találsz el semmit.
500 méterre pásztázó lövéssel lőttek,annyi volt a célzás,hogy célzójel a harckocsira és tűz.Se szelet se távolságot nem kalkuláltak, mert felesleges volt ilyen távolságon.Már hogy ne számítana. Még ma is számít valamennyit, de egy M60as vagy egy T62es esetében abszolút számított.
Mert nem biztos, hogy tökéletesen tudsz célozni, mert amikor épp feléd fordítja az ágyuját baromira nem biztos, hogy megvárod azt a +1-2 secet, amíg tökéletesen a közepére áll a tied, mozgásnál rosszul számolod azt a rohadt elétartást.
És az esetben, ha a céljel nem a harckocsi közepén volt?500 méterre pásztázó lövéssel lőttek,annyi volt a célzás,hogy célzójel a harckocsira és tűz.Se szelet se távolságot nem kalkuláltak, mert felesleges volt ilyen távolságon.
Annak nincs értelme,hogy igaz nincs a céljel a célon de lövök egyet hátha bejön...Egy ilyen lövésnél annyi esélyed sincs mint az orosz rulettben.És az esetben, ha a céljel nem a harckocsi közepén volt?
Tudom, én ilyen mucsai idióta vagyok, de ha látom, hogy felém forog Joe hkjának ágyuja, akkor nem biztos, hogy várnék +1-2 secet, amíg tökéletesen a közepére kerül, tudván, hogy este ő akar whiskyisni és lehet ő nem várja meg, 500 men meg úgy is rendkívül valószínű a találat. Vagy csak mert jó fedezéket talált. Vagy besül a gránat vagy...
Basszus úgy csináltok azon a 100ból 5 eseten, mintha a világ omlana össze attól, hogy az amerikai hadvezetés számolt ilyenekkel...
44 sec 18. képkockánál van a villanás.Akkor egy kis T-90M:
Két lövés űrméret alattival, két találat között 15 centi eltérés. Távolságot kisípolják, de meg lehet becsülni a lövés és találat között eltelt idő alapján, legalább 2.5 kilométer.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..