Hiába a viszonylag magas román katonai büdzsé, azért ők is elég mélyről indulnak és rengeteg helyre kell a zsé.hát, erről az anyagi dologról csak annyit hogy ha jól emlékszem tavaly volt (és egyik erdélyi magyar ismerős mondta hogy 21-ben is) borzasztóan limitált a légierő mert csak a keszire kapnak benyapénzt
A légierőnél most a tűzoltás a használt portugál F-16osokkal megvolt. Rengeteg tuningolt MIG-21-et vesztettek és sok értékes pilotát is.
5 év múlva kiderül mennyire voltak leamortizálva a portugál gépek és mennyibe fog fájni a fenntartásuk, illetve mennyire végzik gondosan.
Sztem ők most kivárnak, mi lesz nálunk és utána húzzák be a második vadaszgép századot.
A norvég tank az közeli döntés, akár idén és velük NASAMS ügyben napi kapcsolatban vagyunk. Lehetne még bővíteni Leoparddal a norvég hitelkonstrukciót. Valszeg ennél kedvezőbb feltételekkel nem tudnánk további beszerzést finanszírozni.én is rámennék, de amúgy ennyierővel ha a lengyelek tényleg K2-t vesznek onnan is el lehetne hozni , probléma hogy ez nem most lesz, ez a baj, az idő
A lengyelek nem fognak semmit adni. Pockolnak a ruszkik ellen. Így is muszáj lesz vmennyi T-72-őt lassanként kukázni.
Pedig a svédek ott fognak ülni Maroth asztalánál Gripen ügyben. Nagyon fontos lesz nekik, hogy maradjunk évek óta bukják az európai pályázatokat. Ha a finn is elmegy....svédek maguknak gyártottak A5 szintet ha jól emlékszem , azért írtam hogy ők picit kilógnak ,
De hülye vagyok, a finnek tényleg lenyúltak egy rakat régi használt Leopardot a hollandoktól. Ők extrém nagy haderőt tartanak fenn.a finneknek viszont van 100-130db A4 raktáron mert hoztak 100db A6-ot még pár éve, ott talán lehet keresnivalónk, ugyanígy spanyolban, főleg hogy azt csiripelték a madarak hogy nagyon érdeklődnek a az új Challenger 3 iránt ,