T
Törölt tag
Guest
Néplélek, de ez igazán nem harckocsis téma, mindjárt átviszem máshova, mert amúgy érdekes.Szerintem ez többről szol,mint hogy Ilja hány votkát ivott.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Néplélek, de ez igazán nem harckocsis téma, mindjárt átviszem máshova, mert amúgy érdekes.Szerintem ez többről szol,mint hogy Ilja hány votkát ivott.
Az aberdeeni esetnél amerikaiak a "tesztjukben" nem voltak képesek olajat tölteni az olajfürdős légszűrőbe.Az amerikaiak teljesen elégtelennek ítélték a hatásfokát, ennek is.
Azért a pár méterre mellét már kibirja.
Az orosz tüzérség nyomasztó fölénye,elnyom bármilyen kezdeményezés.pcg ezredekben általában 1 zl volt ellátva félhernyókkal,a másik kettő teherautóval.
Németek valóban használták "IFV" stilusban a félhernyókat-ha olyan volt a helyzet.De ezt a helyzetet sokszor a teherautóval odaszállitott,és gyalog harcoló bajtársaik teremtették meg.
A II.vh kezdeti látványos sikerei miatt a németekhez kötik a páncélos harcászat kidolgozását,és úgy általában a gépesitett háborút.Holott Fuller már elöbb kidolgozta,mint Guderian,Tuhacsevszkij hatására volt 10ezer hk-ja 41ben a VH-nek (csak nem abban a szervezetrendszerben,amire az akkor már kinyúvasztott Tuha igényelte),és egy kidolgozott páncélos droktrinája-amit aztán nem használt a háború első felében.De Patton és De Gaulle is irt ilyen témában,csak ők nem fűzték össze egységes kidolgozott doktrinává elgondolásaikat.
És a Kasserin hágónál ugyan leiskolázták a zöldfülű amcsikat a harcedzett németek-de utána utolérték őket.
Oroszok meg rengeteg megerősitő egységet használtak (főleg miután lettek is olyanok).Ez ma is igy van.Pl a jelenlegi orosz gépesitett dd szervezetszerűen is marha erős tüzérsége van-de hadműveleti helyzetben főleg a főirányban ezt még durván meg is erősitik.A mai hadműveleti szabályaik szerint a főirányba tevékenykedő dd támogató tüzércsoport 4-6 osztálybol állna....Ugyanez érvényes a pct tüzérségre (ma főleg ATGMek).Szervezetszerű osztály mellé kapna 2-3 osztályt.És ez a jó szokásuk már a II.vh-ban is megvolt.
Tévedés. Olaj ide vagy oda, az a légszűrő NEM működöt. Érdekes, a németek is ugyanerre a következtetésre jutottak a T34 kapcsán, pedig nekik is volt olajfürdős légszűrőjük, úgyhogy tudhatták volna mit kell tenni.Az aberdeeni esetnél amerikaiak a "tesztjukben" nem voltak képesek olajat tölteni az olajfürdős légszűrőbe.
Negan....Az aberdeeni esetnél amerikaiak a "tesztjukben" nem voltak képesek olajat tölteni az olajfürdős légszűrőbe.
Innentől kezdve nem tudom milyen "műszaki" ember végezte ott a teszteket, de egy aggregátort nem adnék a kezébe, nemhogy harckocsi motort.
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja hogy egyet sem tudsz mondani... Oké, értem én.157 millió van de van neked is guglid !
Ja hogy egyet sem tudsz mondani... Oké, értem én.
A harctéri jelentések szerint viszont a Tigris megbízhatósága alig volt rosszabb mint a Panzer IV.
Azért ebben nem lennék olyan biztos.Ez a hatalmas tűzerő semmit nem ér,ha nincs célpontja.Ha sikerül megszerezni a felderitési és harcvezetési fölényt,akkor legyőzhetők akár tüzérségi párbajban is-namondjuk van nekik elég komoly tüzérségi felderitésük is,szóval nem egyszerü ügy.Az orosz tüzérség nyomasztó fölénye,elnyom bármilyen kezdeményezés.
A szó minden értelmében, képesek tűzesőt okádni a harctér bármely pontjára.
Csak a levegőből semlegesíthetőek.
Pont lexarja!![]()
Panzerkampfwagen VI – Wikipédia
hu.wikipedia.org
![]()
Panzerkampfwagen VI B – Wikipédia
hu.wikipedia.org
Hallod....
Ma másodszor linkelem....
Ja,hogy nyitva,úgy gázos.De begombolkozva szerintem kibirja.(mobombe 6 kibirja 5méterről,kipróbálták-és sima kerékcsere után még harcképes is.Egy modern tank azért mégiscsak masszivabb)Negan....
Nem bírják ki.
Akkora légnyomást kap a személyzet hogy instant kórház,már aki túléli.( Nincsennek "begombolkózva" sehol,amíg parancsot nem kapnak rá.)
A 152mm gyakorlatilag zárójelbe tesz,minden hk-t ma.
Védelemben elég a saját csapatok helyzetét tudni.Azért ebben nem lennék olyan biztos.Ez a hatalmas tűzerő semmit nem ér,ha nincs célpontja.Ha sikerül megszerezni a felderitési és harcvezetési fölényt,akkor legyőzhetők akár tüzérségi párbajban is-namondjuk van nekik elég komoly tüzérségi felderitésük is,szóval nem egyszerü ügy.
Igen,úgy bírja.Ja,hogy nyitva,úgy gázos.De begombolkozva szerintem kibirja.(mobombe 6 kibirja 5méterről,kipróbálták-és sima kerékcsere után még harcképes is.Egy modern tank azért mégiscsak masszivabb)
Lelombozlak,de az én angol tudásom kb 10 szóbol áll-és még azokat is folytom összekeverem.Kb mit irnak?A magyar T54 kisérletek eredményeit anno olvastam,ha jol emlékszem ott a melléket nem vizsgálták.Az aberdeeni esetnél amerikaiak a "tesztjukben" nem voltak képesek olajat tölteni az olajfürdős légszűrőbe.
Innentől kezdve nem tudom milyen "műszaki" ember végezte ott a teszteket, de egy aggregátort nem adnék a kezébe, nemhogy harckocsi motort.
![]()
![]()
![]()
![]()
Amig egy közeli aknavetőt meg elsélépcsőben lévő tarackot kell kiszurni,jol képzett tizedesek kiháromszögelik.De ha mélységből jön az áldás,azt már nem.Pláne a mai modern mozgékony önjáró messzehordókat már igy nemnagyon lehet elkapni.Védelemben elég a saját csapatok helyzetét tudni.
A koordináták kiadják ,hová kell pakolni.
Gyalogos jelzi hogy baj van,az ütegek meg ürít a meghatározott koordinátákra.
Jólképzett gyalogos tizedes ,"arany" a tüzérnek.
Fordítva...Amig egy közeli aknavetőt meg elsélépcsőben lévő tarackot kell kiszurni,jol képzett tizedesek kiháromszögelik.De ha mélységből jön az áldás,azt már nem.Pláne a mai modern mozgékony önjáró messzehordókat már igy nemnagyon lehet elkapni.
"Statistics from 15 March 1945 show reliability rates of 59 percent for the Tiger, almost equal to the 62 percent of the Panzer IV and better than the 48 percent of the Panther that were operational by this period."![]()
Panzerkampfwagen VI – Wikipédia
hu.wikipedia.org
![]()
Panzerkampfwagen VI B – Wikipédia
hu.wikipedia.org
Hallod....
Ma másodszor linkelem....
Bizony.1945 március?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..