Bocs,de az AV nem tart ott,hogy Gripent gyártson,ami meg egy 4.generációs gép-és abbol pont a leggyengébb teljesitményű.2026 után miénk lesz a Gripen repülőgép flotta vagy a svédeké? Én szívem szerint megkérdezném az északiakat, hogy mennyit engednek az árból, amennyiben mi NG-t vásárolunk helyettük. Cseh gyártás esetén is óriási üzlet lesz számukra egy 5. generációs technológia eladása. Alacsony karbantartási költségek, minden gép magas harcérték és az AV egy ugyan ilyen cseh tükör program esetén hosszú időre stabilan kihasználná a gyártókapacitását.
És nem fanyalogni akarok a cikken, mert kimondottan hiányolom én is az ilyen stílust, ahol nem csak megismétli a szerző az elhangzott nyilatkozatokat a 101. ugyan olyan másik között, de az Airbus helikopterei nagyon mennek mostanában. A környékünkön is. Ez valami új béke mozgalom lehet, hogy az összes ország mindenre alkalmatlan fegyverrendszereket vásárol, és akkor nem tör ki a háború, mert a gazdaságot pörgeti a hadipar, a lakosság jólétben él, de egy összecsapást nem tudnánk úgy sem kivitelezni.
Itt tényleg indokolatlannak érzem a lehúzást. Valamitől egy sikeres konstrukció.
Szerintem nem szabad nekünk már új gyártású 4. generációs gépet vennünk.Túl drágák.Svédek alighasznált Gripen C,upgradelve,vagy bizony a KfirNG,még mindig.Amire nekünk kellenek,bőven jók-és maradna pénz végre rendesen kistafirungouni őket.
Távlatilag meg 5.generációs gép kell.Hát,nem tolonganak a választható tipusok....