K
kamm
Guest
Az ukránok ellen egyrészt nincs esélyünk egyedül, másrészt arra ott a NATO, de eleve nincsenek és nem is lesznek még sokáig olyan állapotban, hogy barkivel kemenykedjenek.Ha valaki váltásról beszél, akkor legyen szíves kiírni ezek után, hogy mire gondol! Mert itt több fajta verzió is elhangzott.
1, Jelenlegi gépek modernizálása mellett használt svéd gépek lennének a 2. század.
2, Jelenlegi gépek mellett egy új építésű E század.
3, Érthető a típus váltás a meglévő gripenek modernizása mellett egy 5. gen század.
4, Valaki meg úgy értette, hogy jelenlegi gripen modernizáció mellett Eurofighter, ami viszont nem 5. generációra váltást jelent.
A másik sansz a déli rész, ami lehet most baráti es alig van ugyanannyi MiG29, de egyrészt 10-20 év alatt sok minden történhet, tutira lesz meg egy tucat gépük szépen lassan a ruszkiktol, másrészt szintén NATO is értelmezhető, de ott is muszáj legalább paritáson maradni...
3 az a 4 egyelőre.
A eurofighter honnan jött amúgy? Még ráutaló magatartás se volt kormányzati részről sose.
A fura "váltás" szóhasználata miatt gondoltam, hogy esetleg arra gondolt @borisz - en ezert is hasznalom az E jelolest E/F helyett egy ideje (no meg nem nincs is egyelőre és szerintem felesleges is az F, arra ott vannak a D-k.)