Ha tényleg olvastad volna az írásomat nem lepne meg a dolog. 69. oldalon van a válasz a kérdésedre az angol becsléssel kapcsolatban.
azért remélem nem abból az 1 ábrából deriváltad, hogy az angolok mindig merőlegesen adják meg a védelmi értékeket, ráadásul ez rögtön módosítja is a "frontal arc" jelentését?
továbbá akárhogyan is csűröd-csavarod az az angol jelentés valójában semmivel sincsen összhangban...
ha el is fogadom, hogy az angolok merőlegesből nézik a védelmi értéket, és hogy a legvédettebb helyen értékét adták meg, akkor sem...
a svéd teszt alapján ugyanis 30 fokos szögböl (ez lenne ugye kb. merőleges becsapódás) a felület 30%-a védett 4-500mm között...
és ha a te számításodat szolgai módon követem, csak jó szögekkel számolok, akkor is 410mm feletti érték jön ki merőleges becsapódás esetén is
ezen túl az sem tűnt fel gondolom, hogy a szövegben leírt Chally 1 védelem sincs köszönőviszonyban sem azzal ami utána az írásod 69. oldalán található...
szóval ezt az angol anyagot szerintem nyugodtan elfelejthetjük mint valami hiteles hivatkozási pont
Nem tudsz megkülönböztetni egy Leopárd 2A4-et és egy Leopárd 2A5-öt fölső nézetből?????
Nem tűnt föl, hogy a képen az A5 protó van összevetve az STRV-122 protóval?
Édes Istenem
értem én, hogy kényelmes ezzel elütni a dolgot...ha nem tűnt volna fel pont arról beszélek, hogy miközben itt rutinszerűen hivatkozol a svéd tesztre,de abból nem csak 1 volt...és amit én belinkeltem abból elég egyértelmű, hogy ABBAN a tesztben lőttek rá...
az az ábra meg amit belinkeltél 1 perc google kereséssel előásható, de hogy pontosan hogyan is készült arról már nem annyira van infó....de ha neked van azt szívesen veszem...csak mert úgy látom, hogy mostanában kicsit furán mennek itt a forrás értelmezések, jó volna tisztán látni
csak mert te leírod, hogy egyszerűen lőttek rá....csak azt még sejtem, hogy a dm33 átütésénél alacsonyabb értékeket hogyan számszerűsítik (csökkentik a torkolati energiát, változtatják a szöget, stb.), na de van ott a dm33-nál átütésénél nagyobb érték...főleg a Leo2 improved ábránál...ott van olyan érték amit a dm33 sanszosan még 0 méterről sem tud...na azt hogyan számszerűsítik? ezért gyanítom, hogy ezek az ábrák valahogy úgy készültek, hogy néhány helyen belőtték a védelmet a többit meg a páncél felépítés alapján becsülték...de ez csak 1 kitérő volt a részemről...
a valódi kritika arra vonatkozott, hogy ok, én elfogadom, hogy DM33 belőtték a védelmét....csak éppen ez a kiszámított védelem a DM33 ellen (illetve a hozzá hasonló monolit penetártorok esetében) értelmezhető ilyen formában...a bm22/26 meg hiába tudott papíron RHA ellen hasonló értéket, azt még szerinted is el tudta törni a Leo2 NERA-ja...na ha azzal lövik be egészen más RHA értékek jöttek volna ki