most az általános érdekességen kívül mit is kellene látni a DM33-al való összehasonlításból?
DM33 átütése 2km-en 470mm körül...
megjegyzem nincs ebben semmi meglepő, hiszen a torkolati sebessége nagyobb a dm33-nak
Erre adtam egy like-ot mert:
1. 470 mm KE a DM33-ra. Végre valós becslés.
2. Fölismerted az összefüggést, hogy az angol nyíl bár a DM33-al nagyon hasonló technológia, a huzagolt cső és egyéb okok miatt lassabb, mint a DM33 így az ereje is kisebb és az áthatolási képessége is.
Amit látni kellene a Hasp által vázolt adatok a DM13/23 vs. L23A1 viszonylat.
Én eléggé biztos vagyok abban, hogy az ő orosz forrása fölül becsülte az adatokat kb. minden lőszerre ami a táblázatban szerepel.
Ehhez amúgy elegendő a biztos átütési értéket fölcserélni az elérhető (maximális) átütéssel. Egyből van akár 50 mm difi is.
Megjelent a Svéd Haditechnika magazinban cikksorozatként?
Készült róla oktató videó?
Esetleg Svéd hivatalos forrás adta ki tenderezés közben pdf formátumban?
Most lebuktam. Én találtam ki az egészet és álhírként terjesztem a világban

A viccet félre téve az egész dolog (állítólag) úgy bukott ki, hogy a svédek elvittek egy PPT-t egy NATO-s előadásra és szépen megmutogattak mindent. Csak hát az kikerült....
Amúgy meg jó ez a vita dolog, de hosszú hétvége jön és speziale-t se akarom tovább kétségek között tartani, szóval a svéd teszt részletesen adatai a Leopárd 2A4-re (1988 előtti):

És annyiban igazat kell neki adnom, hogy 25 helyet 35 fok lehet a valós dőlésszöge a toronypáncélnak, meg tévedtem kb. 10-20 mm-t a számolásnál

Feltéve ha igazi a kép és nem megint a wot /warthunder fórumos Iván szórakozik velem

Hasp, mivel kérted az "eredeti" képet, neten előtúrtam neked egy olyat (Ami nekem van meg nincs már a neten):

Ha meg T-64 torony páncélt akarsz számolgatni nálam pontosabban, akkor van hozzá részletesebb kép is, mint amit én használtam: