T
Törölt tag 1945
Guest
Igen, így néz ki egy normális dokumentum, nem úgy hogy valaki egy A4-es papírra rágépeli hogy 350mm.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lehet, hogy én értem félre de a Leopard 2-nél nem a torony homlokpáncéljának a védettsége, hanem a teljes frontális rész védettsége van százalékolva. Tehát nem azt írja, hog, a torony homlokpáncél 62%-án 300mm hanem az, hogy a harckocsi teljes homlokfelületén.
Az ATGM az HEAT nem pedig APFSDS. A két eszköz páncélátütési mechanikája teljesen más mintahogy a páncélok velük szemben nyújtott védettsége is. Ha megfigyeled akkor kb kivétel nélkül minden rétegelt páncélzat HEAT ellen nagyobb védettséget nyújt mint APFSDS ellen.Btw, ha az orosz páncélokat hidegháborús lövedékek is lazán átviszik, míg a nyugatiakat még a legmodernebb orosz se, akkor miért van az, hogy az orosz ATGMek miért "csak" tandemfejesek, míg a nyugatiak miért felülről támadnak? Hogyhogy nem fordítva?
Akkor nem ertettem félre.na igen-igen..melyik svéd tesztről beszélünk...
amit @fip7 berakott "kisábrás" teszt eredmény az a teljes tank felületéről szól
Ez mind szép és jó, de ugye a leo A4 heat védelme volt a jobb, és valószínűleg most se rosszabb, mint az APFSDS...Az ATGM az HEAT nem pedig APFSDS. A két eszköz páncélátütési mechanikája teljesen más mintahogy a páncélok velük szemben nyújtott védettsége is. Ha megfigyeled akkor kb kivétel nélkül minden rétegelt páncélzat HEAT ellen nagyobb védettséget nyújt mint APFSDS ellen.
Igen ebben igazad van.Ez mind szép és jó, de ugye a leo A4 heat védelme volt a jobb, és valószínűleg most se rosszabb, mint az APFSDS...
De figyelj, pont erről van szó. Ezek az árulkodó jelek.Igen ebben igazad van.
A miértekre pedig az lehet a válasz, hogy az orosz ATGM-ek erőből átlőtték amit kellett, így nem volt szükségük a bonyolultabb és drágább top attack technológiára.
Mire? Hogy a Leopard 2-nek nincs 1000-1300mm-es HEAT elleni védelme?Ez tény, csak az ék páncélosok azok amik egy Kornetet megfognak szemből.De figyelj, pont erről van szó. Ezek az árulkodó jelek.
Amúgy itt keresgélj, a szerző honlapja. Internet archívumot használj, ma már sokminden nem elérhető.Mert egy névtelen fórumozó ezt írta???
Hol tudom egyben letölteni az egészet valami hivatalos forrásból?
@Avtomat eredeti manuálokat hoz, ti meg csak ilyen-olyan fórumokra mutogattok?
Komolyodjunk már meg.
Ha igazam van akkor az azért érdekelne, hogy a torony tetőpáncélját és a teknő tetőpáncélját miért számolta bele. Lehet, hogy a modern APFSDS-ek nem hajlamosak lecsúszni a páncélról, de azért nem annyira, hogy szemből a torony és teknő tetejéről ne csúsznának le.
Amúgy itt keresgélj, a szerző honlapja. Internet archívumot használj, ma már sokminden nem elérhető.
Pansar
www.ointres.se
A T-80-ról pl. innen vannak a képek:
Wayback Machine
web.archive.org
Kaptak pár blokkot amire lövöldözhettek, de konkrétan harckocsira nem lőttek.Hát csak ezt a szép színes útleírást találtam.
Szép színes ismertető.
Továbbra sem láttam semmit sem, ami a Svéd lövészetekről keringő rajzokat igazolná...
... sőt a fenti cikkben kimondottan arról van szó, hogy nem vizsgálhatták a T-80U páncélját.
För många var det en besvikelse att försöken avbröts innan man hunnit utforska vagnens egenskaper inom verkan och skydd. Projektledaren försökte därför spjärna emot beslutet att avbryta försöken. Han fick dock klart för sig att detta avgjordes på hög nivå, då chefen för Armémateriel på FMV, generalmajor Percurt Green sa: ”Håkan, det finns tillfällen då man säger ja, general!”
Meg el sem kezdtem, pont ünnepelnem kell annyira, hogy ne tudjak táblazatot csinálni, de a vázlata már elkészült.Imhol egy T-72B1 védettség, akármit is jelentsen a típusjel, szintén az UVZ-től.
@dudi, megvan már a táblázat?
Mint már korábban írtam, archívumot használj. Sokminden nem elérhető már.Hát csak ezt a szép színes útleírást találtam.
... aztán később a Dynamit Nobel a Panzerfaust-3 IT fejlesztésekor kapott bizonyos adatokat a svédektől... Amik tökéletesen egyeztek a T-80U páncélzatával.Továbbra sem láttam semmit sem, ami a Svéd lövészetekről keringő rajzokat igazolná...
... sőt a fenti cikkben kimondottan arról van szó, hogy nem vizsgálhatták a T-80U páncélját.
Hahahahha! Ezt Fip7 imádni fogja! "áttörhetetlen NERA"Imhol egy T-72B1 védettség, akármit is jelentsen a típusjel, szintén az UVZ-től.
@dudi, megvan már a táblázat?
Lefordítod nekem?Hahahahha! Ezt Fip7 imádni fogja! "áttörhetetlen NERA"