Értem én hogy a mindenféle weboldalakról (jellemzően oroszfanok által) adott értékekből mindig csak azt fogadod el ami a keleti technika fölényét igazolja.
Én nem tudtam a nyugat-német tesztelőkről, hogy orosz fanok. Biztos szóltak a 105-ösből kilőtt DM33 nyílnak, hogy orosz fanság van, szóval ne repülj át a páncélon ha lehet....
Hihetetlen

Szintén kiírtam már egy táblázatba a Csehszlovák harckocsigyártásról szóló könyvből az értékeket:
Tudom hogy simán átfutsz rajta, mert nem illik a világképedbe. Én igyekszem gyártói forrásokat, tankönyveket, üzemeltetési utasításokat, stb, felhasználni nem pedig mindenféle (jellemzően oroszfan) website-ot.
Ismét nem akarlak megbántani, de amikor egy számmal jellemzik a védelmet akkor az a páncél védelem átlaga....
A védelem meg attól függ hol lövik meg. Pl. a T-64/72/80 sorozatnál minél közelebb van a lövegcsőhöz a találat annal kisebb a védelmi érték.
Ez az egyik.
A másik meg a garantált védelem fogalma. Amikor adott ponton adnak meg egy védelmi értéket az a garantált védelem, vagyis ha 100 szor lőssz rá 100-szor sem lesz áthatolás.
Linkeltem már:
Lőszereknél is így van. Táblázat alja, tanusított áthatolás és várható áthatolás. Van közte 40-50 mm különbség....
Az első esetben az egy 100%-osan megkövetelhető teljesítmény, utóbbi egy valószínűleg bekövetkező.
De ha ezt az egészet nem hiszed el, igazából az sem érdekel....