https://www.alternatewars.com/BBOW/Ballistics/Term/AP/BRL-MR-3960.pdf
Ezt csak ide teszem. Akit érdekel nézegetheti.
Ezt csak ide teszem. Akit érdekel nézegetheti.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
T72-B1.Lefordítod nekem?
Imhol egy T-72B1 védettség, akármit is jelentsen a típusjel, szintén az UVZ-től.
@dudi, megvan már a táblázat?
Nem inkább azt jelenti, hogy 520mm-es átütési képességgel a torony 100%-ban átlühető?Nekem abszolút reálisnak tűnik.
Mondjuk a 100% jelző alapján (gondolom csak a páncéltömb felületére vonatkozik) ez elég jó védelem...
(Az írásomban én a T-72B torony védelmét 481 mm-nek számoltam, a teknőjét pedig 507 mm-nek KE ellen.... Jó mondjuk én elfogult vagyok )
T-72B1: 1985-től gyártott T-72B változat, az irányított rakéta kilövésének képessége nélkül
Előre szólok, hogy legyen idő megemészteni!
A T-64A, T-72A T-80B és T-80BV toronypáncélja gyakorlatilag koppra ugyan az az acél+kvarc+acél. A különbség csupán a vastagságuk, de ott meg olyan eltéresek vannak, hogy a T-80B tornya kb 1 hüvelykkel vastagabb mint a T-72A tornya. Ez mit jelent a gyakorlatban? Azt, hogy szinte ugyanakkora a tornyuk páncélvédettsége.
Ugyanez a helyzet a teknőnél is, mert mindegyik a acél+textolit+acélt elrendezést használja. Olyan eltérések vannak, hogy a
T-64BV és T-80BV típusukonál a textolitban van egy acéllap. Tehát a teknőn is nagyon hasonló a védettségük (a rátet pancelzatokat is egyszerre kaaptak meg).
Eddig én csak arról olvastam, hogy T-64A ugyan úgy acél+kvarc+acél és a B-nél jöttek a golyók, de ott meg nem lett jobb a védelem mint a T-72A-nál. De ha így volt akkor rendben, csak akkor írd le kérlek hogy mit tudott az öntvénybe ágyazott acélos torony, mert ezt nem ismerem.Majdnem... T-72A, T-80B,BV valóban, acél+szinterezett kvarc+acél.
A T-64A kicsit más. 1974-ig az öntött acéltoronyba 3 réteg nagyszilárdságú hengerelt acéllapot ágyaztak. 1974 után ezt felváltották a hatékonyabb kerámiagolyók, ez kicsit feljebb tolta a védelmet. (~ +8-10%)
A T-64BV és T-80BV teknője lényegesen erősebb mint a korábbi változatok még kiegészítőpáncéllal együtt is.
És annyiban igazat kell neki adnom, hogy 25 helyet 35 fok lehet a valós dőlésszöge a toronypáncélnak, meg tévedtem kb. 10-20 mm-t a számolásnál
Feltéve ha igazi a kép és nem megint a wot /warthunder fórumos Iván szórakozik velem
Mire? Hogy a Leopard 2-nek nincs 1000-1300mm-es HEAT elleni védelme?Ez tény, csak az ék páncélosok azok amik egy Kornetet megfognak szemből.
Ezek akkora átütésű rakéták, hogy ERA vagy aktív védelmi rendszerek nélkül pusztán NERA-ra építve nem vagy csak nagyon nehezen lehet ellenük védekezni. Egész egyszerűen nincsenek csodák a földön, egy 1000mm átütésű HEAT ATGM ellen közel 1000 mm valós fizikai vastagságú NERA kell. Ennyi még épphogy elfér egy modern harckocsi homlokpáncélján, de több már nem.
Ezeket, ha pontosak, akkor Excelbe kéne kompaktabban és mellé, hogy akkor melyik mono/nem mono és ATGM-nél, hogy tandem vagy sem.
Ezeket, ha pontosak, akkor Excelbe kéne kompaktabban és mellé, hogy akkor melyik mono/nem mono és ATGM-nél, hogy tandem vagy sem.
Honnan a pacomból tudták volna a gyárban , hogy mit tud valósan a DM33-ellen ? Sehonnan vazze ! Ezt csakis valós tesztek tudják igazolni ! Ahhoz meg rá kell lőni oszt vagy lyuk vagy fa !Értem én hogy a mindenféle weboldalakról (jellemzően oroszfanok által) adott értékekből mindig csak azt fogadod el ami a keleti technika fölényét igazolja.
Minden esetre a gyártó Uralvagonzavod szerint* nem annyi.
Szintén kiírtam már egy táblázatba a Csehszlovák harckocsigyártásról szóló könyvből az értékeket:
Tudom hogy simán átfutsz rajta, mert nem illik a világképedbe, de azért a gyártók csak tudhatnak valamit nálad is jobban a témáról? Én igyekszem gyártói forrásokat, tankönyveket, üzemeltetési utasításokat, stb, felhasználni nem pedig mindenféle (jellemzően oroszfan) website-ot.
* Т-72/Т-90. Опыт создания отечественных основных боевых танков. - Устьянцев С.В., Колмаков Д.Г. - Нижний Тагил: ОАО «Научно-производственная корпорация «Уралвагонзавод» имени Ф. Э. Дзержинского» - 2013.
**CESKOSLOVENSKÉ TANKOVÉ SÍLY 1945-1992 - Vladimír Francev - 2012
Szép öngól ! Taps jár érte meg kuncogás !Igen ebben igazad van.
A miértekre pedig az lehet a válasz, hogy az orosz ATGM-ek erőből átlőtték amit kellett, így nem volt szükségük a bonyolultabb és drágább top attack technológiára.
Amúgy meg jó ez a vita dolog, de hosszú hétvége jön és speziale-t se akarom tovább kétségek között tartani, szóval a svéd teszt részletesen adatai a Leopárd 2A4-re (1988 előtti):
Honnan a pacomból tudták volna a gyárban , hogy mit tud valósan a DM33-ellen ? Sehonnan vazze ! Ezt csakis valós tesztek tudják igazolni ! Ahhoz meg rá kell lőni oszt vagy lyuk vagy fa !
... aztán később a Dynamit Nobel a Panzerfaust-3 IT fejlesztésekor kapott bizonyos adatokat a svédektől... Amik tökéletesen egyeztek a T-80U páncélzatával.