T
Törölt tag
Guest
Azok a szovjetek BECSÜLTÉK ennyire, akik a leo1 páncélját 400 mm RHAra? Itt is több mint felezhető mint ott?Érdekes, hogy az orosz is így gondolja, elég sokan jönnek szemben az autópályán már...
![]()
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azok a szovjetek BECSÜLTÉK ennyire, akik a leo1 páncélját 400 mm RHAra? Itt is több mint felezhető mint ott?Érdekes, hogy az orosz is így gondolja, elég sokan jönnek szemben az autópályán már...
![]()
Én úgy tudom, hogy a T-80B az bizony egy új alváz volt T-64B toronnyal, ami nem kvarcos hanem korundgolyós volt.
A teknőt meg 82-után mindnél megerősítették 30 mm HSLA lemezzel.
A másik meg az, hogy a T-80B-né áttértek a BTK-1-re, vagyis a teknő már nem 300 HB-s RHA-ból készült hanem 450 HB-s acélból....
A T-80B teknője 30 mm HSLA + 60 mm BTK-1 + 100 mm textolit + 45 mm BTK-1-ből készült.
Mivel jó fej vagyok így 1.3-as korrekciós a HSLA, 1,1-s a BTKA-1 és 0,2-es a textolit.
Ez 39+66+20+50= 175 mm RHA. Ez 22 fokos szögben 467 mm RHA. Nagyobb védelem, mint a T-72A teknőjénél....
A T-64B tornyára 458 mm RHA-t számoltam annó. Ez is több, mint a T-72A 390-420 mm közötti torony értéke. (számított/gyári)
A T-80BV esetén a teknő felső íve: 50 mm BTK-1 + 35 mm textolit + 50 mm BTK-1+ 35 mm textolit+ 50 mm BTK-1
Átiratban: 55+7+55+7+55=179 mm Ez 22 fokos szögben 478 mm RHA.
A való életben ez az elrendezés nagyon hatékonynak bizonyolt, kb. 500 mm RHA-ra tartották ezt is.
Érdekes, hogy az orosz is így gondolja, elég sokan jönnek szemben az autópályán már...
![]()
A 30mm-re erősített (nem 30mm-el megerősített!!!) teknősök azok BV szabványra való áttéréskor lettek megerősítve. Előtte csupán 16mm-es megerősítése volt a B-knek. Tehát amin 30mm megerősítés volt az egy B-ből átalakított BV nem pedig B, ne kérdezd mi a típusneve. És rosszul tudod, a T-80B és BV tornya kvarcos.Én úgy tudom, hogy a T-80B az bizony egy új alváz volt T-64B toronnyal, ami nem kvarcos hanem korundgolyós volt.
A másik meg az, hogy a T-80B-né áttértek a BTK-1-re, vagyis a teknő már nem 300 HB-s RHA-ból készült hanem 450 HB-s acélból....
A T-80B teknője 30 mm HSLA + 60 mm BTK-1 + 100 mm textolit + 45 mm BTK-1-ből készült.
Mivel jó fej vagyok így 1.3-as korrekciós a HSLA, 1,1-s a BTKA-1 és 0,2-es a textolit.
Ez 39+66+20+50= 175 mm RHA. Ez 22 fokos szögben 467 mm RHA. Nagyobb védelem, mint a T-72A teknőjénél....
A T-64B tornyára 458 mm RHA-t számoltam annó. Ez is több, mint a T-72A 390-420 mm közötti torony értéke. (számított/gyári)
A T-80BV esetén a teknő felső íve: 50 mm BTK-1 + 35 mm textolit + 50 mm BTK-1+ 35 mm textolit+ 50 mm BTK-1
A való életben ez az elrendezés nagyon hatékonynak bizonyolt, kb. 500 mm RHA-ra tartották ezt is.
T-80BV, jobb szélső oszlop (T-80U meg a bal szélső):
![]()
219R objektum - T -80B fő harckocsi . Telepítve: KUV 9K112-1 "Cobra" és SUO 1A33 (lézeres távmérő 1G42, BV 1V517, stabilizátor 2E26M, lövésfelbontó egység 1G43, érzékelőkészlet), 2A46-2 ágyú, 902A "Tucha" füstgránát-indítórendszer foglaló tornyok; 1980 óta telepítik a GTD-1000TF motort (1100 LE) és a T-64B-vel egyesített tornyot; 1982 óta a 2A46M-1 ágyút szerelték fel. Harci súlya 42,5 tonna. 1978 -ban helyezték üzembe [14] . 1984 -től a ROC "Reflection" -ig további 30 mm vastag acéllemezt hegesztettek a VLD -re.A 30mm-re erősített (nem 30mm-el megerősített!!!) teknősök azok BV szabványra való áttéréskor lettek megerősítve. Előtte csupán 16mm-es megerősítése volt a B-knek. Tehát amin 30mm megerősítés volt az egy B-ből átalakított BV nem pedig B, ne kérdezd mi a típusneve. És rosszul tudod, a T-80B és BV tornya kvarcos.
Rosszul tudod. T-80B torony páncélzata ugyanaz mint a T-72A/M1. Acél, szinterezett kvarc, acél.Én úgy tudom, hogy a T-80B az bizony egy új alváz volt T-64B toronnyal, ami nem kvarcos hanem korundgolyós volt.
Az általad betett T-72A-s képen van egy elírás....
Leírják, hogy KE ellen 410-420 mm RHA védelmet ad. (Pontos szám)
Utána ugyen ezt leírják 500 mm RHA-nak, ami nem a KE hanem a HEAT védelme a toronynak.
És e miatt megy nagyon félre a gondolkodásod!
2 km-en tud kb. 370 mm RHA a Hetz, az 1500 méteren kb. 400 mm RHA.
De mivel a lövedékek a valóságban nem egyformák így a németek ezt az 1500 métert tűzték ki elvi határnak az átütésre.
Ez azt jelenti, hogy 1500 méteren túl még elméletileg sem képes átlőni a Hetz a T-72A (m1) tornyát!
De ez nem egyenlő azzal, hogy 1500 méter alatt garantálva lenne az átütés!
A T-72B-re én torony részen 481 mm KE számoltam. A teknőre 507 mm RHA-t. A gyár 500-520 mm között ígér.
A HETZ 0 méterről sem képes átlőni egyiket sem!
A 120-as ágyúból kilőtt DM13-ra a német páncélos blog ígér 440 mm RHA-t 2 km-en.
Én nem hiszem, hogy tud ennyit az a lőszer, de most kívételesen elhiszem csak a poén kedvéért!
A DM13-as talán képes legyőzni a T-72A tornyát.
Viszont a T-72B ellen esélytelen!
Valószínűleg 500 méteren belülről tudná csak legyőzni a T-72B-t a DM13.
A DM23 esetán 480 mm RHA-t ígérnek. A poén kedvéért elhiszem!
Ezzel nagyon szépen kilövöd a T-72A-t, lényegében 3 km-en belülről bárhonnan.
Viszont a T-72B-t, 2 km-en nem lövöd át! Még az általam számított alacsonyabb értékek esetén sincs átütés 2 km-en!
Amúgy a DM33 valós értéke 470-500 mm RHA között volt akkoriban. Én úgy gondolom, hogy igazi veszélyt csak ez jelentett volna a T-72B-re és a T-80B-re.
A DM13-as talán képes legyőzni a T-72A tornyát.
Viszont a T-72B ellen esélytelen!
Én úgy gondolom, hogy igazi veszélyt csak ez jelentett volna a T-72B-re és a T-80B-re.
A másik igazán vicces, hogy nem olyan régen bele áltál a munkámba, hogy biztosan szarul számoltam.
Azóta kiderült, hogy 30-40 mm-el becsültem alá a T-72A/B védelmi értékeit a gyárihoz képest....
Hát én is ajánlanám az elgondolkodást...Attól poénos az egész, hogy ha még igaz is az amit állítanak akkor sem volt a németek kezében semmi a korszerű orosz harckocsikkal szemben a HH alatt, ugyanis a DM33 az biza 1988-as....
A DM13 talán a T-72A ellen ért valamit. A T-64B, T-72B és a T-80B ellen lényegében semmit se.
A DM23-as pedig erősen kérdőjeles a T-72B és a T-80B ellen is.
Lévén az általad elfogadott ororsz forrásból származó garantált védemi értékek (520 mm) , 40 mm-el magasabbak, mint a DM23-as 480 mm-s elérhető átütési értéke 2 km-en....
Ezen azért el lehetne gondolkodni![]()
T-72B meg 1985-ös, és az sem került a GSzVG kötelékébe. Ugyanúgy 1985-ben jött az M1A1 Abrams is az M256 löveggel...
Attól poénos az egész, hogy ha még igaz is az amit állítanak akkor sem volt a németek kezében semmi a korszerű orosz harckocsikkal szemben a HH alatt, ugyanis a DM33 az biza 1988-as....
A DM13 talán a T-72A ellen ért valamit. A T-64B, T-72B és a T-80B ellen lényegében semmit se.
A DM23-as pedig erősen kérdőjeles a T-72B és a T-80B ellen is.
Lévén az általad elfogadott ororsz forrásból származó garantált védemi értékek (520 mm) , 40 mm-el magasabbak, mint a DM23-as 480 mm-s elérhető átütési értéke 2 km-en....
Ezen azért el lehetne gondolkodni![]()
A számolgatást meg a matekozgatást nem ártana már befejezni... Dedós kategória. Miért?
Ezért:
![]()
![]()
![]()
Már bocs, de engem csak az zavart, amikor a Leo2-es rajzon úgy számoltál hogy az általad előre ismert, és preferált végeredmény jöjjön ki, nem pedig úgy ahogy a matematika meg a szögfüggvények diktálták volna.
Simán lehet hogy az a rajz kamu, az is hogy a Leo2A0 totál más páncélzattal lett szerelve, de az alapján a rajz alapján (minden elfogultság nélkül), totál más jön ki mint amit te alakítottál.
Lehet, hogy nem volt preferált végeredményed, de pl a szögekkel mégis annyit tévedtél,hogy kb koppra a svéd teszt jött ki.Ez így szimplán nem igaz. Egyik jármű esetén sem volt preferált végeredményem!
Engem is meglepett az M60-ason alkalmazott torony felső részének a hatékonysága, vagy például a komplett AMX-30-as.
Elfogultsággal vádolni szerintem nem érdemes....
Főleg, hogy minden típusnál azonos szorzó metódus szerint számoltam!
Minden lehetséges. Csak hát valahogyan mégis kijött az angol metódus szerinti legkisebb védelem vonalában a 353 mm amikor ők 350-et számoltak.
Az, hogy hány fokban van döntve a torony páncélja oldal irányba az mindig nem tisztázott. Szerintem 25 fok, így az eredmény 389 mm RHA.
Szerintetek 35 fok ami 430 mm RHA. Ez az állítás konkrétan 100%-ban megegyezik azzal amit a svédek állítottak a torony páncéldobozának a frontális védelméről, szemből 0 fokból. Csak, hogy ti ezt sem fogadjátok el....
(Amúgy a svédek szerint a Leopárd 2A4 védelme kb. 20%-ban éri csak el a 400 mm-t vagy a fölötti szintet! A többi helyen jóval puhább a járgány....)
gorkamorka azt mondja a lengyelek szerint a T-72M1 KE ellen jobban védett, mint a Leopárd 2. Amit én számoltam az alapján szemből nincs így.
Van egy csomó állítás forrásokkal. Az, hogy ki mit fogad el, innentől kezdve meg elég hitéleti a vita.
Lehet, hogy nem volt preferált végeredményed, de pl a szögekkel mégis annyit tévedtél,hogy kb koppra a svéd teszt jött ki.
Az, hogy hány fokban van döntve a torony páncélja oldal irányba az mindig nem tisztázott. Szerintem 25 fok, így az eredmény 389 mm RHA.
...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..