Miért lenne velejárója? Nem kell közel-keleti (haditechnikai) színvonalon művelni.Az asszimetrikus hadviselés velejárója a nyilt/burkolt megtorlás(szétbombázott esküvő/temetés/...), a magyar társadalom fel van/lesz készülve erre szerinted?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Miért lenne velejárója? Nem kell közel-keleti (haditechnikai) színvonalon művelni.Az asszimetrikus hadviselés velejárója a nyilt/burkolt megtorlás(szétbombázott esküvő/temetés/...), a magyar társadalom fel van/lesz készülve erre szerinted?
Ruhát is nyögvenyelősen tudunk gyártani...Kétszáz gumikerekest licencben legyártani itthon, az már úgy szerintem megérné, meg úgy 100 lánctalpast megvenni, valami ilyesmire gondoltam.
Ezért kaptunk most 12 usa mrapet ajcsiba, hogy még ennyit se vegyünk ezekből.Az egyik "APC" az RDO 3921
A másik pedig az RDO 3121
Közben A Respirátor beolvadt a Gammába.
Ezért kaptunk most 12 usa mrapet ajcsiba, hogy még ennyit se vegyünk ezekből.
Akart egyáltalán venni valaki a magyar fejlesztésű MRAP-ból?
sose megyünk nyugdíjba mert felmegy a nyugdíjkorhatár 90 évre.
A Toyotában van némi fantázia, mert ha egyszer a határvédelmet teljes mértékben átveszi a belügy, akkor a tartalékosok kaphatnak néhány felszabaduló Hiluxot.
Nem azt irta, hogy csak azt akar. Termeszetesen rendes, szakkepzet honvedelem kell, de azokat akiket csak ilyen modon lehet bevetni, azokat ilyen modon kell. Mert nem lehet mindenkibol hivatasos. Es olyanba ne koss mar bele, hogy hol a javitobazis, jelenleg semmi sincs, minden ami most zajlik azok az alapok lerakasa. Ket honapja meg azt sem tudtuk, hogy lesznek CG, most meg mar szinte raktaron vannak.most egy kicsit csapkodtam a fejem az íróasztalba, és lehiggadtam.
De akkor most én leszek az aki h ajól számolom 57-nek is felteszem a kérdést: HOGY AKARSZ ASSZIMETRIKUSAN HONVÉDENI MAGYARORSZÁGON????
apropó. hol fogod azokat az allahakkbar tuning szerint elkészült Hiluxokat, motorkerékpárra szerelt géppuskákat, robbanó malacokat tárolni undsoweiter, hogyan üzemelteted, hol lesz a javítóbázis, stb?
Szerintem az asszimetrikus hadviselest a partizan(terrorista) modszerrel keveri.Miért lenne velejárója? Nem kell közel-keleti (haditechnikai) színvonalon művelni.
A honvédségnél nem.
Mar miert kellene a vackot reklamozni? Amire jo, arra vettek (egy darabot a Paksi atomeromu valami sugarzas-ize valtozatot), mert nekik az kellett. De a MH-nek meg most a MRAP kell legkevesbe. Csak mert hazai nem kell megvenni, ha nincs ra szukseg. Lehet, hogy MRAP-nak kivalo, de a MH-nek nem kell MRAP, amikor nincs IFV es modern MBT. Majd ha az alapok rendben lesznek akkor esetleg lehet MRAP-ot gyartani, propagalni, rendszeresiteni.Baromi jó reklám, hogy a saját sereg se vesz belőle...((
Talán tudjátok, hogy 2003-ban hajszálon múlott a harckocsizó csapatok teljes megszüntetése, ugyanis egyes vezetők a belga megoldást tekintették példának.
Már én is többször linkeltem a szerbekről. Lényeg nem a legkomolyabb hadi iparuk van,de lényegesen előttünk járnak.A szerb hadiipar termékeinek bemutatója 2017-ben (modernizált M-84, Lazar-3 30mm gépágyúval, Tv-irányítású tüzérségi rakéta stb.):
Szánjatok rá egy kis időt, megéri!
Mar miert kellene a vackot reklamozni? Amire jo, arra vettek (egy darabot a Paksi atomeromu valami sugarzas-ize valtozatot), mert nekik az kellett. De a MH-nek meg most a MRAP kell legkevesbe. Csak mert hazai nem kell megvenni, ha nincs ra szukseg. Lehet, hogy MRAP-nak kivalo, de a MH-nek nem kell MRAP, amikor nincs IFV es modern MBT. Majd ha az alapok rendben lesznek akkor esetleg lehet MRAP-ot gyartani, propagalni, rendszeresiteni.
Passz, de így tuti hogy nem is vesznek. Nesze neked fejlesztés, tervezés támogatás.Akart egyáltalán venni valaki a magyar fejlesztésű MRAP-ból?
Már én is többször linkeltem a szerbekről. Lényeg nem a legkomolyabb hadi iparuk van,de lényegesen előttünk járnak.