Az baj, ha én ezzel a definícióval tisztában voltam?
Amit te leírtál, az a harcászati definíciója a "menetnek".
Amiről Celebra beszél, az a járműtechnikai jelentése.
Van ezen kívül gépelemek témában külön jelentése.
Meg a boxban, meg még kismillió más helyen.
A
Haditechnikából (33.oldal lapalja) kimásolok ide egy kis részt a Pandurral kapcsolatban:
Az eredeti kérdés az volt, hogy tisztázzuk, hogy miért is van szüksége Kishazánknak úszóképes gyalogsági harcjárműre.
Az egyik lehetséges magyarázat: hogy meggyorsítja a műveletet ha a folyami átkelésnél a járművek bizonyos része alkalmas a "menetből" (járműtechnikai) történő úszásra.
Erre mutattam a példát a német gyakorlat videójával, amikor a Fuchs a műszaki felderítés után pillanatok alatt átrongyolt a folyón.
Ugyan erre képes többek között egy modern Patria AMV, vagy egy Pandur is (stb.). Képzeld el, hogy mennyivel hatékonyabb egy ilyen átkelés, ha mondjuk nem csak egy felderítő jármű megy át maga, hanem át tudsz "dobni" mondjuk egy komplett IFV-vel felszerelt gépesített lövész századot, amelyik a túlparton szétbontakozva biztosíthatja a pontonozást, hídépítést.
Tényleg lenne értelme befejezni ezt az egészet, mert nyilvánvalóan nem nagyon fogtok közös nevezőre jutni az ügyben, és ahogy már a többiek is jelezték, ez már fórumrombolásba hajlik. Részemről tényleg befejeztem!