"A terseg meghatarozo ereje..."Mi a kivánt véghelyzet?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
"A terseg meghatarozo ereje..."Mi a kivánt véghelyzet?
"A terseg meghatarozo ereje..."
Szerintem egy ország katonai erejét alapvetően a honvédelembe bevonható erőforrások megléte és elérhetősége, a társadalom morális állapota segítségével lehet jellemezni, amit még befolyásolnak a katonaföldrajzi jellemzők, vagy tágabban geostratégiai környezete, valamint politikai, társadalmi viszonyai. Ez utóbbiak távol állnak a fórum témájától.És az hogyan kellene hogy kinézzen? Lehet erre valami hozzávetőleges létszámot/fegyverzetet megfogalmazni? Mi a véleményetek?
Először szerintem azt kéne kideríteni hogy ők mit értenek "meghatározó" alatt.
- pariban lenni egy hasonló méretű országgal, pl. csehek vesznek 200 IFV-t, mi is ugyanennyit stb.
- ideig-óráig "dominánsnak" lenni az által hogy veszünk kevés de csúcstechnikát mondván hogy a környék csak évekkel később vásárol be ezekből(pl. Leo)
- úgy értelmezik a szót mint az emberek többsége, ebbe ne menjünk bele mert ahhoz 3-4% kéne a 2% biztos nem lenne elég
Meg azt hogy mit neveznek térségnek... "Magyarország a balkán része, a balkán sikerében és stabilitásában érdekelt" vagy mi most a mantra.
...
(Ez a kifejezés is a "kommunikációs osztály" találmánya, valószínűleg "jól ki van találva".)
Csak igazam lesz, azoktól fogunk/akarunk főleg vásárolni akiknek a katonai attaséi/meghívott tisztjeik kint voltak tavaly az augusztus 20.-i ünnepségen.https://honvedelem.hu/cikk/tovabb-erosodnek-a-koreai-magyar-kapcsolatok/
"Benkő Tibor rámutatott, hogy többek közt a kibervédelem területén is elképzelhető az együttműködés Dél-Koreával."
"A két miniszter védelempolitikai és kutatás-fejlesztési együttműködési megállapodást írt alá."
"A megbeszélések befejeztével a két tárcavezető átfogó, a honvédelem minden területére kiterjedő együttműködési megállapodást írt alá."
Hát az összes ország akinek van attaséja nálunk az ott volt, szóval nem hinném, hogy ez a helyzet.Csak igazam lesz, azoktól fogunk/akarunk főleg vásárolni akiknek a katonai attaséi/meghívott tisztjeik kint voltak tavaly az augusztus 20.-i ünnepségen.
Csak igazam lesz, azoktól fogunk/akarunk főleg vásárolni akiknek a katonai attaséi/meghívott tisztjeik kint voltak tavaly az augusztus 20.-i ünnepségen.
Nem ez az első koreai út, anno egy ilyen után terjedt el, hogy Surion helit veszünk, aztán mi lett belőle... Ilyen együttműködési aláírásunk van vagy 30 országgal már...
hmmm..:https://hhk.uni-nke.hu/hirek/2019/1...EkCZkkWNNXxZP-JTeXuc0H8N-5qYDvEqwtL7XEDHWn_iA
Új kihívások előtt a katonai logisztika
Nem ez az első koreai út, anno egy ilyen után terjedt el, hogy Surion helit veszünk, aztán mi lett belőle...
szingapúri az ST Engineering....Úgy tudom, hogy a Hirtenberger 120 mm-es félautomatája délkoreai koprodukcióval készül.
Nem te vagy az hanem ez a titkoljunk mindent szemlélet!Az meg kb semmilyen szinten nem titok,hogy mi van a gépben hisz ész nélkül reklamozza a gyártó.A képességek titkosak és ennyi.Olyan felesleges dolgokat titkolunk hogy az valami elképesztő.El sem hinnéd,ha elkezdenék példákat mondani.
Nagyon sok példát tudna mindenki sorolni. Az a másik egyszerű véglet, ha mindent titkolunk, akkor biztos nem hibázunk. Aztán mégiscsak összejön valahogy.
Az oroszok voltak mindig ilyen titkolózók/gyanakvók.
Túlbeszéltük az információvédelmet, nem tudtok meggyőzni, biztos konzervatív vagyok. Én nem örülnék, ha megjelenne valahol az arcom, ahol nem muszáj (amióta szórakozóhelyeken fényképeznek és felteszik a netre a rohadékok... ).Közben meg máshol ilyen dolgok jelennek meg :
The Finnish wartime Army
The Swedish Wartime Army
Eddig még csak a finnen vagyok túl, de
Pont ezért hoztam át ide ezeket, mert elég sok érdekességet tartalamaz.
Egykét megállapítás úgy is szöget ütött a fejembe, és hogy idehaza is lenne értelem, annak ellenére hogy más földrajzi és éghajlati viszonyok között működő seregek elemzéséről van szó.
Pl. a finnek motorized egységei (Patriák) megkapták az LEO A4-eket support szerepkörben.