Olvasgattam most hetvegen a vitat a T-72-rol. Nem akarom ujragerjeszteni. Ennek kapcsan lenne par kerdesem.
Osszefoglalas. Az egesz ugy zajlott le, h. a vezetoseg meg akarta tartani oket, papiron egesz jo mennyisegnek is tunt stb. Ez le is lett komunikalva. Aztan ra kellett volna terni a tettek mezejere es kiszamoltak mennyi is az annyi. Mennyi penzbol lehet eletet lehelni a 3 fajta "M1"-be. Ekkor derult ki, hogy sajnos megvalosithatatlan. Ezt ugy kell erteni, hogy az allapotuk miatt egyszeruen nem rentabilis. Ez van, ezt el kell fogadni. Mehetnek muzeumoknak, korforgalmakba stb. En ezt igy legoztam ossze magamnak...
Ami tehat a kerdes reszemrol ez utan az eszmefuttatas utan, mivel elvileg a
harckocsibeszerzesek elejen meg szamoltak (hasrautok) +-44 T-72-vel (nekem ugy tunik) ezek viszont most igy kiestek.
En ugy tippelem +Leok az aruk miatt nem johetnek szoba, viszont a forumtarsak kozul sokaknal olvasom a gyalogsagi tamogato szerepkorben hianyolt "konnyutank"(?) koncepciot(?) -> vagyis egy adott falut megszalltak ellensegek. Mikor kiderul melyik epuletben vannak nem mennek oda szobarol szobara kozelharcot vivni, hanem szolnak, "Jani lodd ki a jobb oldali XY hazat" es kesz. Tehat:
- szakmai szempontbol, akik ertenek hozza, hogy szeretnek ezt a legelegansabban megoldani? (+szerinem ne legierovel, annal nem erzem a koltseghatekonysagot)
- Eleg a CG egy megfelelo toltettel? Azzal eleg kozel kell azert menni.
- Vagy valamilyen 8 v. 6 kerekes jarmu 100 mm-es csovel? Azok alltalaban akkorak mint egy mozgo pajta...
- a puma el tudna intezni 30 mm-el? Szerintem az keves erre.
- egy konnyu vontatott agyu, amit pik-pakk szetnyitnak a falu hataraban?
Szoval nektek mi "allna jobban kezre"? Gondolom a helyes megoldas nem jutott eszembe, de ezert is kerdezem.
- Tovabba, akik jartasak a piacon, tud valaki olyan tankrol ami 1/3 araba kerul a leonak es jo lenne ilyen feladatra? Ha letezik, volna ertelme beszerezni szinten egy adagot belole? (tudok a logisztikai problemakrol, mashol is megoldjak es lehet, hogy az 1/3-os ar mar megerne a szivast?) /csak magyarazatkent azert merult ez a gondolat fel bennem es nem az, hogy akkor megis legyen inkabb meg 5-6 db. uj leo, mert lehet, hogy erre a feladatkorre owerkill lenne)
Koszonom a turelmet