Namost egy fórumban ilyen rövidrezárom/lezárom jellegű dolgokat leginkább egy modi -nak illik mondania ...
Komolyra terelve és röviden amennyire lehet. Amennyiben már az anyagiak előtérbe kerültek Nálad is, akkor miért indítanánk az egyik dandárunkat most APC konfigos nehézgéppuskával meg AGV -vel, ha
tervezett módon úgyis átfegyvereznénk? Nem logikusabb lenne mindjárt a 30 mm gpá -s toronnyal indítani. Azért a feleslegessé váló tornyok meg az áttornyozás munkaigébye stb. az fölösleges kiadásnak tűnik valamint mindjárt egy nagyobb harcértékű vasunk lenne. Amennyiben meg lenne egy új dd. akkor azt olyan toronnyal kérjük amilyen kell ...
Asszem a finneknél a használt (nem gatya állapotú) gépeik 2A6 -ra hozására volt egy bő 5M EUR/db áras ajánlatuk. Amennyire jól emlékszem végül átépítettek egy rahedlit inkább műszaki járművé a régebbi vasakból ...
Lehet mégis megérné vadiúj 2A7+ -al indítani - jobban járnánk. Alapvetően nem vagyok ellene használt vasak vételének bizonyos szkenáriók esetén - pont írtam fentebb is ilyet. Az is jó példa lehetne, ha kellene Leo 2 alapokon több műszaki jármű akkor e célból is akár venni. Ugyanakkor a felújítósdi használt vasak vételével együtt már nem szokta megérni. Annyiból már újat/jobbat kapsz. Kinek ér(het)i meg a felújítás? Akinek már van kéznél mondjuk nagyobb mennyiség és azt húzná fel + van erre logisztikája (lőszerestül mindenestül) meg mindene.
Ez a villámháborús részhez. Nekem még mindig gyorsabbnak (meg olcsóbbnak) tűnik, ha eleve olyan konfigos vasaink vannak ami kell, mintha egy "villámtámadás" előtt nagy rőssel az összes vasunkat akkor kezdenénk el áttornyozni. Ez nem tűnik annyira "villámnak" ...
Úgy egyébként a 30 mm -es gpá -s toronyra is a koax. gpu., az ATGM -ek mellett meg a független nehézgéppuska mellé (/helyett) mehet a 40 mm -es AGV ... Azaz nem kell csak "APC konfigos" (csak nehézgéppuskás) toronyban gondolkodni a 40 mm -es AGV igénye esetén ...