Természetesen a 2. pont érvényesülne, azzal a kiegészítéssel, hogy további Ezüsthajók megalakulására már nincs szükség, van itt bőven baráti kommunikációs cég Rogán környékén.Nem biztos am ez. Ha rajuk parancsol a Foni, hogy fel kell tolteni, akkor RR lepnie kell majd.
Ekkor ket eset lehetseges:
1. valaki Maroth-fele epelmejure bizzak, aki olyasmit csinal, mint pl amit javasoltam - publikus palyazat - es akkor a ZM altal (is) leforgatott 10-20 oranyi anyagbol 10-100 millio kozotti osszegert korrekt eves kampanyra valo kampanyanyagot kapnak, amit mondjuk masik 100-200 millioert jatszatnak celzottan, a megfelelo feluleteken (lehetoleg nem a Meszaros Lolo cegei altal menedzselve, ugye.) Meg ha csak parszaz vagy parezer extra jelentkezot is is hoz, legalabb megmozgatta a szimpatizalo kozonseget es gerillakampanynak is beillik a palyazat, a vvegosszeg meg nem volt komoly, azaz a ROI jo magas.
2. hipphopp megalakul az Ezusthajo 2. Kft meg a Happy End 2 Kft (idosebbek tudjak, mire celzok az elso Orban-kormany idejebol) es hirtelen havi (!) tizmillliardos produkcios budzse kerekedik majd, amibol jo esetben a fele lesz elkoltve gyartasra, a tobbi "tanulmanyok" es "kampanytervek" stb cimszoval ki lesz osztva, majd masik 10-20-30 milliardert futnak, kizarolag a barati mediakban. Semmivel nem lesz hatasosabb, mint #1, sot, viszont legalabb a ROI a beka valaga alatt lesz.
De ez se fog megvalósulni. Ha a Főni alatt a miniszterelnököt érted, ez nem az ő szintje, a MH parancsnoka (RR) pedig nem diszponál a ZM felett. Egyértelműen honvédelmi miniszteri hatáskör, ő pedig nem nyúlt hozzá eddig se.
Ráadásul egy ad hoc toborzókampány nem elég, folyamatos PR és marketing tevékenységre lenne szükség.
Ehhez képest a MH social media jelenléte kimerül abban, hogy a honvedelem huról átemelik az oldschool tartalmat a honvedelem.hu FB oldalára. Nekem az se egyértelmű, hogy egyáltalán mi az a "honvedelem.hu"? Nincs a Honvédségnek saját honlapja. Nincs egy mh.hu, honvedseg.hu vagy magyarhonvedseg.hu domain, csak egy egy nonprofit kft híroldala, ahonnan aztán elnavigálhatunk a minisztériumi organigramtól a kft könyvkiadóján és webshopján át valamelyik toborzóoldalra ( https://honvedelem.hu/#iranyasereg és https://hadkiegeszites.hu/ , nem tudom mért van kettő, de a tartalmat elnézve mindegy is).
Snapchatről vagy Tiktokról nem is hallottak. Érdekes módon az Instagram fiók Magyar Honvédség néven fut, nem honvedelem.hu vagy Zrínyi Média vagy Katonai Filmstúdió vagy Zrínyi Kiadó néven, de nem vagyok biztos benne, hogy az a hivatalos account, mert ugyan hivatalos fiókként tüntetik fel, de nincs blue check. Amúgy az utolsó poszt 2015-ös...
A részletekbe nem megyek bele, mert aki a haderőfejlesztés lehetséges irányai miatt jön ide, már ettől is jogosan borul ki, esetleg máshol tárgyalhatjuk tovább.