Drónhelikopter még be lett ígérve részben hazai gyártással.@vasszekely
A gond az, hogy az Airbus palettájából nagyjából mindent megvettünk amire szükségünk lehet. Ráadásul abból is a H145M német, és nem francia.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Drónhelikopter még be lett ígérve részben hazai gyártással.@vasszekely
A gond az, hogy az Airbus palettájából nagyjából mindent megvettünk amire szükségünk lehet. Ráadásul abból is a H145M német, és nem francia.
Inkább maradjunk a "lengetve" kifejezés mellett!Drónhelikopter még be lett ígérve részben hazai gyártással.
De a H225M Fro-ban keszül.@vasszekely
Aster 30 ABM rakéta nem lenne rossza ha már francia fegyver kell...De a H225M Fro-ban keszül.
Lehet még szerintem akár 105 milis ágyut venni. Vagy megvenni tőlük a 12 db M270-jüket.
Tiger Mk3?
Sőt: SAMP/T. Na, légvédelmi rendszer kellene.Aster 30 ABM rakéta nem lenne rossza ha már francia fegyver kell...
Én is erre gondoltam, csak sosem jegyzem meg ezt a betű kombinációt. A marketingeseik kisüthetnének valami jobb nevet...Sőt: SAMP/T. Na, légvédelmi rendszer kellene.
Jártam ott töbször is! Es a pápa melleti földalatti komplexumban is. Mindkettőre érvényes szerintem, hogy csak akkor atombiztosak, ha kb 50km-el mellélőnek. Pár méter föld van felettük. Ma még vicc kategóriának sem mennének el. Azt sem értettem sosha, hogy tényleg komolyan gondolták-e, hogy ezeket védett helyeknek szánták. Egy nagyonb emeletesház pncéje biztonságosabb!Hát erre szerintem ne számolj. Ismerve a komplexumot és az àllapotat nem tudom hogy Magyarországon van e olyan cég aki tudna vele mit kezdeni.
Különösen a szűrő szellőztető berendezések lennének kritikusak.
Szarva közt a tőgyit!Én is erre gondoltam, csak sosem jegyzem meg ezt a betű kombinációt. A marketingeseik kisüthetnének valami jobb nevet...
Egyébként a francia hadipari termék kell, akkor az MBDA-nél érdemes körül nézni: a Gripenre jól jönne SPEAR-3...
Tudom, hogy multi - a központ francia: a régen Matra néven futott...Szarva közt a tőgyit!
A SPEAR 3 pont brit. Az MBDA is - az Airbushoz hasonlóan - egy gyüjtőcég. A különböző országokban lévő divíziók tökéletesen eltérő eszközöket készítenek.
2021. szeptember 14.
Közbeszerzési értesítőből...
Részvételi felhívás
"Pilótanélküli repülőeszköz beszerzése és a felhasználók számára felkészítés megtartása"
Pilótanélküli repülőeszköz beszerzése: 30 készlet, mennyiségi eltérés: - 8 készlet
Részvételi határidő: 18.10.2021
Ez olyan 437 ezer dollár - ez biztos nem TB-2 vagy Karayel. Inkább kisebb felderítő drón lehet - Skylark-szerű eszköz...Közbeszerzési értesítőből...
Tájékoztató az eljárás eredményéről
Pilótanélküli repülőeszköz beszerzése és a felhasználók számára felkészítés megtartása
A beérkezett ajánlatok száma: 1
A Vbt 60.§ (1) bekezdés b) pontja alapján az eljárás eredménytelen, tekintettel arra, hogy kizárólag érvénytelen ajánlat került benyújtásra.
A szerződés eredetileg becsült összértéke: 151 885 677.00 HUF (Áfa nélkül)
nem az oxigénhiány a probléma a thermobarikus robbanóanyagoknál. haem a nyomás. légnyomás. mi véd lényomás ellen? a rohamsisak. plussz a nagy hőmérsékhlet ami káros az emberre nézve...Nem tudtam hova tegyem ezt a kérdést. A katonákról kérdeznem, van bármilyen olyan gyalogsági felszerelés ami alkalmas a termobarikus bombákkal szemben? Nemcsak a tűzálló egyenruhara gondolnak, hanem bármilyen minimális oxigen Mini palack? olyanra gondolnék mint amivel a bányászok is rendelkeznek különösen a bánya mentők.
Koszinem az oxigénhiány a probléma a thermobarikus robbanóanyagoknál. haem a nyomás. légnyomás. mi véd lényomás ellen? a rohamsisak. plussz a nagy hőmérsékhlet ami káros az emberre nézve...
a thermobar fegyverek nem veszélyesebbek mint a repesz vagy a gyújtófegyverek. egyszerűen más elven működnek. azért szeretik mert könnyebb súlyból hozható ki élőerő ellen hasonló pusztítás mint repesz esetében... harcjárműbvekkel szemben egyébként nem olyan hatékonyak mint a repesz vagy a gyúlytó fegyverek.
Egy IFV-ben ülők túl élhetik a theromobarikus fegyver hatásait, nem?a tehrmobar fegyvereknek (nyomás és hőmérsékhlet) általába 2 fajtálya van az aeroszol (folyékony anyagot orlasztó) és a szilárd port generáló.
az eggyik általába valamilyen aromás anyagot juttat a levegőbe mint egy spre és berobbantja a másik általába termitet .
a termit esetében ez 2200 c is lehet igaz hogy ez rövid idejű hőmérsékhlet de hogy ez ellen milyen öltözet véd? az azbeszt ami nem lenne túl szerencsés hadi öltözetre is 1500 c megolvad.
Nincs.Nem tudtam hova tegyem ezt a kérdést. A katonákról kérdeznem, van bármilyen olyan gyalogsági felszerelés ami alkalmas a termobarikus bombákkal szemben? Nemcsak a tűzálló egyenruhara gondolnak, hanem bármilyen minimális oxigen Mini palack? olyanra gondolnék mint amivel a bányászok is rendelkeznek különösen a bánya mentők.