addig kell rejteni ameddig a veszély el nem hárúl ez lehet a keringőlőszer lepottyanása ahogy írtad vagy a csapatok védett helyre vonulása (ez pl rövidebb időintervallum) vagy hatásos eszköz beérkezése.Azt értem, de az drágább füst, cserébe legalább ugyan azok a hatások, amiket leírtam, érvényesülnek. Minél magasabban, annál nagyobb területet kell lefedned. Az ottani nagyobb szél miatt gyorsabban fog oszlani.
Értem, hogy ennek meglenne az a hatása, hogy a csapataink előre felé használhatnák a felderítő cuccaikat. Kérdés, hogy mennyire fenntartható az ő levédésük egy felettük keringő UAV ellen, ami mondjuk csak 1-2 órát kering ott. (Ez lehet keringő lőszer is akár, az ellen is nehéz a teljes kitartás idejéig védő füstöt fenntartani.
a füst egyébként nem drága alapvetően a legolcsobb eszközök még a speciális IR álcázó vagy radarhullám elnyelő füstök is olcsóak. (persze minél hatásosabb belégzésük annál inkább kerülendő általába) többnyire nehézfémeket tartalmaznak a gázok vagy erős savakat amiket nagykoncentrációba nem jó belélegezni. a nagy felület álcázása takarása meg alap kell legyen. alapvetően a füst nagy felületet nagy területet takar. (a 2 vh ba a németek a rakétasorozatetőik 90% ba füstőt lőtek...)