Csak találgatnak: az Index szerint meg a közlekedést vették volna el tőle és adták volna Lázárnak.
Srácok! Szerintem elég nyilvánvalóan a kormány átlakításának az apropója az oktatási rendszer átalakítása.
Szerintem az a legvalószínűbb forgatókönyv (hangsúlyozom, hogy csak kombinálok), hogy ahhoz nyúltak hozzá, ami miatt Ő elvállalta az egészet.
Ezt a kiszüremlett "nem erre szerződtem" mondat alá is támasztaná.
Az egyik alapvetés volt az Ő minisztériumában, hogy nagyon komoly szinergiának kell lennie az ipar és a felsőoktatás között. Ebben különben van is valami, de mivel a tanárok - úgy néz ki -, végül csak kierőszakoltak egy oktatási minisztériumot, amit pedig meg kell tölteni tartalommal, így logikus, hogyha már lesz külön Oktatási minisztérium, akkor annak kellene vinnie az oktatás minden szintjét, és nem maradhat Palkovics ITM-jénél a felsőoktatás, ahogy eddig. Ez egy erős koncepcionális surlódást eredményez.
Szerintem az, hogy a hadiipart esetleg visszadobják a HM-hez, az már inkább csak a folyománya mindennek. Nem lennék meglepve, hogyha ezt a feladatot meg Maróth - úgy ahogy van - magához is markolná. Az is lehet, hogy ebben Maróthnak is benne van a keze.
Mindenesetre sokat egyszerűsödne a fejlesztések levezetése, mivel a jelenlegi rendben a "Hogy mit fejlesszünk? Mit gyártsunk? Kit csábítsunk ide?" kérdésköre Maróth asztala, de ha már összejön a dolog, akkor onnantól már az ITM bábáskodott. Gondolom a jópár, csak tervben lévő projekt megvalósulása is ennek lett áldozata. Lásd még: ST Enginering azóta sem megérkező hadiipari fejlesztése.
Palkovicsot különben látom olyan inteligensnek, hogy esetleg ha ez sérti is a pillanatnyi önbecsülését, később ettől még simán elvállal egyéb feladatokat.