A nehéz dandár még mindig nem egy konkrét alakulat.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A hèt vicce.Pont most alakult meg a 3. lövészzászlóalj a tatai dandárnál.
Ez egy magvas , lényegretörő , fasza összefoglalás.Ebben a hónapban a whikey jár neked és eljut hozzád.Azért úgy látom elég sok dohányzói okoskodás is előkerült
Aki esetleg nem értenek, a NATO felajánlott nehéz dandart úgy fogják osszelogozni zaszloaljanket. Tehát tatai páncélosok, vszeg hmvh lynxek és debreceni kolbászok, stb.A nehéz dandár még mindig nem egy konkrét alakulat.
Nem, tényleg elkezdték - a kaposvári a harmadik, ugye? - majd idővel lesz belőle valami.A hèt vicce.
Szia,Aki esetleg nem értenek, a NATO felajánlott nehéz dandart úgy fogják osszelogozni zaszloaljanket. Tehát tatai páncélosok, vszeg hmvh lynxek és debreceni kolbászok, stb.
Osszedobjak a dandarok amilyuk a legjobb.
És az az egy nyamvadt nato felajánlás határozza meg a haderőnket. Papíron kipipáljuk, megveregetjük a saját vállunkat és kész?A nehéz dandár még mindig nem egy konkrét alakulat.
Nem tévedsz nagyont szerintem: kb. ez a terv némi apróval kiegészítve - legalábbis a 2020-as évek nagy részében.És az az egy nyamvadt nato felajánlás határozza meg a haderőnket. Papíron kipipáljuk, megveregetjük a saját vállunkat és kész?
Inkább fogd fel úgy, hogy valószínűleg mi sosem alkalmaznánk egész dandárként az alakulatot.És az az egy nyamvadt nato felajánlás határozza meg a haderőnket. Papíron kipipáljuk, megveregetjük a saját vállunkat és kész?
Ez a nagy titkolózás a nagy semmiről nem segít pozitívan megítélni a honvédséget.
Amennyire hallani lehetett anno , aMunkásőrség leszerelésekor , a fegyver/lőszer mennyiségen volt megdöbbenés... úgyhogy nem lepődök meg!Kezifegyberből és lőszerből kegyetlen sok van mèg. Főleg lőszerből.
valszeg vannak olyan felelős szerkesztők akik olvassák a fórumot , de nincsen lehetőségük lépni , gondolom én.A Skyranger eléggé egyedi termék: Európában nem sok hasonló van és szükséges is, szóval azt én is nagyon várom. MBDA nyilatkozata szerint nem sürgős nálunk az sem, szóval legkorábban 2025-26 körül lehet abból valami...
Kerekes löveg is nagyon fontos lenne, csak nem biztos hogy a drága automata töltősből és ha már automata töltős akkor nem biztos hogy az állandóan csúszában lévő és drága RM-től kellene venni, hiszen alapvetően ez egy izraeli termék. Vehetnénk direktben az ELBIT-től is: ők szerződés szerint 2024-ben kezdenek szállítatni az IDF-nek SIGMA-t.
Ha meg az L/60 verzióra várunk, az az RM saját bevallása szerint sem lesz kész 2028 előtt.
Mindebből az következik hogy nekünk sem a kerekes löveg, sem a csapat légvédelem nem sürgős: 2026 után esedékes beszerzések ezek - már ha egyáltalán! Konkrét megrendelésről nem tudni egyik esetben sem pedig ha 2026-27 körül szeretnénk kapni ezekből, akkor illene 1 éven belül leszerződni ezeket...
A szakértői gárda biztos érti a dolgát Tömböllel az élen (és biztos nem innen tájékozódnak ), de meg van kötve kezük. Iparpolitikai, pénzügyi és külpolitikai szűrőkön "áttolják" a javaslataikat, aztán abból kiesik egy eredmény...illetve az utóbbi időben nem nagyon esik ki semmi...valszeg vannak olyan felelős szerkesztők akik olvassák a fórumot , de nincsen lehetőségük lépni , gondolom én.
Ami azt illeti,a HTKA mint forrás nagyon is gyakran szerepel katonai témájú cikkekben,tanulmányokban.......és biztos nem innen tájékozódnak
Ha Tömbölnek és csapatának infó kell akkor bármelyik nagy hadiipari céget felhívhatja és olyan infókat kap első kézből, amikről mi csak álmodunk. Vásároltunk annyit az utóbbi időben hogy komolyan vegyenek minket...Ami azt illeti,a HTKA mint forrás nagyon is gyakran szerepel katonai témájú cikkekben,tanulmányokban.......
Magazinműsor a HadERŐről
„HadERŐ – Hazámat szolgálom!” címmel magazinműsor indul szeptember 5-én, kedden az M1 televízió műsorán. Az első adás szeptember 5-én, kedden 11:33 és 11:50 között lesz megtekinthető az M1 Híradót követően.
A konferenciák zárt részén általában olyan dolgok hangzanak el amik minimum hónapokkal de általában évekkel később lesznek nyítan elérhetők.Ha Tömbölnek és csapatának infó kell akkor bármelyik nagy hadiipari céget felhívhatja és olyan infókat kap első kézből, amikről mi csak álmodunk. Vásároltunk annyit az utóbbi időben hogy komolyan vegyenek minket...
Tuti, hogy elő vannak fizetve olyan oldalakra, anyagokra és adatbázisokra, ahová minket "civileket" talán be sem engednek még pénzért sem. (pl. Jane's ami beugrik, de biztos vannak annál zártabb titkosabb hírforrások is...)
Szóval hobbiból talán olvasgatnak itt is, de meglepne ha nagyon újat tanulnának itt...
Nem is azt irtam,hogy innen tájékozódnak a gyárak legújabb ajánlatairol.Azt irtam,hogy meglepően gyakran szerepel cikkekben,tanulmányokban a HTKA,mint forrásmegjelölés.Ha Tömbölnek és csapatának infó kell akkor bármelyik nagy hadiipari céget felhívhatja és olyan infókat kap első kézből, amikről mi csak álmodunk
Olvassak elég sok bm,hm magasabb beosztású emberek is. Nincs ezen semmi megdöbbentő ez egy szakmai fórum.Nem is azt irtam,hogy innen tájékozódnak a gyárak legújabb ajánlatairol.Azt irtam,hogy meglepően gyakran szerepel cikkekben,tanulmányokban a HTKA,mint forrásmegjelölés.
vagyis olvassák a forumot,ez csak arra bizonyiték.