Nekem már megint furcsa, hogy vitatkoztok kér dolgon és azt egybe pakoljátok.
Én azt a kérdést, hogy miért csak kis kaliberrel lehet lőni az említett létesítményben lerendezném azzal, hogy mert Szittya ezt tervezte be oda. Vagy nem tudom, ő volt-e, de fél-egy éve pont mondta, hogy több ilyen valamin dolgozik és lehet csak én értettem félre, de ott nem a mi igényeinkre felállítandó Azov zászlóalj kiképzési telephelye volt az eredeti elgondolás. Tévedés jogát fenntartom, lehet csak én olvastam rosszul. Vagy ez nem is az a fejlesztés, amiről akkor ő beszélt.
Mik voltak az általa megkapott prior célok, amihez valamit le kellett tennie az asztalra?
1-2, Kisebb helyőrségekre is használható helyek kialakítása a hazai tartalékosok megyénkénti szervezéséhez, hogy ne a toborzás néhány nagyvárosra koncentrálódjon! Sikerült? Az elmondottak alapján század szintű elhelyezés kimondottan komfortos szinten megvalósítható. Toborzótiszt nyugodtan kaphat helyet benne. Ha valaki betéved oda, akkor a legtöbb toborzóirodához képest szerintem biztosan nem rosszabb hely elbeszélgetni az érdeklődőkkel.
3, Ha van rá lehetőség, akkor lőtér csatolása ehhez a "laktanyához", hogy a motivált tartalékosok akár hétvégente is képezni tudják magukat, ne szorítkozzon a felkészülésük csak a nullponti lőtéren való gyakorlatozásra évente pár alkalommal. Teljesült? Nem, nem több hektár gyakorlóterep, de nem is ez volt a cél. Bemehetnek, lőhetnek az elmondottak alapján. Valaki úgy fogalmazott, hogy könnyen átalakítható a komolyabb kaliberre. Gondolom ez azt jelenti, hogy a tartalékos alapból a szolgálati fegyverével fog dolgozni és alkalmas a hely arra, hogy egy hétvégén pikk-pakk megvan ez az alkalmassá tevés, lemegy a kiképzés és utána vasárnap visszaalakítják légpuskásoknak.
4, Olcsó legyen, mert hagyományos megvalósításnál méreg drága minden faluban fenntartani egy katonai bázist. Teljesült? Igen, pont ezt szolgálja a kettős -polgári és katonai- szerepkör, ennek megfelelően más finanszírozók bevonása.
OFF
Ezzel szemben a vita elkezd arról szólni, hogy a tervezője miért nem javasolt törvénymódosításokat és miért nem alakította át a hazai fegyvertartás szabályait. Aki így gondolja, egyetlen párt van idehaza -a Mi Hazánk- amelyik hihetően kampányol azzal, hogy ő lazítani szeretne ezeken a törvényeken, ha lehetőséget kap rá. Ja, igyekszem nem elfelejteni, hamarosan lesz lehetőségetek szavazatotokkal segíteni őket, ha így gondolkodtok és csak párat kell aludni és az a rendezvény pont arról szól majd, amit most ti itt a fórumon akartok. Vagyis kinyitni a lehetőséget előttetek, hogy változtassatok.
Megjegyzem én nem rájuk fogok szavazni, nem is lényeg, hogy kire. Én nem szeretném, hogy az legyen, mint az USA-ba, hogy lassan tarackágyúval kell a rendőröknek járőröznie, mert minden alvilági alaknak joga van automata gépfegyverekhez jutnia, még csak nem is karabély szintig, hanem annál is komolyabb cuccok.
Ezt azért tegyük hozzá, mikor valaki magyar Azov zászlóaljnak akarja magát képezni odahaza a hátsó kertben! Mondjuk azt, hogy 10 uzi vásárlóból 9 drogkereskedő lenne, 1 pedig egy "nem leszek én katona, ne nézzél már lábtörlőnek, de ha háború lesz, védem a hazámat". Nem akarok megsérteni senkit, de ez lenne a legjobb esetben az arány.
Ettől függetlenül én nagy híve vagyok annak, hogy a politikai kérdéseket azt a nem sokára követező választáson döntsük el, és én el fogom fogadni az eredményt, bármi is legyen majd az! Egy haditech fórum meg alkalmatlan és az alap feladatára káros, ha itt akarjuk megvívni ezeket a csatákat. Jobb lenne ezeket kint hagyni. És ismétlem, ez a komplexum úgy értettem, hogy nem is akarta eredendően sem megváltoztatni a törvényeket, csak megfelelni nekik.
Remélem nem sértettem meg senkit, hiszen eddig a témában egyetlen fórumtárs írásában sem vettem észre, hogy bárki mást bántani szeretett volna. Mindenki csak véleményt fejetett ki, ahogy én is. Még... ha elég keményen beleszálltam, hogy a topic OFFolása tovább gördüljön.
ON