Hallottam sajnos , hogy sokszor már külszolgálatra is lasszóval kell fogni az embereket.Mot még rosszabb a helyzet annyira nincs ember.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hallottam sajnos , hogy sokszor már külszolgálatra is lasszóval kell fogni az embereket.Mot még rosszabb a helyzet annyira nincs ember.
Tehát a jó katona az, aki negyven évet éhezik a szolgálatért?
Tehát a jó katona az, aki negyven évet éhezik a szolgálatért?
A tarcsisoknak inkább kombinált löveg/aknavető aknavető lenne jó talán, mint a Vasziljok volt.Szerintem felejtsük el a vontatott lövegeket.Kicsi haderőnk lesz.Mozgékonysággal és tüzerővel kell potolni a létszámot.
Alapkiképzésre elég ami van.
Itt most arról beszélünk, hogy mennyit kellene fizetnie a seregnek ahhoz, akár Budapestről vagy Győrből is tudjon toborozni! A modern technikát nem lehet akárkikkel üzemeltetni, a multikkal kell versenyeznie a seregnek a legjobb emberekért!Nem kell éhezni, de igen, szerintem az a jó katona aki nem azért csinálja márt nincs más munkalehetőség a környéken, hanem azért mert élethivatásként tekint a haza szolgálatára.
Az ésszerű határ az, ahol már tömegével jönnek az alkalmas és elhivatott emberek is és ki lehet szórni az alkalmatlanokat.Szerintem ezt senki nem mondta. Sőt szerintem is emelni kellene a fizetést. Csak ennek van egy ésszerű költségvetésből adódó határa. Akik pedig kényszerből adódóan vannak bent mert nincs másra lehetőségük, azok sajnos nagy százalékban úgy is viszonyulnak a munkához. Jó esetben megcsinálgatják legjobb tudásuk szerint, de a többség sokszor masszívan leszarja.
Az itthoni fizetést meg tudatosan is tartják alacsonyan. Hisz így biztos lessz ember külszolgálatra. Ha egy szakszi akinek semmi hivatástudata és keresne (tegnap számolgattátok)300 ezreket simán a laktanyában, hidd el ezek az emberek nem mennének ki 6 hónapra távol a családtól külszolgálatra. És ez azért elég fontos ahonvédség vezetésének, és a politikusoknak.
Egy hivatástudattal rendelkező pedig akkor is menne ha annyi lenne a fizetése.
Olcsóbb volna olyan helyen nyitni laktanyát ahol ez a kereset meg megfelelő.Itt most arról beszélünk, hogy mennyit kellene fizetnie a seregnek ahhoz, akár Budapestről vagy Győrből is tudjon toborozni! A modern technikát nem lehet akárkikkel üzemeltetni, a multikkal kell versenyeznie a seregnek a legjobb emberekért!
A KR utánpötlása kezd kimerülni keleten "állítólag". Mire a Z2026 beérik azzal már nem számolnák, hogy lesz olcsó muszájkatona! +kicsit drága a Leo és Puma az alkalmatlanoknak!Olcsóbb volna olyan helyen nyitni laktanyát ahol ez a kereset meg megfelelő.
Reguláris csapatokra gondoltam.Tartalékosok alat mit értesz?Évi 20napos kiképzéssel még a sima aknavető is sok.Semmi értelme,csak golyófogok lesznek az ilyen "katonák".A tarcsisoknak inkább kombinált löveg/aknavető aknavető lenne jó talán, mint a Vasziljok volt.
@HAndrás
arra amire most használják azokat a technikákat teljesen felesleges a hivatásosoknak hagyni szerintem, "képességmegőrzésre" tökéletes a tartalékosoknak az a VSZ retkek, kiképzésre meg arra hogy megismertessék az emberekkel a technikával teljesen okék még , a hivatásosoknak lesz más,először meglesz a nehézdandár aztán utána jöhet a többi elvileg + ha úgy veszed a Leo-k meg a PZH-kal elvileg ha megjönnek(meg meglesznek az IFV-k is ) akkor nem nagyon kell majd több technika mert 1 nehézdandárral számolnak,nem hinném hogy szolnok vagy a debreceni dandár kapna harckocsikat ,mondjuk régen voltak debrecenben
Mivel egy nehéz dandárral számolnak nem sok ertelme lenne.
@HAndrás
arra amire most használják azokat a technikákat teljesen felesleges a hivatásosoknak hagyni szerintem, "képességmegőrzésre" tökéletes a tartalékosoknak az a VSZ retkek, kiképzésre meg arra hogy megismertessék az emberekkel a technikával teljesen okék még , a hivatásosoknak lesz más,először meglesz a nehézdandár aztán utána jöhet a többi elvileg + ha úgy veszed a Leo-k meg a PZH-kal elvileg ha megjönnek(meg meglesznek az IFV-k is ) akkor nem nagyon kell majd több technika mert 1 nehézdandárral számolnak,nem hinném hogy szolnok vagy a debreceni dandár kapna harckocsikat ,mondjuk régen voltak debrecenben
Egyértelműen. Ez oda-vissza játék.Azért a mi részünkről is meg lehetett a kompenzáció lásd pl bmw gyár támogatás. Szerintem itt a kölcsönöség jegyében lehetett a vásárlás.
Igazad van szerintem. Egyik hadseregben sem milliomosok a katonák, bár a főtisztek már igen jól keresnek. A civil szférában több lehet a fizetése. Viszont az "egyéb juttatások" miatt érhető meg katonának lenni, pl. kedvező hitel, olcsóbb lakás, albérleti támogatás, utazási kedvezmények, kevesebb adózás, jó betegbiztosítás stb. Azt azért ne felejtsük el, hogy a laktanyában ingyen szállás, ingyen kaja van, egy frissen bevonuló fiatalnak ez bőven jó. Én is 6 éven át Laktam Tatán a laktanyában és simán ment a spórolás még úgy is hogy azért rendesen eljártunk iszogatni.Én nem értem miért csak arra tudtok gondolni gogy a seregnek a multikkal bérben kell versenyezni. Az életminőséged nem a pénz maga határozza meg hanem azok a dolgok amiket a pénzből megveszel. Lehet pénzbe többet ad 1 multi de főleg pl Pesten hiába keres jól valaki esélye nincs hogy ingatlanhoz jusson. Fizeti az albérletet meg a rezsit és él egyik napról a másikra. Nem hiszem hogy nagy fantázia kell ahhoz hogy pl kamattámogatott hitel vehessenek fel a katonák lakhatásra. Lehet kevesebbet keresel papíron de mondjuk 10-15 év alatt van 1 saját kecód akkor most ki járt jobban? Pár jó HR-es sztem simán ki tudna jönni olyan kondíciókkal amiben az emberek látnak fantáziát.
Sok kedvezménnyel simán lehet kompenzálni a kevesebb fizetést.
Igen, csak aztán az állami szféra minden alkalmazottja joggal fogja ezt elvárni. Az meg igen sokba lenne már.
Igen igazad van. De a kevesebb fizetésre kell egy megoldás ha embert akarnak. Egyébként mivel az állami szféra rendelkezik szinte mindennel ami a juttatásokhoz kellhet ezért olcsóbb lenne mint gondolnánk. Vannak lakások, van sok állami tulajdonú cég amiket bevonnának a buliba. Pénzbe kerülne az biztos de csak akarat kérdése.Igen, csak aztán az állami szféra minden alkalmazottja joggal fogja ezt elvárni. Az meg igen sokba lenne már.
Én nem értem miért csak arra tudtok gondolni gogy a seregnek a multikkal bérben kell versenyezni. Az életminőséged nem a pénz maga határozza meg hanem azok a dolgok amiket a pénzből megveszel. Lehet pénzbe többet ad 1 multi de főleg pl Pesten hiába keres jól valaki esélye nincs hogy ingatlanhoz jusson. Fizeti az albérletet meg a rezsit és él egyik napról a másikra. Nem hiszem hogy nagy fantázia kell ahhoz hogy pl kamattámogatott hitel vehessenek fel a katonák lakhatásra. Lehet kevesebbet keresel papíron de mondjuk 10-15 év alatt van 1 saját kecód akkor most ki járt jobban? Pár jó HR-es sztem simán ki tudna jönni olyan kondíciókkal amiben az emberek látnak fantáziát.