Én inkább maradok annál, hogy követem az aktuális dolgokat abban néhány témában, ami érdekel - leginkább magyarországi fejlesztések. A múlt meg múlt marad...Jaja! De nem is most kezdtem...![]()
Előbb-utóbb kellően up-to-date leszek.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én inkább maradok annál, hogy követem az aktuális dolgokat abban néhány témában, ami érdekel - leginkább magyarországi fejlesztések. A múlt meg múlt marad...Jaja! De nem is most kezdtem...![]()
De olvass! Csupa nagybetűvel íródott hidd el! Ez az 5500 oldal semmi! Egy kakantás alatt elmegy, a képeket ne nézegesdÉn inkább maradok annál, hogy követem az aktuális dolgokat abban néhány témában, ami érdekel - leginkább magyarországi fejlesztések. A múlt meg múlt marad...
Előbb-utóbb kellően up-to-date leszek.![]()
Gondolom ez azért lehetséges mert egy háborúban felbomlik a hadrend ide-oda csapódnak emberek, igaz??Nem. Sima gyalogos szakaszban volt. A market gardenben haditengerészekkel meg repülőgép szerelőkkel harcoltak...
A háborúban sem hülyül meg senki. Ha egy szakaszban lesz hirtelen 27 géppuska azt nem hagyják úgy a parancsnokok.Gondolom ez azért lehetséges mert egy háborúban felbomlik a hadrend ide-oda csapódnak emberek, igaz??
Aztán egy rajban többen kevesebben lehettek, azzal harcoltak amit tudtak keríteni, ami épségben maradt stb verzió.
Biztos, hogy nem a laktanyából mentek ki menetelve.
Nehezen tudom elképzelni amit ír. A sima gyalogos stakaszokban 1 rajnak 1 géppuskája volt amit 3 ember kezelt. Ha csak a kezelőkből indulunk ki akkor sem lehetett mindenkinek géppuskája.
A háborúban sem hülyül meg senki. Ha egy szakaszban lesz hirtelen 27 géppuska azt nem hagyják úgy a parancsnokok.
38/42M?Eddig is gyártottunk kézigránátot.
Az amerikaiak csináltak most olyat hogy össze lehet tekerni több gránátot is. Ez ami újabbnak számít.
Gondolom ez azért lehetséges mert egy háborúban felbomlik a hadrend ide-oda csapódnak emberek, igaz??
Aztán egy rajban többen kevesebben lehettek, azzal harcoltak amit tudtak keríteni, ami épségben maradt stb verzió.
Biztos, hogy nem a laktanyából mentek ki menetelve.
Ez így is van, de ez nem zárja ki, hogy ő legyen egyben a raj parancsnoka is. Mindígre is.A járműnek mindenhol van parancsnoka, teljesen butaság amit írsz.
Ez miről szól kb?Hoppà! Új idők jöhetnek:
Novemberben kerülhet a parlament elé a honvédelmi törvény módosítása, amelyet az Alaptörvény 2020 decemberében elfogadott, egyebek mellett a különleges jogrendre vonatkozó, 2023 júliusával hatályba lépő módosítása indokolt
Ez miről szól kb?
Teljesen butaság, hogy nem száll ki. Nem véletlen csinálja így a világ 99%-a. Vagy hogy gondolod? Parancsnokként zavarod ki az embereid te meg üldögélsz a páncél mögött és bentről okoskodsz, hogy mit csináljanak odakint?Ez így is van, de ez nem zárja ki, hogy ő legyen egyben a raj parancsnoka is. Mindígre is.
A finneknél pl. a szituációtól függ, hogy kiszáll-e a rajparancsnok. De alapesetben nem száll ki - emlékeim szerint.
De itt egy másik írott Pl. is.
Tudom, hogy ebből van csak elvétve, de ahogy javul a rajon belüli kommunikáció, úgy az is egy reális opció lehet, hogy a rajparancsnok nem deszantol.
A sávos fizetés az a sógor koma jóbarátoknak kedvez... Ez nem a mi mentalitásunknak való.Hát alapvetően megvàltoztatja a honvédség rendszerét ha mindent úgy fogadnak el ahogy én olvastam.
Mondjuk könnyebb lesz a hülyéktől megszabadulni, sàvos fizetés amiről a pk dönt. Vàltozik az előmeneteli rendszer, sokkal rugalmasabb lesz.
Van benne sok jó de szerintem néhàny rossz is.
Mondjuk a fizetést egyszerűsítik, egy csomó pótlék megszűnik állítólag beépül a fizetésbe.
Majd kiderül hogy ezt konkrétan hogyan valósul meg.
Teljesen butaság, hogy nem száll ki. Nem véletlen csinálja így a világ 99%-a. Vagy hogy gondolod? Parancsnokként zavarod ki az embereid te meg üldögélsz a páncél mögött és bentről okoskodsz, hogy mit csináljanak odakint?
A sávos fizetés az a sógor koma jóbarátoknak kedvez... Ez nem a mi mentalitásunknak való.
Hát alapvetően megvàltoztatja a honvédség rendszerét ha mindent úgy fogadnak el ahogy én olvastam.
Mondjuk könnyebb lesz a hülyéktől megszabadulni, sàvos fizetés amiről a pk dönt. Vàltozik az előmeneteli rendszer, sokkal rugalmasabb lesz.
Van benne sok jó de szerintem néhàny rossz is.
Mondjuk a fizetést egyszerűsítik, egy csomó pótlék megszűnik állítólag beépül a fizetésbe.
Majd kiderül hogy ezt konkrétan hogyan valósul meg.
Mondjuk hőkamerával 2km-ről a nyúlat is kiszúrja a bokorban - ez nem egy rossz "szuperképesség" a helyzet átlátásához, irányításához...Teljesen butaság, hogy nem száll ki. Nem véletlen csinálja így a világ 99%-a. Vagy hogy gondolod? Parancsnokként zavarod ki az embereid te meg üldögélsz a páncél mögött és bentről okoskodsz, hogy mit csináljanak odakint?
Szerintem jó lenne, ha azok több fizut kapnának, akiknek van missziós, és/vagy képzéses tapasztalata.Kíváncsi vagyok mit takar ez a sávos fizu amiről a pk dönt. Kb 1 éve már hallottam arról pletykát hogy behoznának vmiféle teljesítményalapú fizut, hogy ösztönözzék az állományt hogy aktívabb legyen meg ne kapjon ugyanannyit a lelkes katona mint aki a teljes megúszásra játszik, akkor ezek szerint tényleg lehet belőle valami. Hát nem tudom hogy lesz ez kivitelezve és hogyan kerülik el hogy ne a csókosok járjanak jól.
Kíváncsi vagyok mit takar ez a sávos fizu amiről a pk dönt. Kb 1 éve már hallottam arról pletykát hogy behoznának vmiféle teljesítményalapú fizut, hogy ösztönözzék az állományt hogy aktívabb legyen meg ne kapjon ugyanannyit a lelkes katona mint aki a teljes megúszásra játszik, akkor ezek szerint tényleg lehet belőle valami. Hát nem tudom hogy lesz ez kivitelezve és hogyan kerülik el hogy ne a csókosok járjanak jól.
Ez nem hajó.Mondjuk hőkamerával 2km-ről a nyúlat is kiszúrja a bokorban - ez nem egy rossz "szuperképesség" a helyzet átlátásához, irányításához...
Gondolom van neki egy "helyettese", aki kiszáll a többiekkel és rádión kapja az ukázt a toronyba ülő főnitől...
Igazából rendfokozatokhoz, alakulat-szervezéshez nem értek, de furcsának tűnik hogy a "kapitány elhagyja a hajót"...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..