Az MI átvesz egy rakás munkát, fejlődés van. Más irányokat fog találni a munkaerő.
Hát én is tudok olyan HR MI-t csinálni, ami szín vagy nemiszerv típus alapján vesz fel embereket... Ez egyelőre továbbra is bullshit, hiába fejlődik látványosan jelenleg. Plusz az "MI" fejlődésében volt már pár meglendülés, majd platózás, ahol egy-egy évtizedre megrekedt a dolog. Vannak akik emlékeznek még ezekre...
nem lesznek elég tehetségesek informatikai téren
NA ez is akkora bullshit, mint a ház, a "civileknek" informatika a windows telepítgetés meg a tonercsere is. Molni-nak a windows telepítéssel meggyűlt a baja, innen páran kisegítették. Nem tehetséges informatikában? Aki fel tudja tenni a windowst, az tud-e mondjuk egy statisztikát csinálni az elmúlt évek TV műsorából, megnézni, hogy a Rambo 3-at mennyit adták? (tegnap megnéztem, a port apija alapján majd megcsinálom, ha nem futok bele rate limitbe könnyűnek tűnik). Oké, én meg tudom csinálni. Nem tudok viszont fenszi 3d grafikát csinálni. Aki meg tud unityben összekattogni olyat, mert már megtanulte, nekem nem volt szükségem rá, az tehséges akkor informatikából? Hát sokaknak az fog lejönni,mert érti amit lát.
A mai fiatalok már emailt se tudnak sokszor küldeni.
Thierry Delaporte azt állítja, hogy a Z generációhoz tartozó munkatársakkal a LinkedInen és az Instagramon kommunikál, "egyszerűen azért, mert így hatékonyabb"
Nem kimondottan népszerű az email a Z generációs munkavállalók körében, amely arra késztetheti a cégeket, hogy a fiatalok által gyakrabban használt kommunikációs eszközök felé forduljanak - írja a New York Post.
www.portfolio.hu
Ők már tehetségesebbek informatikailag?
Most látszik, hogy milyen szakmák iránt van irtózatos kereslet (spec. hegesztők bárhol a világon, normális asztalos, víz-, gázszerelők itthon, stb.), de nem fogadnék rá, hogy ez a konjunktúra kitart még 30-50 évig.
Ugyanezt a bullshitet nyomták gyerekkoromban, az általános iskola MDF-es kretén rohadt büdös kurva iskolaigazgatója ilyen beszédet tartott a részben cigányokból álló fiatalságnak: mindegy mit tanultok, nem lesz rátok szükség, mire felnőttök nemlesznek ácsok, munkások, robotok lesznek, és ti feleslegesek lesztek...
A robotok nem maguktól fognak működni, és lesz elég okos MI, hogy robotot robot tartsa karban és programozza át, akkor mindegy, mert valóban feleslegesek leszünk, csak egy pénznyomtató gép kell majd a világ urainak, meg másik, ami darálja a kinyomtatott pénzt, hogy ne fulladjanak bele.
Mondj a gyereknek addig MDF-es szemléletű lelkesítő beszédeket! Mutatja, hogy mik azok a nyugati értékek, amikért élünk, dolgozunk, és amikért megéri meghalnunk! Van viszont banán. Mindig! Amerikai (már amennyira a Rotschild meg Warburg ház amerikai), és bekaphatjuk tövig!
Mérnökként biztos meg lehet majd élni, de mi van, ha valaki humán érdeklődésű?
Nehéz dolog a kedvenc olvasmányok helyett keményen tanulni. Majd mindenkinek meg kell tanulnia keményen dolgozni. Nem lehet alibimelókkal a robotokat boldogítani, ha megbasznak mindenkit. Vagy csak alibimelók lesznek, a robotok meg dolgoznak helyettünk...
Árak és vélemények egy helyen! · A regény hőse Hal Bregg, a kozmoszban tett hosszú útjáról tér vissza a földre, ahol időközben teljesen megváltozott viszonyokat talál. Nemcsak a technika alakul át - más az életmód, és más az emberek természete. S más a férfiak és nők egymáshoz való viszonya is...
moly.hu
Anno Miskolcon 18.000 ember dolgozott a vasgyár különböző részlegeiben, ma 0.
És vajon hány volt "humán érdeklődésű"*? Azt csinálták, ami volt, nem azt, amire vágytak. Hazamehettek, és olvashattak kedvükre.
* amúgy ez a humán érdeklődésű a legnagyobb bullshitek egyike, a mesterséges szűklátókörű kasztosodás egy mozgató kifogása.