Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Európa összes többi országa pedig látja a veszélyét az expanziós politika kiszélesedésében.
Érdekes ez a Völkische Beobachteres értelmezés, miközben az új világháborúba sodródunk, és igaziból 2010 óta látszott már az amerikai készülődés, a levegőben volt az egész...

Új Don Kanyart szerveznek nekünk az angolszászok. Hogy az oroszok nyernek vagy vesztenek, mindegy, mi vesztünk rajta.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez and Pogány

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
20000 embert rúgott ki a Google a múlt héten. A diversity officer, standup coach, agile ambassador, stb... cuccok aztán fontos pozíciók! A starbucks számára mindenképp.

Ajánlott olvasmány:

Különösen erősen érinti őket a megugró energiaár, ezért az összes IT cég leépíti a kvóta népességet a profit megőrzése érdekében.
Most érdekes módon az országok/ngo-k vezetőit sem érdekli ezeknek a betartása.
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 217
4 568
113
Érdekes ez a Völkische Beobachteres értelmezés, miközben az új világháborúba sodródunk, és igaziból 2010 óta látszott már az amerikai készülődés, a levegőben volt az egész...

Új Don Kanyart szerveznek nekünk az angolszászok. Hogy az oroszok nyernek vagy vesztenek, mindegy, mi vesztünk rajta.
Hitlernek is engedtek annak idején az angolszászok, hogy "megőrizzék a békét" (vagy hogy legyen idejük felkészülni), mire mentek vele? Ahhoz, hogy új Don-kanyar legyen, előbb be kellene oda vonulnunk. Remélem, ez elmarad.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Hitlernek is engedtek annak idején az angolszászok, hogy "megőrizzék a békét" (vagy hogy legyen idejük felkészülni), mire mentek vele? Ahhoz, hogy új Don-kanyar legyen, előbb be kellene oda vonulnunk. Remélem, ez elmarad.
Napról napra közelebb kerülünk hozzá. Tömegek pedig éljenzik. Mögöttünk majd a nyugati/nyugatos politikai tisztek lesznek. Nem kár értünk a magasztos célokért! Mi keletiek olyanok vaguynk a nyugat-európaiaknak, mint a nyugat-európaiak az amerikaiaknak.

3ebb1fa815ad044e3b60147835f7866a646ad761.jpg


Hogy az ideológialag megosztóbb dolgokat ne említsem...
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 660
27 820
113
Mostanában ritkán járok erre, így nem is nagyon tolom az Index és hasonlók mélylélektani értékelését, viszont néha olvasom a kritikáidat.

Egyrészről én teljesen egyetértek azzal amit írsz. Amíg olyanok jelenhetnek meg mondjuk egyik pártunk "szakértőjétől", (mondjuk nevezzük őket lilának, nem akarok nevet mondani), hogy nekünk védelmi fegyverekre kellene költeni és nem támadó fegyverekre, addig mit is várunk? Tessék mondani, vehetünk légpuskánál komolyabb fegyvert is, vagy esetleg az is támadó fegyvernek minősül a kedves ifjúgárdista akarom mondani, haladó értelmiségi palánta szerint?

A másik fele ennek a dolognak, hogy ma már nem csak az átlag egységsugarú bulvár újságíró színvonala közelíti a negatív végtelent, hanem sajnos rohamosan zárkózik fel a tudományos irodalom is melléjük. Már egy ideje nem írok cikkeket tudományos lapokba sem, mert olyan marhaságokat engednek megjelenni, miközben másoknak véres verejtékkel kell küzdeni, hogy bekerüljön egy kis cikkük valahová, hogy nekem elment a kedvem az egésztől. Aztán persze valami bulvár lap majd jól átveszi azt az egetrengető baromságot, mert érteni nem ért hozzá, aztán ami valami tudományos lapban megjelenik az biztosan igaz. Azt meg ne várjuk már egy ilyen újságírótól, hogy olyan dolgokkal tisztában legyen, mint az, hogy valaminek van valamekkora valószínűsége, vagy, hogy egy hipotézis az nem egyenlő az abszolút igazsággal, azt már nem is említve, hogyha ne adj isten STATISZTIKA is van a cikkben, akkor jön a teljes sötétség. Ilyenkor jön az, hogy xy étel rákot okoz. Mondjuk. Meg, hogy tudjuk hogy milyen volt a dínók hangja. Vagy, hogy a 10 db Challenger megfordítja a háborút.

Évtizedek óta terjednek azok a baromságok, kiírthatatlanul, a magyar médiában, mint például a sugárhajtómű helyett a motor, rekétával és ágyúval is bombáznak, a lőszer fronton meg jön a nagyhalál, a golyó. Mindenre.
Csak mondani kellett és már jönnek nemcsak a hülye sajtómunkások, de a nagy kegyes retard szakértők is. Avagy hiába SVKK főmunkatárs, sikerült nem létező ERA kazettákat felpakolnia az ukrán Leo 2-re majd ezt úgy eladnia, hogy ez bizony 21. századi menő nyugati fejlesztés. Kontakt-1, Kontakt-5, Relikt vagy Malachit? Áááh, orosz propaganda, olyanok nem léteznek. NERA? Öööö izé, cut it out please. Mondjuk korábban Kaisernek is sikerült 7,65-ös kaliberre belőnie a Kalast szóval vannak itt bajok a fejekben, hiába "szakmabeliek"

Magát a cikket és interjút inkább nem kommentelem tovább, úgyis tudjátok mi lenne rá a válaszom. De ennyi idiótát hogyan képes összehozni a szél, az már művészet. Nem véletlen mondta még anno a jogsis eü oktatóm, hogy azért hívjuk ezeket csatornáknak, mert annyi szar folyik belőlük. Viszont cserébe ez ad motivációt a folytatáshoz, mert amíg ilyenekkel van tele a mainstream, addig biztosan szükség lesz a minőségi korrekcióra még ha ez azt is jelenti, hogy a széllel szemben hugyozzak
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 217
4 568
113
Ugyanezt a bullshitet nyomták gyerekkoromban, az általános iskola MDF-es kretén rohadt büdös kurva iskolaigazgatója ilyen beszédet tartott a részben cigányokból álló fiatalságnak: mindegy mit tanultok, nem lesz rátok szükség, mire felnőttök nemlesznek ácsok, munkások, robotok lesznek, és ti feleslegesek lesztek...
Szerintem félreértettél. Én arra gondoltam, hogy ezek most keresett, jól megfizetett szakmák, de ahogy nem volt ez mindig így, nem biztos, hogy így is lesz. Egy szóval nem említettem, hogy a robotok elveszik a munkájukat.

Az informatika valóban tág fogalom, de ennek bármely részterületében való jártasságra céloztam, nem gondoltam, hogy konkrét szakterületekre érted a felvetést.
Nehéz dolog a kedvenc olvasmányok helyett keményen tanulni. Majd mindenkinek meg kell tanulnia keményen dolgozni. Nem lehet alibimelókkal a robotokat boldogítani, ha megbasznak mindenkit. Vagy csak alibimelók lesznek, a robotok meg dolgoznak helyettünk...
Nem ugyanazt gondoljuk "humán érdeklődés" címszó alatt sem, bár szerintem a Te felvetésed a bölcsészekre vonatkozik. Lehet, hogy szerinted nem fáradtságos dolog könyveket olvasni (megtanulni, értelmezni, hasznosítani, ami benne van), de emlékeim szerint kellett keményen tanulni az egyetemen.
Számomra az orvostól a bölcsészen át a tanárokon keresztül az írók/költők, a filmkészítők (tudom, egy igazi mérnök nem néz nem szakmai tartalmú videót...) mind-mind humán érdeklődésűek. Esetleg az óvónő, aki vigyáz a munkában elmerült "keményen dolgozók" gyerekére. Mindenki, aki a megtermelt élelmiszer-alapanyagokból ehető kaját generál, és azt megkapod valamilyen formában (szakács, stb.). Nagyon tisztelem a mérnöki tudást, nekem nem menne. Maradok "humán beállítottságú", és bár a végzettségemet nem használtam munkám során, azért egy percét sem bántam meg az "olvasásnak".
* amúgy ez a humán érdeklődésű a legnagyobb bullshitek egyike, a mesterséges szűklátókörű kasztosodás egy mozgató kifogása.

Amint látod, az én értelmezésemben nem egy "szűklátókörű kasztosodás", hanem egy tág terület gyűjtőneve a humán érdelkődés.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 217
4 568
113
Napról napra közelebb kerülünk hozzá. Tömegek pedig éljenzik. Mögöttünk majd a nyugati/nyugatos politikai tisztek lesznek. Nem kár értünk a magasztos célokért! Mi keletiek olyanok vaguynk a nyugat-európaiaknak, mint a nyugat-európaiak az amerikaiaknak.

3ebb1fa815ad044e3b60147835f7866a646ad761.jpg


Hogy az ideológialag megosztóbb dolgokat ne említsem...
Semmi sem változott ezek szerint. A szovjet doktrínában is a feláldozhatók között szerepeltek a Néphadsereg alakulatai a haditervekben. "Kompország" voltunk, és maradtunk is, ennek van némi földrajzi determináltsága. Önállóan a középkor óta nem vagyunk hatalmi tényező, a Monarchia szétdarabolásával pedig megszűnt a szövetségi rendszer tagjaként megszerzett státuszunk is. Ráadásul Trianon hatásosan mért megelőző csapást egy új lokális együttműködés kialakítására, egymásra meredő fegyvercsövekkel fenyeget és érzi magát fenyegetve minden nemzetállam itt a közép-európai térségben.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Szerintem félreértettél. Én arra gondoltam, hogy ezek most keresett, jól megfizetett szakmák, de ahogy nem volt ez mindig így, nem biztos, hogy így is lesz. Egy szóval nem említettem, hogy a robotok elveszik a munkájukat.

Az informatika valóban tág fogalom, de ennek bármely részterületében való jártasságra céloztam, nem gondoltam, hogy konkrét szakterületekre érted a felvetést.
Nyilván szakmák jönnek-mennek. Ilyen a világ az elmúlt kétszáz évben. Amúgy a robotok elveszik majd a munkájukat, lehet, hogy előbb, mint a hegesztőkét! Legalábbis egy-egy rutin-részét mindkét szakmának elveszik, de nem fognak attól még eltűnni.

Arra céloztam, hogy az informatikus szó valahogy benne van a köznyelvben, de valójában lófaszt nem jelent. Mint most a nyugati világban a "tech"... A HR micike vagy a kvóta bullshit-manager a Google-nél "tech"-ben dolgozik, amikor talán még egy egy excel táblát sem tud összerakni egyedül...

Ezek alapján az "informatikában járatos" is nesze semmi fogd meg jól, véleményem szerint.

Nem ugyanazt gondoljuk "humán érdeklődés" címszó alatt sem, bár szerintem a Te felvetésed a bölcsészekre vonatkozik. Lehet, hogy szerinted nem fáradtságos dolog könyveket olvasni (megtanulni, értelmezni, hasznosítani, ami benne van), de emlékeim szerint kellett keményen tanulni az egyetemen.
Most Kirchegaardal foglalkozom, mondta egy bölcsész ismerős, amikor feltűnt, hogy ugyanazt a könyvet olvassa harmadik féléve. A kérdésre, hogy nem vele foglalkozott az előző félévben is, azt válaszolta, hogy de, de most Kirchegaarddal foglalkozik. Jelenleg segédmunkás Nagy Britanniában.

Sokan úgy vélik, hogy alanyi jogon jár valami megélhetés azoknak, akik azt csinálják, ami igazán érdekli őket, és a matek nem annyira érdekes pl. , vagy a fizika (vagy a programozás). Nem minden tevékenység teremt elég hasznot, hogy a társadalom csak azért eltartson egy-egy embert.

Számomra az orvostól
kőkemény természettudomány

a tanárokon keresztül az írók/költők, a filmkészítők (tudom, egy igazi mérnök nem néz nem szakmai tartalmú videót...) mind-mind humán érdeklődésűek.
És mind el is várja, hogy a hobbijuk a társadalom finanszírozza, ha nem jön a piacról elég pénz össze hozzá. Egyébiránt az a rossz hír, hogy ezeket a tevékenységeket előbb fogja a robot megenni, mint sok mást, mert a fogyasztók képlékeny emberek, könnyebb őket a gépi képességekhez igaziítani, mint a fizikai valóságot (autó szerelésnél már robotizálták azt, amit megéri, nagyon közel van már a határhaszonhoz a folyamat gépesítése, egyre drágábban egyre kevesebb hozadéka van). Ezzel szemben ha megnézed a Marvel univerzumot például, de akár a magyar közoptatásban levő tanerők átagos teljesítményét, akkor az látszik, hogy egy fénymásológéppel már robotizálva vannak ezek a területek.

Esetleg az óvónő, aki vigyáz a munkában elmerült "keményen dolgozók" gyerekére.
Az indoktirnáció első lépcsője.
Mindenki, aki a megtermelt élelmiszer-alapanyagokból ehető kaját generál, és azt megkapod valamilyen formában (szakács, stb.). Nagyon tisztelem a mérnöki tudást, nekem nem menne. Maradok "humán beállítottságú", és bár a végzettségemet nem használtam munkám során, azért egy percét sem bántam meg az "olvasásnak".
Csak éppenséggel azt hiszed, hogy a "reál" emberek mind olyan autisták, mint a minket itthagyott díszpintyünk volt... Meglepő lehet, de sokan közülük szoktak olvasni, és nem csak szakirodalmat.

De egy asztalos, vagy ács, az humán, vagy reál beállítottságú neked? És a katona? Ezért nincs ennek az amúgy pont bölcsészek által tolt hülye kategorizálásnak értelme.
 
K

Kopi2000

Guest
Napról napra közelebb kerülünk hozzá. Tömegek pedig éljenzik. Mögöttünk majd a nyugati/nyugatos politikai tisztek lesznek. Nem kár értünk a magasztos célokért! Mi keletiek olyanok vaguynk a nyugat-európaiaknak, mint a nyugat-európaiak az amerikaiaknak.

3ebb1fa815ad044e3b60147835f7866a646ad761.jpg


Hogy az ideológialag megosztóbb dolgokat ne említsem...
Egyebkent honnan veszed azokat a veretes marhasagokat, amikkel szorakoztatsz mindennap bennunket?
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 217
4 568
113
Csak éppenséggel azt hiszed, hogy a "reál" emberek mind olyan autisták, mint a minket itthagyott díszpintyünk volt... Meglepő lehet, de sokan közülük szoktak olvasni, és nem csak szakirodalmat.
Dehogy hiszem. Sok zenészt ismerek, aki matematikus, vagy mérnök végzettségű. Kiváló méhészt is.
Igazad van, nincs éles határvonal "humán" és "reál" beállítottság között.
És mind el is várja, hogy a hobbijuk a társadalom finanszírozza, ha nem jön a piacról elég pénz össze hozzá.
Szerintem a tanár az nem hobbi, pedagógiai érzék nélkül nem lehet átadni a tudást. Volt szakmailag elismert reál tárgyat tanító középiskolai tanárom, akinek nem sikerült, évfolyamokon keresztül.
A filmkészítőt meg megméri a piac, csak az ügyesen visszaosztók kapnak úgy sok pénzt, hogy a produktumuk a kutyát sem érdelki.
Sokan úgy vélik, hogy alanyi jogon jár valami megélhetés azoknak, akik azt csinálják, ami igazán érdekli őket, és a matek nem annyira érdekes pl. , vagy a fizika (vagy a programozás). Nem minden tevékenység teremt elég hasznot, hogy a társadalom csak azért eltartson egy-egy embert.
Azok szerencsések, akik abból élnek, amit szeretnek csinálni. Azt, hogy a társadalom kit "tart el", leginkább a politikusok határozzák meg manapság. És a listán magukat tették az első helyre, pedig szerintem ők sem teremtenek elég hasznot...
 

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
718
2 716
93
Nyilván szakmák jönnek-mennek. Ilyen a világ az elmúlt kétszáz évben. Amúgy a robotok elveszik majd a munkájukat, lehet, hogy előbb, mint a hegesztőkét! Legalábbis egy-egy rutin-részét mindkét szakmának elveszik, de nem fognak attól még eltűnni.

Arra céloztam, hogy az informatikus szó valahogy benne van a köznyelvben, de valójában lófaszt nem jelent. Mint most a nyugati világban a "tech"... A HR micike vagy a kvóta bullshit-manager a Google-nél "tech"-ben dolgozik, amikor talán még egy egy excel táblát sem tud összerakni egyedül...

Ezek alapján az "informatikában járatos" is nesze semmi fogd meg jól, véleményem szerint.


Most Kirchegaardal foglalkozom, mondta egy bölcsész ismerős, amikor feltűnt, hogy ugyanazt a könyvet olvassa harmadik féléve. A kérdésre, hogy nem vele foglalkozott az előző félévben is, azt válaszolta, hogy de, de most Kirchegaarddal foglalkozik. Jelenleg segédmunkás Nagy Britanniában.

Sokan úgy vélik, hogy alanyi jogon jár valami megélhetés azoknak, akik azt csinálják, ami igazán érdekli őket, és a matek nem annyira érdekes pl. , vagy a fizika (vagy a programozás). Nem minden tevékenység teremt elég hasznot, hogy a társadalom csak azért eltartson egy-egy embert.


kőkemény természettudomány


És mind el is várja, hogy a hobbijuk a társadalom finanszírozza, ha nem jön a piacról elég pénz össze hozzá. Egyébiránt az a rossz hír, hogy ezeket a tevékenységeket előbb fogja a robot megenni, mint sok mást, mert a fogyasztók képlékeny emberek, könnyebb őket a gépi képességekhez igaziítani, mint a fizikai valóságot (autó szerelésnél már robotizálták azt, amit megéri, nagyon közel van már a határhaszonhoz a folyamat gépesítése, egyre drágábban egyre kevesebb hozadéka van). Ezzel szemben ha megnézed a Marvel univerzumot például, de akár a magyar közoptatásban levő tanerők átagos teljesítményét, akkor az látszik, hogy egy fénymásológéppel már robotizálva vannak ezek a területek.


Az indoktirnáció első lépcsője.

Csak éppenséggel azt hiszed, hogy a "reál" emberek mind olyan autisták, mint a minket itthagyott díszpintyünk volt... Meglepő lehet, de sokan közülük szoktak olvasni, és nem csak szakirodalmat.

De egy asztalos, vagy ács, az humán, vagy reál beállítottságú neked? És a katona? Ezért nincs ennek az amúgy pont bölcsészek által tolt hülye kategorizálásnak értelme.
Erre a kérdésre mindig meg szoktam mutatni a könyvtáramat büszke vagyok rá több mint 2000 kötet :) plusz az e book-ok :cool: De szakmám szerint műszerész vagyok és villanyszerelő ami reálosnak minősít és mindenki tudja, hogy a reálosok nem szeretnek olvasni :D
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
A robotok nem maguktól fognak működni, és lesz elég okos MI, hogy robotot robot tartsa karban és programozza át, akkor mindegy, mert valóban feleslegesek leszünk, csak egy pénznyomtató gép kell majd a világ urainak, meg másik, ami darálja a kinyomtatott pénzt, hogy ne fulladjanak bele.
Stanislaw Lem Csillagnapló: utazás az Idionták bolygójára novella
Meglepő lehet, de sokan közülük szoktak olvasni, és nem csak szakirodalmat.
Amúgy az a vicces, hogy SZTE bioszon sokkal több embernek volt általános olvasottsága, mint a bölcsészkaron :)
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Amúgy az a vicces, hogy SZTE bioszon sokkal több embernek volt általános olvasottsága, mint a bölcsészkaron :)
Persze, mert nem feltétlenül csak azok mennek bölcsészkarra, akik érdeklődő természetűek. Reálabb szakokon szerintem nehezebb úgy nekiindulni és pláne elvégezni, hogy nincs egy minimális kíváncsisága az emberpalántának a világ dolgai iránt, legalább valamilyen irányba. Még bölcsészkarokon, habár ugyan úgy ennek az érdeklődő attitűdnek meg kellene lennie, de ha az ember nem gondolkodik, csak bemagolja, akkor már teljesíteni tudja az akadályokat.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 499
113
A Telegram a legbiztonságosabb. Hiszen az alapítója Pavel Durov elhagyta Oroszországot mert nem adta meg a forráskódokat az FSZB-nek(akkoriban a terroristák azon kommunikáltak a merényletek előtt) Az amerikai FB, Instagram, Twitter és egyéb oldalakat az amerikai titkosszolgálat ellenőriz.



Nem azért, a social media-kon kívül is megfigyelnek mindenkit a telefonján keresztül, ez nem kérdés, hanem úgy álltalában nem érzem a kényszert,hogy kirakjam az életem az ablakba,vagy bárki más ablakán bebámuljak.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 445
113
A fiatal nő, aki állitólag napi 1600km-t ingázik Nápolyból Milánóba, állitólag nem akarta bemutatni a vonatjegyét és mâjusig szabin van, írja az exxpress.at Felmerült a gyanú, hogy a története nem felel meg teljesen a valóságnak.
Tájékoztatlak benneteket a további fejleményekről ebben a fontos ügyben… :)
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
A fiatal nő, aki állitólag napi 1600km-t ingázik Nápolyból Milánóba, állitólag nem akarta bemutatni a vonatjegyét és mâjusig szabin van, írja az exxpress.at Felmerült a gyanú, hogy a története nem felel meg teljesen a valóságnak.
Tájékoztatlak benneteket a további fejleményekről ebben a fontos ügyben… :)

Volt szerencsém utazni azon a vonalon párszor, ráadásul az expressz gyorsvasúttal (Milánó-Firenze-Róma-Nápoly).
Egyszer csak másfél órát késett a 4 órás úton...