Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 771
30 536
113
Nekünk ilyen még nem volt. Természetesen egy ilyen korú autónál, ami nekünk van természetes a futómű kopó alkatrészeinek cseréje, de rendkívüli még nem volt.
Nem voltam még az M3-as azon szakaszán, mi más irányból szoktunk menni, a környéken meg nem pályázunk. Igazábol a régi hármason is nagyon jól lehet haladni; volt, mikor jobban lehetett, mint pályán.

Ez, a hamar elhasználódás nyilván több oldalról következik; nem vagyok útépítő, de csak tippelni tudom, hogy a vélhető lenyúlásokon kívül más okok is közrejátszhatnak; pl. sokszor, főleg ha nem teljes felújítás és átépítés történik, akkor egy alap nélküli útra toldozgatnak, amik nem ilyen mértékű és méretű forgalomra lettek tervezve.
Szerecsenymosdatas
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 504
6 466
113

Kib@szott taxisok (asszem) maradhattak KATA-sok, úgyhogy kussolhatnak.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 504
6 466
113
MED_0017325857.png
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 771
30 536
113
Mármint konkrétan mi?

Hogy nem volt még ilyen jellegű meghibásodásunk az autónál?
Hogy épp azon az autópálya szakaszon soha nem voltam?
Vagy az, hogy az utak gyors elhasználódásának több oka is lehetséges?
Természetesen az utakra vonatkozik.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 367
8 843
113
Ha jól emlékszem, 1992 táján kb. annyi volt 1 liter tej, mint 1 liter benzin.
Érdekes lenne ezt a paritást megnézni miden időszakra, ha lehet.
Az akkor használatos, 92 és 98-as oktánszámú benzin árkülönbözete 3 Ft volt literenként, ami 90 illetve 93 forintos literenkénti árat jelentett.
A 2,8%-os zacskós tej ára 21 Ft volt.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 822
31 809
113
Az akkor használatos, 92 és 98-as oktánszámú benzin árkülönbözete 3 Ft volt literenként, ami 90 illetve 93 forintos literenkénti árat jelentett.
A 2,8%-os zacskós tej ára 21 Ft volt.

Ezekre így emlékszel? A ksh-nál nincs 1995 előtti adat. Nem tudom mikortól árultak 95-ös benzint, de a táblázatban 95-ös benzin szerepel '95-ben is. Akkor 97 Ft volt a benzin, a tej 55 Ft.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
De, ha még szeretnél röhögni, senkit sem érdekel az a tulajdonosi megoszlás, amit leírsz. Azért, mert azok nagyobb része fidesz közeli tulajok kezében van.. Hallottál már az "aranyrészvényről"? Amikor én pld. MOL-os voltam, az aranyrészvény az állami kézben volt. Ezzel lehetett különleges tulajdonosi jogokkal élni... Pld. azokkal, amin az előbb akkorát nevettél, amikor leírtam. Ma nem tudom, hogy mi van a MOL-nál ez ügyben. De, sejtem, hogy az aranyrészvény most is állami kézben van. Amíg ismertem (belülről) a MOL Rt. privatizációját, lehetett a többségi tulajdon máshol, de az aranyrészvény az állam kezében maradt. Ezért nem vicces, hanem inkább szomorú, hogy olyan statisztikákat hozol, amik erről a fontosabbnál fontosabb dologról nem adnak semmilyen információt.......
Ebben azért érzek valami finom bodicseket, most jön a sikítás Prüsszel felé, hogy deaszabadpiacifolyamatok, meg indul a vizsgálat. Ha lenne aranyrészvénye a kormánynak, nem így kéne megoldani.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and fip7

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
Ebben azért érzek valami finom bodicseket, most jön a sikítás Prüsszel felé, hogy deaszabadpiacifolyamatok, meg indul a vizsgálat. Ha lenne aranyrészvénye a kormánynak, nem így kéne megoldani.
Bár az, hogy a pozsonyi saját finomítóból nem tud behozni a MOL üzemanyagot Mo. ra, az prüsszeli forrás diverzifikáció.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 675
34 556
113

A Mi Hazánk feljelenti a Mol-t és a kormány illetékeseit​

 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Természetesen az utakra vonatkozik.
Leírtam, hogy mi felénk és amerre jártam az utóbbi években úgy van, ahogy írtam. Miért mondjak mást csak azért, hogy a Te vélt-vagy esetleg valós véleményednek megfeleljek? Nagyjából le is tudnám írni, hogy konkrétan milyen szakaszokról van szó, azzal szemben, hogy erre az a válasz, hogy Bulgáriában is jobbak az utak; ez mennyire releváns és objectívebb érv?
Sőt, ha értőn olvasnál, többször leírtam, hogy van hova javulnia a helyzetnek és még azt is leírtam, hogy lehet, hogy szerencse, meg szubjektív a dolog és azt se tudom, hogy statisztikailag mi a rossz út -csak tapasztaltam eleget és ahhoz mérem a jó és a rossz fogalmát.
De tudod, amég Te csak idetüsszentesz pár szót, mint mindenre vonatkozó, érvek nélküli de megmásíthatatlan és megkérdőjelezhetetlen kijelentést -holott gyanítom a Te véleményed is szubjektív, hisz vélhetően minden úton Te sem jártál az országban; így elég nehéz érdemben beszélgetni szerintem.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 887
113
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
241
1 238
93
Ez jó lett! :)
Valóban az lett. Bár ez a nárcisztikus hülyegyerek könnyű célpont. Egy főnyeremény a FIDESZ számára, mert NoÁr vízágyúként oszlatja a konszolidáltabb ellenzéki szavazókat és tüntetőket. Két pedagógus ismerősöm is kihagyta/otthagyta a tanártüntetést, amikor NoÁr felbukkant.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 000
9 975
113
2022. december 2., Kossuth rádió, Orbán Viktor:
“Ugye, Magyarországnak azt sikerült elérnie, hogy miután ránk a szankciós tiltás nem vonatkozik, ezért Magyarország hozhat be Oroszországból olajat. Tehát attól nem kell tartanunk, hogy ellátási hiány lépne föl.”
2022. december 6., Kormányinfó, Gulyás Gergely:
“(…) az elmúlt napokban mindenki által megtapasztalható módon zavarokat okoz Magyarország üzemanyagellátásában, (…) ezért a kormány nem tudja fenntartani a továbbiakban a 480 forintos hatósági árat. Ezért eltörli a kormány a benzinárstopot.”