[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

kamm

Guest
Nincs eleg ember az uzemekben, epitkezeseken ez koztudott teny. Amig 3-4% vagy mennyi a munkanelkuliseg addig kell a szorgos azsiai munkas, ha 10%+ lenne mint a Feri idejeben akkor mast mondanek. Akkor az nem dolgozott aki akart, ma meg az nem dolgozik aki nem akar hal isten.
Kamionsofor is keves van, multkor valami lengyel karattyolt nekem egy Wabererses kamionbol. Lehet jonnek ugyes soforok is es ilyen csicsas kamionok jarjak majd az utakat ojropaban:

1-41.jpg
i027699.jpg

pdvd_244.5.jpg
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 923
19 161
113
Elköveted azt a hibát, hogy azt hiszed, hogy a jövő egyenesen következik a múltból.

Sajnos most olyan fordulatok vannak EU-s ill. globális szinten, hogy nem szabad megkockáztatni a maradást.

És ez a jelenlegi helyzet egy nagyon jó kilépési pont.
Te ugyanezt a hibát követed el a gazdaságunk stabil növekedési pályáját vizionálva.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Most tegyuk felre, hogy a bogatya legalabb tiszta volt, szemben a hirhedten koszos, messzirol buzlo, furdest utalo, igenytelen ortodoxokaitokkal, no meg olyan, hogy izraeli nemzeti kultura eleve nem letezik egy oxymoron - viszont az erdekes, hogy ennel kevesebbert is kiloktek maguk kozul meg a zsidok is a gusztustalan sajatjukat, nemhogy az orszag:
„(...) ha felsorolnánk azoknak a zsidóknak az értékeit a magyar kultúrában, amit ha kivonnánk Magyarországról, akkor nem maradna más, csak a bőgatya és a fütyülős barack.
Landeszmann György, akkori budapesti forabbi (sic!), 1993, mellette Zucker Zoltai Gusztavval, volt munkasor pk, akkori Mazsihisz vezerrel - a botrany Landeszmann utan megtagadta a lemondast, probalta bocsanatkeressel meguszni, egyeves cirkusz utan megszuntettek a poziciojat, o meg tobbhavi fizetes utan Kanadaban elo testverehez (!) tavozott. (Zoltai persze maradt, o volt az egyik levisszataszitobb parazita, mindent es minden rendszerben tulelt.)

Segitek, mert ugy tunik, az absztrakcio tul eros: ennek semmi koze a furdesi szokasokhoz. Ez egy celzott valasz volt @szzsolt81 primitiv bogatyazasara, ramutatva, hogy ha valakik, akkor nekik kellene kinosan erezni a maradisaguk-igenytelenseguk miatt avagy itt igazan cikizhetnem oket valaszul, de inkabb koncentraljunk az erdekesebb pontra.
Nevezetesen, hogy 28 eve is botrany lett abbol a nyiltan magyarutalo interjubol, o meg nemhogy szorol-szora ugyanazt, de meg annal is durvabbakat szor itt minimum 3-4x hetente.
semmi gond...
Akkor miért ez a téma már lassan két napja?!

Szváziföld királyának takarítónőjének hörcsöge szerint meg akarnak támadni minket a Zuluk. Elemezzük ki már a Honvédség kilátásait ezzel a támadással szemben is!
Csak lehetőleg ne itt!
Egy jótanács: hazai pályán a zulukra fogadj.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 727
64 902
113
Igen.Roppan nemzetépitő dolog inkább hozni occsó migráncs munkaerőt,mint inkább megbecsűlni a magyart,és megfizetni,hogy nem menjen el nyugatra.......Különben a szotyitransznál szerb,ukrán meg bosnyák soförök vannak,lengyelnek esze ágában nincs hozzánk jönni dolgozni.Román leányvállalatot is megszüntették,mert nem jöttek már az oláh soförök occsó pénzért dolgozni-többet keresnek román cégnél,meg nyugaton
Tegyel ellene, vallalj ket harom allast mint en a ketezres evekben. Ha tobb munkahelyet vallalsz kevesebb Thai masszor jon.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 133
10 828
113
olyanok felelősek javarészt akikben annyi "magyaros" sincs, mint mackósajtban a brummogás továbbá a magyarokra abszolút nem jellemző.

Tudja ő, hidd el. ;)

Nem nagyban értem. Nem haditervekre, vagy eszközbeszerzésre gondolok.
Mindennek abba az irányba kéne mutatnia, hogy a harcoló vagy harctámogató alegység siksres legyen. Ehelyett mi van? Az, hogy ez alig érdekel valakit, az a gondolkozás primátusa, hogy el legyen végezve valahogy a munka. Olyan mintha egy étteremben a szakacsnak nem a finom főtt hús elkészítése lenne a célja, csak az hogy főjjön meg a húsvalamennyire a többi le van szarva.

Hát, ez van, amikor mindenféle lelki melósokkal próbálják nővelni a létszámot, meg megúszós prolikkal, mert szar a toborzás, de ha lelkesedésből ment is az ember, letörték neki.

És mégegyszer.Nem megsértődni kell a nem tetsző jelzős szerkezetre,hanem okafogyottá tenni a használatát.

Pont te beszélsz?
Na, iskolapéldája annak, hogy mi is az a hücpe.

Az ukránoknak esélye se lenne eljutni még Gödöllőig sem.

Hát b+, még Nyíregy is sok!
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 948
32 192
113
Tehát Moszkva provokál? Ők csinálnak nyelv törvényt, kissebségi törvényt, módosítanak etnikai arányokat Kárpátalján, telepítenek csapatokat magyar lakta területekre és akarnak két óra alatt a Balatonnál lenni.

Nem, de Kárpátalján Moszkva is próbálta rontani a dolgokat, persze ki tudja, az SZBU sem a szavahihetőség szobra.
 
K

kamm

Guest
Elköveted azt a hibát, hogy azt hiszed, hogy a jövő egyenesen következik a múltból.

Sajnos most olyan fordulatok vannak EU-s ill. globális szinten, hogy nem szabad megkockáztatni a maradást.

És ez a jelenlegi helyzet egy nagyon jó kilépési pont.
Jezus, mi van. :eek: Itt ennyien szednek hallucinogeneket?
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 648
113
  • Tetszik
Reactions: Pogány
K

kamm

Guest
Szamodra - es pontosan errol irtam feljebb.
Ez az a tortenelmileg is vegzetes jottment hozaallas (rohogve sz@rsz barmifele nemzeti-kulturalis azonossagra, sot, direkt gunyolod, okadsz ra), ami jellemezte a tradicionalisan vallasos (ortodox) zsidokat, ami miatt keptelenek voltak barmilyen orszagban beilleszkedni es minden 150-200 evben szaladni kellett a kovetkezo orszagig. Paradox modon ez folyamatosan csak raerositett a gyokertelensegukre, ami miatt (is) keptelenek voltak megerteni a nemzeti-kulturalis identitas fontossagat maguk korul.
Ez persze nem termeszetes allapot, ez a fajta torzsi letezes mar evszazadok ota nem mukodik, az emberek tartozni akarnak valahova, egy nagyobb, eredmenyesebb stb kozossegbe.
Gyanitom, ez volt az egyik leglenyegesebb ellentet, ami miatt a szakadas megtortent 1850-ben, hogy a hibbant, inbred ortodox rabbik oruletet egyszeruen nem turtek tovabb - a reform judaizmus pontosan azt kinalta a vallasos retegnek, amit addig csak a szekularisok tudtak elvezni: kilepni a primitiv torzsi szinten mozgo shtetl vilagabol, integralodni a mindennapi polgari eletbe, normalis szocialis-tarsadalmi viszonyokra tenni szert, vagyonosodni, jol elni, akar nemesseget is szerezni stb.
Ez amugy utana rendkivul gyorsan lejatszodott, 50 ev mulva, a szazadfordulo utan mar ra sem lehetett ismerni a zsidosag tobbsegere; kesobb, amikor az oroszok elol menekulo, elvileg osztrak birodalmi allampolgar, muveletlen-kulturalatlan, csoro galiciai zsidok tomegei bearamlottak, akkor borzaszto elesen kijott a kulonbseg koztuk es az addigra kifejezetten polgari, gyakran vagyonos, muvelt, varosi elethez szokott, ontudatos magyar zsidok kozott (akik maguk sem lattak sok kozoset bennuk), kifejezetten irritaltak a magyar lakossagot.
Roviden: fejezd be ezt a teljesen ertelmetlen, civilizalatlan-primitiv sertegeteseket, a cinikus trollkodast.

Kőbányán csak óvatosan:)
Foleg, ha az utcan laksz! :D
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 648
113
Szamodra - es pontosan errol irtam feljebb.
Ez az a tortenelmileg is vegzetes jottment hozaallas (rohogve sz@rsz barmifele nemzeti-kulturalis azonossagra, sot, direkt gunyolod, okadsz ra), ami jellemezte a tradicionalisan vallasos (ortodox) zsidokat, ami miatt keptelenek voltak barmilyen orszagban beilleszkedni es minden 150-200 evben szaladni kellett a kovetkezo orszagig. Paradox modon ez folyamatosan csak raerositett a gyokertelensegukre, ami miatt (is) keptelenek voltak megerteni a nemzeti-kulturalis identitas fontossagat maguk korul.
Ez persze nem termeszetes allapot, ez a fajta torzsi letezes mar evszazadok ota nem mukodik, az emberek tartozni akarnak valahova, egy nagyobb, eredmenyesebb stb kozossegbe.
Gyanitom, ez volt az egyik leglenyegesebb ellentet, ami miatt a szakadas megtortent 1850-ben, hogy a hibbant, inbred ortodox rabbik oruletet egyszeruen nem turtek tovabb - a reform judaizmus pontosan azt kinalta a vallasos retegnek, amit addig csak a szekularisok tudtak elvezni: kilepni a primitiv torzsi szinten mozgo shtetl vilagabol, integralodni a mindennapi polgari eletbe, normalis szocialis-tarsadalmi viszonyokra tenni szert, vagyonosodni, jol elni, akar nemesseget is szerezni stb.
Ez amugy utana rendkivul gyorsan lejatszodott, 50 ev mulva, a szazadfordulo utan mar ra sem lehetett ismerni a zsidosag tobbsegere; kesobb, amikor az oroszok elol menekulo, elvileg osztrak birodalmi allampolgar, muveletlen-kulturalatlan, csoro galiciai zsidok tomegei bearamlottak, akkor borzaszto elesen kijott a kulonbseg koztuk es az addigra kifejezetten polgari, gyakran vagyonos, muvelt, varosi elethez szokott, ontudatos magyar zsidok kozott (akik maguk sem lattak sok kozoset bennuk), kifejezetten irritaltak a magyar lakossagot.
Roviden: fejezd be ezt a teljesen ertelmetlen, civilizalatlan-primitiv sertegeteseket, a cinikus trollkodast.


Foleg, ha az utcan laksz! :D
Baszki neki ez a munkája nem veszed észre, ezért van itt ezért fizetik. Mi a f..ért írogat sz vissza neki értelmes vagy bármi gondolatot tartalmazó dolgot!!
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 399
4 980
113
Ez van. Európa gyűlöl minket, mióta itt vagyunk. Ennek következménye az 500 éves vesszőfutásunk. Amíg erősek voltunk, kuss volt. Persze forralták a mocskos terveiket szünet nélkül ellenünk.
Egy szó mint száz, nem kapnánk nyugatról segítséget, ha az ukrik megtámadnának. Hamar kisütnék az általad leírtakat.

Na de jól is van így. Orbánnak volt 11 éve és majd semmit nem tett a hadsereg fejlesztése érdekébe. Most az utóbbi pár évben kezdett el kapkodni, mikor már számra is evidens lett, hogy a nyugat akár katonai megoldással is elintézi, ha politikaival nem megy. Sajnos már késő. Fél év alatt nem lehet a szarból várat építeni.

Rühelem a jelenlegi hazaáruló ellenzéket, de azt kell mondjam, hogy a további területvesztés megelőzése érdekében, talán jó is lenne, ha ők nyernének. Soha nem gondoltam, hogy ide jutok:(.
Megjelent valami hadsereg fejlesztési elképzelés MZP oldalról? Nem hallottam róla, de gondolom 3-4 repülő és 15-20 gépesített hadosztállyal számol, aminek a fedezetét a Bige fogja adni kp formában, borítékban. Vagy te mást hallottál?
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 399
4 980
113
Ez nem forrásmegjelölés. Legközelebb ne hazudj hasraütve!
Valóban van engedély 9 országból munkaerőtoborzásra, kiemelt, minősített cégeknek. De azok nem mind Ázsiai országok, benne van Macedónia, Bosznia, stb. is a Balkánról, meg persze Mongólia, Vietnam. 2 éves vízummal kezdenének. Jelenleg úgy 200 000 hiányzó dolgozóval számolnak a covid utáni időszakra. Amúgy erre tökéletesen megfelelne a hazai cigány kisebbség is, csak őket nehéz hirtelen bevonni a munka világába.

Cikk itt: EU-n kívüli munkaerő

A Matolcsy könyv meg valószínűleg az Éllovasból sereghajtó című lehetett, mert azt írta 2008-ban. Ugyan nem 20 éve, de a többi későbbi. Mondjuk nem olvastam, de akár írhatott is benne külföldi vendégmunkásokról.

Az egész migrációs probléma egy kicsit összetett, de azt azért látni kell, hogy nagy a különbség a behozok betanított munkást, adott időre szóló vízummal, adott munkakörre, ráadásul olyat akit én választok ki, meg a között, hogy jön egy halom figura, mindenféle ellenőrzési lehetőség nélkül - se útlevél, de még azt sem tudod honnan jöttek, azt mondanak amit akarnak - akiknek a nagy része még csak nem is igazán tudja mit is akar itt, csak itt van pénz ingyen (magasak a segélyek), és, még kiemelt biztonsági kockázatot is jelent az egész gyülekezet. Ráadásul nem annyi és oda ahova te akarod, hanem nagy tömegben, és később persze jön az egész falu is családegyesítés címén. Se nyelvtudás, se bármilyen munkatapasztalat, se semmilyen európai értelemben vett kulturális beilleszkedési elképzelés.

Nem az a gond Franciaországban pl., hogy odament párszázezer román, meg lengyel dolgozni. Viszonylag ritkán hallasz a lengyel huligánbandák által terrorizált franciákról. Arról kicsit többet, hogy lakik ott pár százezer (ok, millió) arab, akik viszont napi szinten okoznak gondot. Dolgozni nem fognak, nem is nagyon akarnak, agresszíven követelik a magasabb segélyeket, és kedvenc elméletük a saria kellene Franciaországnak, és a Franciaország a kalifátus része címen fut. Lásd a legutóbbi támadás a körmenet ellen, című bemutatót.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 941
30 788
113
Ez nem forrásmegjelölés. Legközelebb ne hazudj hasraütve!
De forrásmegjelölés.Az,hogy nem emlékszem egy könyv cimére,amit 20+ éve kidobtam,az meg szerintem egész természetes dolog.Soha többé eszembe se jutott a fikuszra,arra a gátlástalan hazug bandára szavazni,arra jo volt a megvétele.
A Fidesz nem nemzeti.Az csak hazugság.Hatalompárti.Számukra a Nemzet csak erőforrás,lecserélhető munkaerő.Nincs semmiféle politikai ideológiájuk,csak a hatalombirtoklásának igénye.Az agitprop meg aszerint változik,hogy mi szükséges a hatalom megtartásához.Ma is a szerint beszélnek,és hoznak intézkedéseket.Ha holnap a felmérés azt hozná ki,szemrebbenés nélkűl lennének kommunisták.Valójában egy neokon elitista banda,minden nemzeti érzület nélkül.(én még emlékszem,mikor azt kiabálták a kereszténydemokratáknak,hogy térdre imához,meg idejétmult kegytárgynak mondták a Szentkoronát)
Tévedés ne essék,nálunk a baloldalnak hivott csoportosulás sem baloldali,ők is neokonok.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 948
32 192
113
Ez nem forrásmegjelölés. Legközelebb ne hazudj hasraütve!

Mondjuk felhozhatta volna helyette inkább Orbán kb. 20 évvel ezelőtti nyilatkozatát, ahol olyasmit mondott, hogy majd milliós külföldi munkaerő behozatalára lesz szükség. Lehet, hogy Matolcsy hatására.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby